Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

anli 

všechny recenze uživatele

No....tenhle fim nas po 5 letech vraci do rise fantazie,tedy spis se snazi,ale velmi se mu to nedari.Ukazka toho,jak nema vypadat pokracovani a proc je lepsi ho nekdy nedelat.Spatny scenar-prakticky kopiruje prvni film,lec bez napadu a elegance,spatna rezie,zadne napady a....proste slabych 40% z ucty k originalu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, dvojka je jen slabej odvar z prvniho dilu, ale na druhou stranu, zas tak hrozna tragedie to neni. Pribeh je dostatecnej, vrati se stary znamy postavy a i kdyz se tak nak vlastne furt nic nedeje, film je najednou u konce, aniz by se clovek zacal nudit. Hlavni vytku tak mam k trikum, ktery jsou fakt ubohy, ale jinak se jedna o docela koukatelny rodinny fantasy. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivním aspektem tohoto brakového pokračování je zlá princezna "Xaida," jejíž podlé a zvrácené intriky jsou alespoň částečnou kompenzací za všechna ta zvěrstva, kterých se tvůrci dopustili. První díl měl ponurou a depresivní atmosféru, precizní technické zpracování a obstojně hrající herce - oproti tomu působí "The Next Chapter" jen jako ryze americký komerční kýč, v němž je upřednostněna kvantita před kvalitou, díky čemuž pak celkové technické zpracování vypadá nejen lacině, ale i zastaraleji než v jedničce. Výběr herců je rovněž dosti nešťastný - chápu sice, že muselo dojít k jejich přeobsazení kvůli pětileté časové prodlevě a faktu, že knižní předloha má pouze jeden jediný (dějově velmi obsáhlý) díl, ale proč k sakru vybrali taková herecká a nesympatická polena? Predstavitel "Bastiana" mě iritoval falešnýma a chladnýma očima, "Átrej" byl na přes držku a "Dětská císařovna" již rovněž nevzbuzovala dojem té éterické bytosti z jedničky. Vypelichaný "Falco" a chlápek v kostýmu kuřete pak celou katastrofu už jen završují. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie stratilo originálnosť pôvodného diela a nepridalo nič zaujímavé. Samotná zápletka bola postavená dosť na nedorozumeniach, bolo tam trocha smútku a celkovo nič takého extra kúzelného pre deti a mládež tam nebolo. Dal by som možno aj lepšie hodnotenie, no bolo to celkom krátke a ani tá princezná sa mi nepáčila. Ako teraz vážnejšie, bolo to ako samostatný príbeh, ktorý aj to rodičovské puto nerobil veľmi dôveryhodným, lebo keby som bol otec a moje dieťa by zápasilo s divokou vodou a veril by som, že je tam v skutočnosti, tak by som bol asi inak v šoku. ()

Smartynko 

všechny recenze uživatele

Práve som to začal pozerať a zatiaľ môžem povedať len toto. Herecké obsadenie je príšerné. Nesympatický modrooký blonďák, ktorý sa vôbec nepodobá na otca. :D Nevadí. Po dopozeraní komentár trocha upravujem a musím povedať, že príbeh sa mi páči viac ako v jednotke. Okrem tej nepochopiteľnej naivity Bastiena, ktorý nechal tú zlú fuchtlu aby ho pripravila o spomienky tam nie je nič čo by som vyslovene vytkol. Porovnateľné s prvým dielom. Teda keď prehliadnem tú zmenu hercov, ktorá nedáva zmysel. Z hnedookého bruneta na modrookého blonďáka to musel Bastien podstúpiť pekný retuš. :D ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla v Německu 25. října 1990. (Varan)
  • Ve filmu se objeví několik záběrů Atreje na koni z předchozího filmu. Přesto není Noah Hathaway uveden v titulcích. (HappySmile)

Reklama

Reklama