Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám podobný styl filmů rád, tak tady je to nuda a šeď. Paradoxně to tu drží nad vodou "důchodci" v hlavních rolích Helen Mirren a Ian McKellen, kteří opravdu umí hrát, ale je to nejspíše jediná kladná věc, která mě k filmu napadá. Co se týče příběhu, tak to tu vyloženě zabíjí fakt, že se celou dobu ví o "dvojité hře" a ve výsledku víte, jak to všechno dopadne. Slabší 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozvrstvilo sa nám to nakoniec do zaujímavého rozuzlenia. ústredná dvojica ukazuje svoju profesionalitu a hoci ja filmy s überdôchodcami veľmi nemusím, ten príbeh uniesol veľa a udržal pozornosť, keďže divák naozaj musí čakať, ako to celé dopadne. Možno komplikovaná zápletka nakoniec končí zvratom, ale pre niekoho neuspokojivým koncom. A celé to možno nepripadá až také vierohodné, ale ako fikcia celkom fajn. Problém je, že vlastne celý čas tušíte, kto koho nakoniec preští. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"TAJEMSTVÍ MEZI TEBOU, BOHEM, ĎÁBLEM A TĚMI MRTVÝMI." Nemohu si pomoci, ale McKellenovi tahle role nějak vůbec nesedla. Mirrenová v pohodě, žádná atomovka, přesto ok, ale Gandalf tentokrát nezazářil (profesorský výkon, plný přehrávaných gest a manýr)... Člověk tak nějak cítí, že co se týče děje, bude to celé trošku jinak, než se zdá (první problém - je to okaté), vzpomněl jsem si na NEJVYŠŠÍ NABÍDKU, ale tady není žádná tak sexy rekvizita, jako úchvatná tajná sbírka obrazů, tady je ordinérní okrádačka přes investiční účet (druhý problém - není to rafinované) a když dojde na důvěrnosti mezi hlavními postavami, působí to rozpačitě stejně jako historická vsuvka z 2. světové (třetí problém - chybí věrohodnost). 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nedá velkou práci uhádnout, co, jak a komu se stane, ale díky/kvůli překombinovanému scénáři ve druhé polovině filmu se přece jenom nějakých těch překvapení v dobrém i horším slova smyslu dočkáte. Nicméně jakoukoliv scenáristickou nedotaženost či přetaženost zachraňují Helen Mirren a Ian McKellen hravě pozdvihnutím obočí nebo cuknutím koutku úst a je radost se na ně při tom dívat. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Napínavé, zašmodrchané, příjemné, herecké obsazení. Naprosto pohodový film o dvou starších lidech, co hledají..něco. Děj byl napínavý, krásně zašmodrchaný, herecké obsazení skvělé. Po dlouhé době přijatelný a pohodový film na sobotní večer co nenudil a bavil. ..ta Helen to je stejně pěkná ženská.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 23. dubna 2018 v Londýně, probíhalo také v Surrey a v Berlíně. (bianci)
  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno