Reklama

Reklama

O zakletém králi a odvážném Martinovi

(TV film)
  • Slovensko Vianočné želanie (více)

Obsahy(1)

Král je těžce nemocný a když se jeho jediná dcera, princezna Michaela, dozví o zázračné koruně krále Svaroga, která by mohla jejího otce uzdravit, vydá se najít Svarogovo začarované království. Cestou se zastaví v jedné vesnici, protože potřebuje okovat koně a nabrousit meč. Kovářem je tu Martin, dobrosrdečný a pracovitý mládenec, který se princezně na první pohled líbí. Když pochopí, že je slepý, o to větší obdiv k němu pocítí. Po pár dnech se ve vsi objeví kůň bez jezdce a Martinovi dojde, že princezně se něco zlého přihodilo. Vezme koně a vypraví se hledat princeznu Michaelu. Cestou se k němu přidá šikovný skřítek, který mu za sladkou buchtu poskytne dobré rady a veselou společnost. Přestože Martin nevidí, dokáže si poradit se všemi překážkami, které mu mají zabránit dojít až do Svarogova království, se zákeřnou ježibabou i se svým největším protivníkem, mocným čarodějem Vlkanem, původcem všeho zla. Martinův handicap se v rozhodující chvíli paradoxně stane výhodou... (Česká televize)

(více)

Recenze (261)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Zase jedna z těch lepších variant na vánoční televizní pohádku. Ale stále je to o tom, že jednooký je mezi slepými vždy králem - ale rozhodně slováci si polepšili a češi mají co dohánět. Hodnotil jsem před rokem na Vánoce a nevzpomenu si dnes na nic, takže nezbývá než snížit své hodnocení o hvězdičku a bude to adekvátní známka. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ti Slováci se tak mají, natočí si původní pohádku, je sympatická, pohadková a v hlavní roli je pěkný kluk. A my máme Cinu, to je velice nespravedlivé. Dala bych pět hvězdiček, ale dokud bude v českých pohádkách exhibovat ten novotvar Cina a ve slovenskych budou sympatičtí a hezcí kluci, nedám. Nějak tu neférovou hru musím kompenzovat. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Opět mizerná pohádka se slaboduchým příběhem. Vůbec nic se zde neděje. Chabé výkony herců, režiséra i scénáristy. Odfláknutý celý děj i samotné vyvrcholení. Jediný co se povedlo, je akorát ta ježibaba, za což dávám jednu hvězdičku Pryč jsou ty časy, kdy česká televize tvořila opravdu hezké a dějově poutavé pohádky. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Nič moč. Protivné laciné "efekty", jimž vévodí královská koruna blikající jak vchod do vietnamské samoobsluhy, nenahradí chybějící spád, napětí, naraci. Naštěstí si klasicky pojatý příběh dobrosrdečného slepého (ta slepota je z nějaké předlohy, nebo vlastní vklad?) hrdiny vystačí sám o sobě no a ten hrdina je přesně takový, jak má být ze země, v níž má nějaký ten zakletý Kriváň za humny každá dedina, což ovšem oceníte pouze v původním slovenském znění (Martinův hlasový projev, v dabingu setřený). Čímž zase ztratíte originální hlas otce Fury Vaculíka, ale stojí to za to. Nevím, kolik dobrých důvodů má Česká televize k předabovávání původní slovenské tvorby, ale je to dobrý důvod vyhodit ji do povětří. Ježibaba dobrá, princezna líbila. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo mnoho diváků, kteří by neviděli obě nové vánoční pohádky. Tato druhá, ze Slovenska, byla o mnoho zdařilejší než český štědrovečerní "Žito" počin. Děj byl celistvější, výpravnější, poutavější a herci sympatičtější. Na kolik to bylo i přispěním čaského dabingu nedovedu posoudit. Pěkných 70% a klidně se na tuto pohádku podívám někdy v budoucnu znova i když na piedestálu mezi nejlepšími pohádkami historie stát nebude. Jo, a hezky "doslovný" překlad názvu ;-D ()

Galerie (114)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Zuberci, Adršpašských skalách a na hradě Červený Kameň a Bouzov. [Zdroj: Extra.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama