Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Netflix to konecne dokazal a vyprodukoval dobry film. Dokonca Vianocny, ktory ma presne tu devätdesiatkovu prijemnu atmosferu aku mali filmy Johna Hughesa a Chrisa Columbusa. Ziadne infantilne alebo nechutne vtipy. Taky citlivy pristup k rodinnym hodnotam bez toho, aby to prilis pôsobilo ako nejake ponaucanie. Neskutocne sa vydarili hlavne postavy. Roztomile dve deti a najmä Santa v podani bozskeho Kurta Russella, ktory je trochu neortodoxny, ale zaroven velky dobrak od kosti. Charizmatickejsi Santa ma nenapada. V jadre je film taky klasicky road movie behom ktoreho postavy zaziju mnoho prihod pri ktorych sa poucia a zmenia k lepsiemu. Len niektore epizodky mi pripadali menej zabavne a trochu natahovane. Ale celkovo to je velmi nadpriemerny film, ktory sa u mna pravdepodobne stane Vianocnym evergreenom. 7/10. Edit: On to produkoval Chris Columbus. Tak uz dava zmysel, preco to je v jeho style rodinnych komedii. edit2. Vydaril sa aj CZ dabing a aj na druhé pozretie ma to baví, ale stále je to u mňa za 7/10. Občas to má hluché miesta. Chcelo to trochu doladiť scenár a bolo by to bezchybné. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velmi pekny film s pravou vianocnou atmosferou,po dlhsej dobe opat nejaka rodinna fantasy komedia,ktora potesi vsetkych tych,ktori maju radi toto nadherne obdobie na konci roka,Kurt Russell bol ako Santa Claus uzasny,vyzeral ako pravy,ozajstny,fakt som sa pri sledovani vratil v mysli do detskych cias,kedy Vianoce boli pre mna to najkrajsie na svete,menej ako pat hviezdiciek nemozem dat...:-) ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Je to hodně pro děcka, hodně takové rodinné, místy už příliš sladké a dojemné, ale to asi u takového vánočního filmu musí být, takže docela dobry. Santa je takový akční, žádný obtloustlý nemotorný děda. Docela mi tam vadila ta holčička co pořád musela běhat s kamerou, aby měla o Santovi důkaz. Mimochodem dárky ale Santa rozděloval pouze po USA. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Netflix šlápnul na plyn a na konec roku 2018 si pro nás přichystal nálož docela dost očekávaných filmů. U mě to začalo s "The Christmas Chronicles", o jehož existenci jsem až donedávna vůbec nevěděla. Musím ale říct, že tak milý a velice dobře natočený film jsem už dlouho neviděla. Úplně to naladí na vánoční atmosféru, navíc má poměrně originální příběh. Hodně se mi líbilo, že si do role Santy zvolili Kurta Russella, kterému to šlo nejen po herecké stránce, ale taky vážně dobře vypadal. Body dávám i za roztomilé a nově pojaté skřítky a rozhodně za finální scénu s paní Clausovou, jejíž herecké obsazení mě vážně moc potěšilo :). ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Největší vánoční překvapení, jaké jsem za poslední roky viděla! Trochu mě po shlédnutí filmu mrzelo, že jsem čekala do dalšího roku než jsem se na film podívala. Bála jsem se totiž, že mě to zklame, ale nakonec jsem byla opravdu hodně nadšená! Jestli Santa vůbec někde existuje, tak pevně věřím, že je to Kurt Russell, nejlepší filmový Santa všech dob. Dokonce i hlavní dvojice dětí mi byla velmi sympatická. Příběh je originální, moderně zpracovaný, ale ne zase natolik, abyste si ťukali na hlavu. Má to obrovskou vánoční atmosféru, emoce, napětí, honičku a taky Santovu vězeňskou píseň. Konec s paní Clausovou byl jen třešnička na dortu a já budu doufat, že jestli se vážně natočí chystané pokračování, tak tam manželská dvojice Clausů dostane větší prostor. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Pinewood Toronto Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (Rominator)
  • Prvé meno na Santovom zozname mesta San Francisco je Ryder Robinson. Rovnako sa volá aj skutočný syn Kurta Russella a Goldie Hawn, ktorí si tu zahrali Santa Clausa a Pani Clausovú. (Astonko)

Reklama

Reklama