Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

dom156 

všechny recenze uživatele

Jak nám bohužel herci zestárli, tak i kvalita filmu šla dolů. V případě Bastiena nasadili velmi nesympatického týpka. Také zde hraje větší roli otec, který je tak debilní a leze například do postele v botách, když přišel z venku. Také svět fantazie byl velmi ořezán a to ve vysokém měřítku. Sice zůstali základní postavy, ale to je tak vše. Zasazení královny, jako šéfku nicoty, mi přijde ehm trapné. Bohužel to vůbec nefungovalo. Celkově se mi to nelíbilo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh je jeden z filmů mého dětství a když jsem se o mnoho let později dozvěděl, že ostatní díly nejsou ani z poloviny tak dobré, tak jsem byl jenom rád, že jsem se k nim nedostal. Chtěl jsem ale vědět, jak to příběhově pokračuje a jakmile jsem zjistil, že režii měl na starosti George Miller, tak jsem si řekl, že to zvládnu. Jenomže se jedná o úplně někoho jiného a film krom toho, že je to napůl restart vůbec neoplývá tím kouzlem z onoho legendárního filmu. Ale koukat se na to dalo, jsem zvědav, jestli najdu někdy síly i na ten poslední v černých barvách...5/10 ()

Reklama

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

První díl okleštěný od všeho, čím byl tak výjimečný a kouzelný. Nezajímavý herci, nudné prostředí, nepoutavý děj... Druhý díl připomíná jen směšnou napodobeninu. Osobně jsem neměla ráda ani Jonathana Brandise, který mi pil svým obsazením ve filmu krev (i když takový konec, který si vybral, bych mu nepřála). Celkově - propadák, i když ještě ne tak hrozný, jako trojka. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh 2 a Osobní strážce byly první dvě VHS, co jsme kdy v životě měli. A pro mě osobně je dvojka Nekonečného příběhu lepší než jednička. Ačkoliv jsem oba díly viděla přiměřeně stejněkrát, z jedničky si pamatuju jen traumatizující scénu s koněm v bahně (tohle se prostě do dětských filmů nedává), zatímco dvojku si vybavím i kostru příběhu a záporáky. Nejenže masky (a především Kamenožrout) ve dvojce jsou lepší než v jedničce, ale sžila jsem se i s příběhem Sebastiana, který musí čelit strachu z vody. Takže za mě 4* hvězdy a vlezte mi na záda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost zbytečné pokračování, které se svému předchůdci nemůže rovnat ani náhodou. Herce z jedničky vystřídal Jonathan Brandis a ke střídání došlo i na režijní stoličce a tentokrát režíruje podprůměrný George Miller, který postupně ságu zbavil kouzla i nápaditosti a trojka své dílo zkázy jenom dovršila. Tyhle další dvě pokračování ignoruji a na rozdíl od geniální jedničky už je nechci nikdy znova vidět. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Původně mělo být natáčení tohoto filmu zahájeno krátce po uvedení (a obrovském úspěchu) Nekonečného příběhu (1984), ale výrobu pozastavil soudní spor mezi studiem Warner Bros. a autorem knižní předlohy. Spisovatel Michael Ende totiž nebyl spokojen s kvalitami filmového zpracování, a tak studio zažaloval, přičemž požadoval, aby výroba druhého dílu byla buď zrušena, anebo přejmenována, nicméně soud jeho žádost nakonec zamítl. (fiLLthe3DD)
  • Celosvětová premiéra proběhla v Německu 25. října 1990. (Varan)
  • Ve filmu se objeví několik záběrů Atreje na koni z předchozího filmu. Přesto není Noah Hathaway uveden v titulcích. (HappySmile)

Reklama

Reklama