Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Pepy 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je nejhorší, že furt klesá a klesá a lidé ho miň zbožňují. Zde je vidět přesná ukázka, jak se s velkolepého filmu, stane nudné pokračování. To byla nejhorší chyba co mohli udělat a navíc jiný režisér, měli nechat první díl a stačilo by, tohle je moc přehnané a na některé je to moc silná káva. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 1 a 2 hvězdami, ve filmu totiž zářilo hvězd jen málo, třeba takový Falco, ten se zkazit nedá, či zářící Auryn. Mělo to alespoň slušnou myšlenku, ale jinak, vzhledem k tomu, že jsem četla knížku, dávám hvězdu jen 1, děj žádný, nebo jen naprosto hloupý, kvalita Nekonečného příběhu naprosto vymizela, u sledování filmu mi bylo spíš smutno, když jsem zavzpomínala na starou Fantázii, na staré herce, na Nikdy Nekončící Nezapomenutelný Příběh... ()

Reklama

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Změna stylu vyprávění z náznakové fantasy na jednoznačnou a doslovnou pohádku je asi to nejhorší, co scénáristy mohlo napadnout. Nejen že je tohle pokračování slabší, ono kompletně zabíjí smysl a poselství jedničky, aby ho mohlo nahradit "dvěma světy" ve stylu Arabely. K tomu přičtěte příšerný scénář přepisující osobnosti starých známých (Bastian a jeho otec jsou na tom nejhůř), hnusné speciální efekty, a protože někomu zjevně došla fantazie, dojde nakonec i na kopírování záběrů z jedničky. Stručně řečeno nesnesitelná tragédie, kterou máte každou vteřinu chuť vypnout. Od odpadu zachraňuje jen místy dobrá hudba a pár dobrých nápadů (vzpomínky a přání mohly být za jiných okolností i docela vydařené). ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Svet fantázie v núdzi opäť povoláva Bastiana. Toho síce hrá iný herec, rovnako jeho otca, ale rozprávkovú atmosféru si pokračovanie udrží. Tvorcovia si šikovne poradili s rozdelením knihy, keď prakticky druhý diel zoštopkali z toho čo nebolo jednotkou sfilmované. Príbeh poukazuje na chamtivosť, háji vnútorné hodnoty aké sa zvyknú zapredávať takzvanej prázdnote. Moc pekná metafora bola použitá so strácaním spomienok, čo sa v podobe guličiek rozkotúľajú po každom prianí. Rovnako ma zaujala myšlienka o knihách aké ponúknu zakaždým nový príbeh, nech ste ich stranami prešli alebo nie. A síce som mal miestami pocit, že sledujem princeznu Leju a Luka Skywalkera, druhá kapitola Nekonečného príbehu sa za seba hanbiť nemusí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa ani zďaleka nie tak hrozivé, ako sa vo všeobecnosti o tomto filme traduje. Problém je samozrejme vo večnom porovnávaní s nedosiahnuteľným prvým dielom, ktorý skrátka skončil dokonalým záverom a pokračovať sa zdala byť holá zbytočnosť. Každopádne som si tento film ako teenager celkom užil, možno aj preto, že som očakával totálnu katastrofu. VIDENÉ ZNOVA 2/24: NP 2 je samozrejme zlé pokračovanie dokonalého filmu, ale ako samostatná detská osemdesiatková fantasy obstojí celkom slušne. Dôvodom je myslím slušný scenár, ktorý pekne graduje a má skvelú pointu, avšak réžia je sotva priemerná a s výpravou a kostýmami je to ako na húpačke. Raz katastrofálny gýč, inokedy pekný gýč. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Jediným hercem, který si zopakoval svou roli z původního filmu, je Thomas Hill (Koreander). (HappySmile)
  • Natáčelo se od 19. června do 27. října 1989 v Německu, Itálii, Francii, Austrálii, Argentině a v Kanadě. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla v Německu 25. října 1990. (Varan)

Reklama

Reklama