Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Americké producenty zřejmě úspěch evropského Nekonečného příběhu žral natolik, že si prostě museli vydupat pokračování s americkým producentským a tvůrčím podílem - a to byla chyba! Vizuálně film ještě jakž takž pohledný je, ale co do příběhové náplně je to katastrofa, taktéž herecké obsazení je oproti jedničce o mnoho slabší. Prostě ve zkratce: velmi nedůstojné pokračování, už proto že Nekonečný příběh je typ filmu, který pokračování prostě mít nemusí, nebo přesněji - mít nesmí! ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování, které sice tematicky čerpá z knižní předlohy, ale s prvním filmem má společná snad jen jména hlavních postav. Nezajímavé, nudné, bez atmosféry, napětí, zajímavé hudby, zkrátka beze všeho, co je úžasného na prvním dílu. Dobré snad jen pro někoho, kdo jedničku neviděl a ve srovnání s dílem následujícím. ()

Reklama

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je totální děs. "Vypadají jako... jako giganti!", nebo: "Přeju si... abys měla srdce!".... strašné, navíc proboha, když nedokázali přimět původní herce, aby natočili druhý díl, buď se na to měli úplně vykašlat (moje doporučení), nebo měli jejich postavám aspoň dát jiná jména.... Že by se útlý brunet Bastien za pět let změnil v urostlého blonďáka, to opravdu není k uvěření. Krom toho příběh je samozřejmě příšerná nastavovačka.... ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že dvojka mi jako malému přišla povedená, jenže hlavní důvody byly 1) viděl jsem ji před jedničkou 2) v té době se mi líbilo prostě všechno, kde byly nějaké fantasy atrakce jako magické bytosti a příšery, kouzla, pohádkové světy a podobně. A taky jsem neznal knižní předlohu. Dneska, když jsem se na dvojku podíval po asi 20 letech znova a navíc těsně po prvním dílu, vidím jen špatně odvyprávěnou zpatlaninu bez atmosféry s mizernými novými herci, na které je nejlepší pár nápadů převzatých z Endeho předlohy, které jsou necitlivě vhozeny do průměrného příběhu o záchraně kouzelné říše. Dneska už mi toto nestačí. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tak tady už populární fantasy pohádka značně hraničí s extrémní nudou. Scény nejsou tak zajímavé jako předtím, chybí některé postavy z prvního filmu a hlavně tu skoro nic není tak jak bylo dřív. Film je často hodně nudný a zdlouhavý, ale aspoň že létající pes je pořád stejný. Stejně tychle, jak jsem k snímku přišla, se i vypařil z hlavy a celou sérii Neverending Story posunuje do kategorie slušných, ale nudných filmů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objeví několik záběrů Atreje na koni z předchozího filmu. Přesto není Noah Hathaway uveden v titulcích. (HappySmile)
  • Na začátku filmu Bastian (Jonathan Brandis) předtím, než udělá v kuchyni úplnou spoušť, čte z knihy „Píseň o Nibelunzích“. (Nick321)
  • Natáčelo se od 19. června do 27. října 1989 v Německu, Itálii, Francii, Austrálii, Argentině a v Kanadě. (Varan)

Reklama

Reklama