Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl této trilogie (připravovaný remake nepočítám) se mi svým zpracováním líbil více-méně stejně, jako ten první. Ačkoli mě zde žel Bohu zklamal příběh jako takový. Zdálo se mi, že jde jen o trošku jinak převyprávěnou jedničku. Co se komentářů pod tímto dílem týče, tak trochu nechápu tak velkou averzi. Být tvrdohlavým zastáncem prvních dílů a zarputilým odpůrcem pokračování je sice zajisté ušlechtilé "povolání", ale tady se to nehodí. Ano, film je o poznání slabší, než první díl, ale rozhodně to není žádný odpad. Stále se jedná o pěkný snímek, kde se setkáváme se starými známými a znovu zde prožijeme napínavé dobrodružství. Rozhoduji se mezi třemi nebo čtyřmi hvězdami, ale protože je zde tento film takto neprávem podhodnocený, uděluji filmu čtyři hvězdy a věřím, že se lidé dál nenechají strhnout davem a svá nízká hodnocení alespoň o hvězdičku zvednou. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že dvojka mi jako malému přišla povedená, jenže hlavní důvody byly 1) viděl jsem ji před jedničkou 2) v té době se mi líbilo prostě všechno, kde byly nějaké fantasy atrakce jako magické bytosti a příšery, kouzla, pohádkové světy a podobně. A taky jsem neznal knižní předlohu. Dneska, když jsem se na dvojku podíval po asi 20 letech znova a navíc těsně po prvním dílu, vidím jen špatně odvyprávěnou zpatlaninu bez atmosféry s mizernými novými herci, na které je nejlepší pár nápadů převzatých z Endeho předlohy, které jsou necitlivě vhozeny do průměrného příběhu o záchraně kouzelné říše. Dneska už mi toto nestačí. ()

Reklama

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je totální děs. "Vypadají jako... jako giganti!", nebo: "Přeju si... abys měla srdce!".... strašné, navíc proboha, když nedokázali přimět původní herce, aby natočili druhý díl, buď se na to měli úplně vykašlat (moje doporučení), nebo měli jejich postavám aspoň dát jiná jména.... Že by se útlý brunet Bastien za pět let změnil v urostlého blonďáka, to opravdu není k uvěření. Krom toho příběh je samozřejmě příšerná nastavovačka.... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Možno to nie je ideálne pokračovanie, ale ako by mal pokračovať dokonalý Nekonečný príbeh. Alebo by Nekonečný príbeh nemal pokračovať? Tento príbeh je trochu menej nápaditý, ostali len niektoré klasické postavy ako Falco a Kameňožrút, ale stále je to pekná rozprávka, ktorá sa dá pozrieť opakovane aj po rokoch. –––– Xaide a jej obri prešli cez zem do podzemia Fantázie. Tu mohli cestovať rýchlosťou tmy, ktorá je vyššia ako rýchlosť svetla. ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si že by dvojka byla tak špatná jaké má zde hodnocení o proti jedničce ikdyž horší rozhodně je, pořád má pěkné kulisy, spoustu postav, dvojku kazí herci... i když Bastien tam to je dobrý herec a je mi sympatičtější než ten z jedničky. Škoda že nahradili Atreje to mi vadilo, v jedničce to byla má nejoblíbenější postava a byl velmi sympatický tento Mongol mi nesedl, hlavně jsem nikdy nepochopil jak válečníka a lovce bizonů zmlátí, vlastně dokonce zabije obyčejný Bastien, který se nakonec musel postavit svému strachu, to je mylím dobrý cíl... Co se mi hodně líbilo bylo že knihu tentokrát čte táta a soucítí se synem, to se mi hodně líbilo, dále to že Oring plnil přání bylo fajn. Jako o proti jedničce horší ale i tak v rámci rodinné fantazy pohádky dobrý ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Původně mělo být natáčení tohoto filmu zahájeno krátce po uvedení (a obrovském úspěchu) Nekonečného příběhu (1984), ale výrobu pozastavil soudní spor mezi studiem Warner Bros. a autorem knižní předlohy. Spisovatel Michael Ende totiž nebyl spokojen s kvalitami filmového zpracování, a tak studio zažaloval, přičemž požadoval, aby výroba druhého dílu byla buď zrušena, anebo přejmenována, nicméně soud jeho žádost nakonec zamítl. (fiLLthe3DD)
  • Jediným hercem, který si zopakoval svou roli z původního filmu, je Thomas Hill (Koreander). (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběhla v Německu 25. října 1990. (Varan)

Reklama

Reklama