Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

The Christmas Chronicles je překvapivě zábavnou rodinnou podívanou do času vánočního, která stojí na skvělém Kurtu Russellovi coby "cool" Santovi. Pokud hledáte něco trochu jiného a oddechovějšího na předvánoční večery, pak dál hledat nemusíte. I přes slabší triky a nepříliš originální příběhovou stránku je tenhle kousek dostatečně zábavný na to, abyste mu jeho neduhy rádi odpustili. Pro někoho možná i nová vánoční klasika. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vánoce jsou už zase ohrožené. No, když se to vezme kolem a kolem, vlastně se nejedná o žádné překvapení. Ani to, že malé či menší děti jsou zvědavé a vymýšlejí všelijaké pasti, jen aby viděli Santu Clause. Tak začíná i tento příběh, kde centrem dění jsou sourozenci starší Teddy a mladší Kate. Použijí kameru po zesnulém otci, aby Santu tajně natočili. To se podaří, čímž následující události vezmou za své. Příběh jako takový nepřináší nic nového. Santa Claus ve světě lidí přechází z jednoho problému do druhého a přirozeně mu nikdo nevěří. A děti dělají co mohou, jen aby mu pomohli. Vánoční dobrodružství plný skopičin, honiček a humorných situací. Jo, a samozřejmě nechybí ani skřítci. A kdo že to na samém konci k Santovi přijde? Kurt Russell v roli Santy je skvělý. Dobře se do toho opřel, čímž celý koncept dostal ohromnou energii. Svým výkonem vytáhl něco zvláštního a zároveň byl za poslední dobu tím nejúžasnějším Santou, jakého jsme kdy viděli. Charakterová svéráznost zvítězila. Vánoční hudební koncert ve vězení je asi vrcholem všeho. Děti už jsou jen obyčejné děti. Film má dobrý scénář, je kreativní i zábavný. Skřítci svým výstupem krapet připomínají Mimoně, ale v rámci zábavy nic proti ničemu. Čeho si málokdo všimne je fakt, že Santovi mnohé dialogy jsou převzaté z textů vánočních písní. Alespoň to tak zní v originále. Na výpravě se nešetřilo, takže vynikne i Santovo sídlo. Sice nic přehnaně pohádkového, ale vybaven je dobře. Snímek samozřejmě, ostatně jako obvykle, poslouží hlavně v zemích, kde Santu Clause používají, ale to neznamená, že by nemohl nepobavil i nás. Tento vánoční snímek se povedl a zaslouží si být součástí vánoční videotéky. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný cukrový film kdyby nebylo milované legendy Kurta Russela. Dětská fantasy, pro dospělé toto pokračování úspěšné jedničky moc určeno není. Proto je moc starý Teddy nahrazen mladším. Digitálních postaviček je zde hodně, ale vánoční kouzlo jsem neobjevil. Santa s manželkou sice srší enegií, přesto působí jako nudný důchodcovský pár. Choreografie muzikálového čísla je rychle sestříhaná s bohatou choreografií. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Netflix to konecne dokazal a vyprodukoval dobry film. Dokonca Vianocny, ktory ma presne tu devätdesiatkovu prijemnu atmosferu aku mali filmy Johna Hughesa a Chrisa Columbusa. Ziadne infantilne alebo nechutne vtipy. Taky citlivy pristup k rodinnym hodnotam bez toho, aby to prilis pôsobilo ako nejake ponaucanie. Neskutocne sa vydarili hlavne postavy. Roztomile dve deti a najmä Santa v podani bozskeho Kurta Russella, ktory je trochu neortodoxny, ale zaroven velky dobrak od kosti. Charizmatickejsi Santa ma nenapada. V jadre je film taky klasicky road movie behom ktoreho postavy zaziju mnoho prihod pri ktorych sa poucia a zmenia k lepsiemu. Len niektore epizodky mi pripadali menej zabavne a trochu natahovane. Ale celkovo to je velmi nadpriemerny film, ktory sa u mna pravdepodobne stane Vianocnym evergreenom. 7/10. Edit: On to produkoval Chris Columbus. Tak uz dava zmysel, preco to je v jeho style rodinnych komedii. edit2. Vydaril sa aj CZ dabing a aj na druhé pozretie ma to baví, ale stále je to u mňa za 7/10. Občas to má hluché miesta. Chcelo to trochu doladiť scenár a bolo by to bezchybné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akčnejšie ako by jeden čakal, čo je len a len dobre a v niektorých sekvenciách bohužiaľ aj omnoho infantilnejšie ako by jeden čakal. Škriatkov akoby vytvorili dizajnéri Chipmunkov a ak by tu tieto "bytosti" neboli, asi by sa málokto hneval. Naopak pani manželka mohla do príbehu povedať viac, než len prekvapiť tým, kto ju hrá. Poteší originálne roznášanie darčekov, avšak trochu nepochopiteľne pôsobí fakt, že darčeky dostávajú iba deti z USA, Kanady a Mexika. Možno je tých Santov viac, každý na nejakých 500 miliónov obyvateľov alebo tak, mohli nám to trošku lepšie vysvetliť. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Pinewood Toronto Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (Rominator)

Reklama

Reklama