Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (603)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Z hodnotenia je zrejmé, že tento film rozdelil divákov na dve, dúfam že nie antagonistické, skupiny - obdivovateľov a odmietačov. Ja som sa usalašil niekde na pomedzí. Aj mne sa páči nepochybne originálny námet (i keď Schmidtov Koniec augusta v hoteli Ozón bol skôr), dobré herecké výkony a akcia. Na druhej strane som sa nemohol pozerať na bizarné, podľa mňa nevydarené, kostýmy a aj príbeh mi pripadal nedotiahnutý. Takže aj s ohľadom na dobu vzniku sú to najviac tri hviezdičky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je větší než jednička ve všech ohledech. Určitě se jedná o jiný film. Zatímco jednička byla temná a depresivní. Dvojka sází spíše na akci a stala se etalonem pro spoustu postapokalyptických filmů. Závěrečná honička pak již představuje pověstnou třešničku na dortu. První dva díly vznikly v australské produkci, což rozhodně považuji za obrovské plus. 90% Vysvětlím u třetího dílu....... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pribehove asi nejslabsi dil, ale jelikoz je celej film jedna velka honicka, tak se zaroven jedna o dil nejzabavnejsi. Navic Gibson uz tu je precejen vetsi drsnak a budoucnost je tu vykreslena docela solidne. Jinak uz k filmu neni moc co dodat, daleko lepsi nez prvni dil, asi nejlepsi z cely trilogie a paradni atmosfera, takze slusny 4*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film má na to, aby bol dlhší, no tvorcovia sa zamerali na priamočiaru akciu, presne vykreslenie postapokalypsy omnoho dokonalejšie ako v jednotke. Jednoduchá zápletka s veľmi dobrým scenárom. Dokonalé naháňačky áut, berúce dych a ja som len čumel, ako je možné natočiť polhodinovú autovú naháňačku bez akéhokoľvek klišé. Vadilo mi však pár charakterov postáv a že Maxova V8mička skončila v pohrebisku áut. 80%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je přesně takovej, jak měl vypadat první. Prostě správně postapokalyptická atmosféra, vostrej pirát silnic Mel Gibson a proti němu pěkně drsný protivníci, i když teda zrovna ten úplně nejhlavnější měl jen nějaký malý trenky a vypadl spíš jako otrok a druhej hlavní mělo zase díry na prdeli, takže vypadal jak když vylez z nějakýho sado maso salónu, ale jinak pankáči to byli parádní a skvělý soupeři pro Maxe, ale trošku zamrzelo, že se nekonal žádnej závěrečný souboj, ale jinak už neni na co bych si moh stěžovat. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Film byl pro severoamerickou distribuci přejmenován na The Road Warrior, protože původní Šílený Max (1979) tam v té době nebyl uveden v širší distribuci. Název Mad Max 2 (používaný mimo Severní Ameriku) by tak mohl diváky zmást. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy probíhá souboj o tahač s cisternou, jeden z nájezdníků pomocí kotvy vytrhne dveře Maxova (Mel Gibson) tahače, načež v dalším záběru je vidět na podlaze Maxova vozu sedící muž, pravděpodobně člen štábu. (Jirka_Globus)
  • Ačkoliv to tak možná nevypadá, během natáčení bylo ve skutečnosti extrémně chladné počasí. Mel Gibson (Max) trávil čas mezi záběry zabalený v dekách, a to i přesto, že jeho postava měla poměrně masivní kožený kostým. Představitelé záporáků trpěli mnohem víc, protože mnoho z nich bylo díky kostýmům velmi odhalených, včetně zadnic a dalších citlivých míst. (Morien)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno