Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (274)

kingik 

všechny recenze uživatele

Emilia Clarke řeší záhrobní vzkaz přímé demokracie, George Michael u toho (až téměř nesmyslně) zapěje největší hity své kariéry a Emma Thompson ze sebe dělá blbku z Balkánu, přičemž jí nevěřím že tam kdy byla. Není mně úplně jasné, jestli všechno to nadbytečné břímě, co si film nabral, mělo být k pousmání či k zamyšlení, nebo se prostě jen nikdo neměl k realizaci pokračování Ducha. A tak se stalo, že vedle charitativní činnosti pro bezdomoveckou komunitu se hlavní hrdinka také věnuje malému krámku s vánočním zbožím, kde převlečená za elfku lichotí své staré asijské šéfové, za kterou dochází nápadník jak z jiné planety, a abychom zachovali dobré asijské vztahy, tak i hlavní romantický hrdina zrovna nemá čistý rodokmen, takže okamurovská romance je na spadnutí. Emilia Clarke je naprosto rozkošná a její kukadla v londýnských vánočních uličkách hezky blikají. Ovšem na její linii je nabalen nehezky nezvládnutý scenáristický balast, který prostě nevládne kvalitní dramaturgií. Téma imigranti, bezdomovci a lesby a do toho žvatlající Emma Thompson, to vše se strašně navzájem bije, působí to zvláštně nezajímavě, tudíž oceňuji závěrečnou pointu, co filmu pomohla vyhrabat se ze scenáristické nouze. Což o to, kdyby se našel schopný scenárista a celé tomu dal ucelený ráz, tak bych chtěl film vidět i podruhé. Ale Emma Thompson je scenáristicky chabá, Paul Feig uz si vytrpěl dost za své kritikou strhané filmy, takže z toho vyšel takový napůl dojemný film, který má tolik vaty, až prohrál svůj divácký souboj s jinými vánočními bijáky. 6/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Paul Feige ma nikdy nebavil a toto je ďalší s jeho nudných filmov. Polku filmu som prezýval, citeľne tu chýbal lepší príbeh, zaujímavejšie alebo zábavnejšie pasáže a až zvrat pred koncom filmu to trošku oživil, inak to bola väčšina nuda a všetok humor išiel hodne mimo mňa. Emilia fajn, príbeh fajn, záver fajn, ale ako celok premárnená šanca. 60% - 3* ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, ktoré spomedzi toho obrovského spektra rôznorodých vianočných filmov, určite vyniklo. Je to jeden z tých filmov, pri ktorom očakávate, že sa na vás skôr či neskôr vyvalí obrovské klišé, a napokon sa namiesto toho zrodí skutočne pekné posolstvo. To by však na komplexný úspech filmu bolo predsa len príliš málo. Našťastie, veľkú rolu v celkovom dojme zohrala aj veľmi sympatická ústredná dvojica Kate & Tom (Emilia Clarek a Henry Golding). A mňa osobne potešil aj veľmi príjemný humor s kopou svojského dôvtipu a dvojzmyslov. Takže v rámci kategórie vianočných filmov určite nadpriemer! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh, orámovaný Vánocemi, příliš vánočně nezačíná. A když se lehká komedie z úvodu přehoupne do melodramatu a na chvilku i do dramatu, tak už jsou Vánoce pouhou kulisou. Nakonec se ale vizuál Vánoc a dění na plátně propojí a máme roztomile sentimentální a hřejivý konec pravého vánočního filmu. ____ Mě se líbilo špičkování ústřední dvojice v začátku filmu – bylo fakt vtipné a trochu sršaté. Ale zarazil mě ten náhlý zlom do depresivní nálady, i když to bylo jasně odůvodněné. Chování dívky mělo zdůvodnění v její minulosti, a tak i když třeba divákovi ze začátku připadá bezmyšlenková, sobecká a místy protivná, když zjistíme, proč tomu tak je, najdeme i pochopení. Její princ na kole je nádherná vymyšlená postava, opravdový princ z pohádek, až na …. a to už bych spoilerovala. Co mi opravdu vadilo, bylo však zobrazení hrdinčiny matky, která byla nepříjemnou až urážlivou karikaturou „jakože“ Chorvatky, ovšem zde podané jaké nějaká etnická kuriozita pějící nyvé písně, vařící podivná jídla a zdobící si byt ruskými malovanými lžícemi. A konec nemusel být tak sentimentální. Jedna oslava, kdy se všichni objímají a miluji, by stačila. Dvě už byly zbytečně moc. SHRNUTÍ: I vánoční elf může cítit smutek. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Last Christmas, I gave you my heart ... můj nejoblíbenější Christmas song, čí ne, že ?(George Michael ❤ Forever) Pěkná, trošku jiná vánoční slaďárna, která mě v závěru přinutila otevřít balíček kapesníků (za to ta 4*). Emilia Clarke, je neskutečně slaďoučká. Ale nechybí zde i několik dost trapňoučkých scén. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Tento film využíval stratégie udržateľnosti na zníženie emisií uhlíka a dopadu na životné prostredie. (Arsenal83)
  • Místo, kam jdou Tom (Henry Golding) a Kate (Emilia Clarke) bruslit, je Alexandra Palace v Severním Londýně. Ve skutečnosti je nějakých 15 km od centra, kde se v tu dobu nacházejí a kam se po bruslení opět vrátí. (FoxMulder)
  • Skupina Wham! darovala všetky licenčné poplatky spojené s uvedením ich piesne "Last Christmas" vo filme na pomoc etiópskemu hladomoru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno