Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

pepo 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo velmi pekny gycik. Tvorcovia sa chystaju chytit prilis zajacov naraz, no v konecnom dosledku to vobec nevadi, pretoze to cele drzi na svojich pleciach vyborna Emilia Clarke (nemyslel som, ze toto slovne spojenie niekedy napisem). A ten prepierany zaver film hadze do omnoho zaujimavejsej perspektivy. Akurat mam pocit, ze keby pointa prisla niekde v polovici, mohlo to byt omnoho silnejsie aj dojimavejsie. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Last Christmass teda poriadne klame telom, až si na konci poviete, či je vôbec možné ho zaradiť do kategórie romantická komédia. Ono skôr ide o dramedy s psychologickými prvkami, ale samozrejme na poli vkusného mainstreamu. Ono pokiaľ vám bude Henry Golding svojou dokonalosťou od začiatku extra nesympatický a budete chcieť odísť z kina, radšej si na ten záver počkajte a celú vec razantne prehodnotíte. Občas je nad čím sa pousmiať, vedľajšia milostná dejová línia je ale úplne zbytočná, snáď len dokazuje, že Michelle Yeoh je stále sexy ženská. Emilia to v pohode utiahla, ale pokiaľ ju nemáte radi, tak sa tomuto filmu radšej vyhnite. To platí aj o Georgeovi Michaelovi. Text Last Christmass k deju ale padne ako riť na šerbel, to sa však dozviete opäť až pri tom šokantnom závere. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Last Christmas je film, který bych naprosto bez problému doporučila komukoliv, kdo má už plné zuby vánočních nákupů a chce si jen odpočinout a podívat se na film, který navodí tu správnou atmosféru a u kterého mu bude prostě dobře. Po většinu času je Last Christmas na solidní 4* a vůbec nepřeháním. Celé je to odvyprávěné s lehkostí a film působí velice opravdově a přirozené. Já jsem byla vážně překvapená, jak moc si film užívám. Jenže on pak přijde jeden zvrat, který je taaak zbytečný. Věřím, že na papíře to mohlo vypadat dobře a jsem přesvědčená, že tvůrci si mysleli, že to filmu dodá wow efekt, ale ve skutečnosti to sráží celý film lehce dolů. Tento zvrat je tak strašně nepasující k celé atmosféře filmu, kterou si tvůrci tak poctivě budovali po celou dobu, že jsem v kině mela chuť nahlas zakřičet "proč?". Ale jak jsem již psala na začátku, do kina bych na Last Christmas poslala bez výčitek svědomí naprosto kohokoliv. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná předvánoční záležitost, kterou táhnou velmi expresivní obočí Emilie Clarke. Nebýt jejího šarmu, se kterým ztvárňuje naprosto ztracenou, sobeckou a místy docela otravnou Kate, rozhodně by to bylo o dost horší. Zvlášť, když chudák Golding hraje filmový ekvivalent Kena od Barbie s naprogramovanou životní filosofií. A nevěřila bych, že to kdy řeknu, ale Emma Thompson a její šíleně stereotypní podání ženy z Východního bloku včetně těžkého přízvuku a místy "lámané" angličtiny, je neskutečně otravné. Podzápletka s jugoslávským původem, přijetím vlastní identity (zvlášť, když ani jedna ze sester nemá ani náznak "jiného" přízvuku) a odkazem na Brexit, má asi tyhle Vánoce ukotvit v současnosti. Upřímně nechápu proč, když jinak celý naleštěný předvánoční Londýn vypadá jako z pohádky. A ona opravdu divná romance Santy Michelle Yeoh...? Zkrátka a dobře, jde o jeden z těch filmů, které musíte zkonzumovat a nepřemýšlet nad nimi, protože pak se začne rozpadat. Pokud se ale necháte unášet atmosférou, hudbou (a on se vám ten George Michael vryje do mozku) a příběhem, pak asi budete spokojeni. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší nie príliš zvládnutý film od packala Feigeho. Film má dve roviny. Tá romantická funguje veľmi dobre a preto je škoda, že vďaka viacmenej predvídateľnej pointe musí vyšumieť do stratena. Snáď prvýkrát mužská postava v jeho filme nie je žiadny podpapučový chudák. Asi to bude tým, že tentokrát je hlavná hrdinka taká trápnejšia verzia nešikovnej Bridget Jonesovej. Takže dvaja lúzri v jedno páry by bolo už príliš. Bohužiaľ tá druhá rovina, ktorá sa nakoniec ukáže byť tou podstatnejšou, v ktorej si hlavná hrdinka buduje sebaistotu a sebaúctu je podaná slabšie, pretože všetky tie vedľajšie línie pri ktorých sledujeme jak sa postupne mení, sú skôr otravné vďaka otrasným postavám. Hlavne jej matka v podaní Emmy Thompsonovej je neznesiteľná. Takže celkovo to je len priemer a tretiu hviezdičku dávam za to pekné posolstvo filmu. Ale škoda, že to nenatočil niekto schopný a Emma si tiež vybrala slabšiu chvíľku pri písaní scenára. 5/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • V závere filmu, počas pesničky "Last Christmas", sa v dvoch záberoch na publikum objaví aj Andrew Ridgeley - spevák skupiny Wham! (Psycho709)
  • Natáčanie prebiehalo priamo v Londýne, a tak, aby sa predišlo masám ľudí, natáčanie začínalo často aj o 2 ráno. (Astonko)

Reklama

Reklama