Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Hafran 

všechny recenze uživatele

Režisér Miller má neuvěřitelný záběr od filmů typu Happy Feet až po Mad Maxe ;) Tohle je ale jeho skvost 80. let, Jack Nicholson hraje naprosto famózně a všechny tři dámy jsou bezchybné. Kontrast odpudivého a naprosto neodolatelného Ďábla v maloměstském zapadákově je veselý a mrazivý zároveň a vytváří jednu z nejnápaditějších a nejsložitějších společenských satir v příjemném komediálním hávu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl Čarodejky, tak má pěknou mezeru ve vzdělání. Nejen, že tady Jack dokazuje, že jeho herecký talent nemá hranice, ale i všechny tři dámy jsou okouzlující, zvlášť jejich proměny z šedých myšek na vampy. Dávky romantiky i mystična jsou scénářem a režií spravedlivě rozděleny a za řeč stojí i parádní kostýmy, hudba a triky. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Film z dob, kdy Cher, Michelle Pfeiffer a Susan Sarandon ještě byly k pomilování. A Jack Nicholson byl dábelský pokušitel. Film tak trochu zestárnul a ještě před lety byl nápaditou směsicí komedie a hororu a dloubl si i svým satirickým podtextem do morálních hodnot, dnes je z něj spíše taková neškodná a naivně provokativní komedie s hororovými prvky, co nepůsobí zrovna kompaktně. Přítomné dámy nikdy nehrály blbě, Nicholson předvádí nevídané skopičiny i v pokročilém věku, hudba Johna Williamse je hravá i dravá, režisér George Miller to hraje na svěží originalitu. Příběh, který si odkrojuje hned z několika filmových žánrů, má stále šanci pobavit i dnes. Přinejmenším je zajímavé srovnání s dnešní tvorbou, která je na podobně laděné snímky poněkud skoupá. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stačí vyslovit přání a pan D. van Rohatý-Nadržený s variabilní délkou přirození je zde! Nahodí šibalský úsměv, vyhne obočí do úhlu 90° (Nicholsonova specialita) a začne na struny tří stereotypem unavených čarodějek z maloměsta brnkat svoji vábivou melodii ďábelského pokušení.. Satirické, nestoudné, vtipné, svým způsobem děsivé a plné vášně. Kníže pekel by se měl na trůnu zamyslet, jestli v rámci zachování moci nepřistoupit ke změně pohlaví - beztak v tom horku musí být věčně zapařený. Apropo, kombinace Verdi a růžové nafukovací balónky je neodolatelná.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film síce budí typický knižný dojem (dej tak na desať stranovú poviedku a to celé natiahnuté bočnými líniami a drobnosťami na tristo stranový výcuc; popravde netuším aká je pôvodná kniha, toť môj dojem z filmu), ale pekelný Jack Nicholson spolu so skvelou ústrednou trojicou (Michelle Pfeiffer je rozkošná!) a atmosférou amerického malomesta pripravujú dostatočný potenciál na kvalitnú zábavu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Film se natáčel ve městečku Cohasset v Massachusetts. Tamní železářství Cohasset Hardware bylo o několik let později opět použito pro další fiktivní městečko, a to Dobbs Mill ve filmu Promiň, jsi ženatý! z roku 1992. (Dixieboy)
  • V scéne so všetkými balónmi má Jack Nicholson obuté fialové a žlté tenisky, farby jeho obľúbeného športového tímu: LA Lakers. (Arsenal83)

Reklama

Reklama