Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Cosi dobrého na téma, co by asi tak filmu slušelo, kdybychom měli k dispozici na dvě rovnocenné hlavní role Helen Mirren a Iana McKellena? Výsledek je zajímavý thriller přesně pro ty dva oblíbené staroušky s hezkou porcí britského humoru a vtipným odkazem na Hanebné pancharty. Ani bych neřekla, že to bylo jakkoli překombinované, protože životy dnešních seniorů nebyly přece lineární bezbarvou pohádkou. Ať už se narodili kdekoli. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nedá velkou práci uhádnout, co, jak a komu se stane, ale díky/kvůli překombinovanému scénáři ve druhé polovině filmu se přece jenom nějakých těch překvapení v dobrém i horším slova smyslu dočkáte. Nicméně jakoukoliv scenáristickou nedotaženost či přetaženost zachraňují Helen Mirren a Ian McKellen hravě pozdvihnutím obočí nebo cuknutím koutku úst a je radost se na ně při tom dívat. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem vůbec nechápal, kam se snímek bude ubírat a co vůbec tvůrci zamýšleli, když dali vzniknout tomuto snímku. Většinu filmu jsem jen sledoval (nutno podotknout, že excelentní) výkony dvou hlavních protagonistů, a sice Paní herečku Helen Mirrer a Pana herce Iana McKellena. Film se nesl v pozvolném tempu, bez nějakých velkých dějových zvratů či silných dramatických momentů. Vše se "vleče" do zdárného finále, které je naprosto odzbrojující, šokující a nečekané. V tu chvíli začal konečně snímek dávat smysl a divák konečně pochopí, proč se v minulých 90 minutách dělo to, co se dělo. Nicméně si filmaři mohli dát více záležet na příběhu jako celku a nenechat veškeré rozuzlení a dějové zvraty na závěr filmu. Netvrdím, že jsou ty první 2/3 zbytečné, ale mohly by mít slušnější spád a lepší propracovanost. Takhle se sází víceméně jen na výkon hlavních postav, což je ve finále velká škoda. Lepší scénář a příběh, který by byl podpořen skvostnými výkony hlavních herců, by fungoval daleko lépe. 6/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Good Liar" reálne žiadne výrazne prekvapenia nemá. Alebo svoje tvrdenie poupravím. Zaujímavé je rozuzlenie. Ku ktorému sa však nemáte žiadnu šancu logickým sledovaním deja dopracovať. Pretože žiadne signály tu reálne nie sú. Musíte si na neho počkať. Stačí aby ste si prečítali anotáciu a pochopíte akým smerom film pôjde. Takéto filmy vznikajú podľa určitých šablón. A tým pádom záver má najlepšie momentky filmu, no súčasne viete, že ten záver príde. Takže nebudem to ďalej rozvíjať, poďme si povedať o ostatných veciach v tomto filme. V prvom rade sú tu herecké výkony. Čo sa dá povedať o Ianovi McKellenovi a Helen Mirren? Obaja sú vynikajúci. Hrajú to veľmi presvedčivo. Osobne by som však povedal, že Mirren tu má ešte o niečo navrch. Miestami som si hovoril, že jej to skoro až verím. Skoro jej až verím tu veľkú naivitu, ktorou Betty oplýva. Ale ako som povedal, vieme ako to dopadne. Najzaujímavejšie časti sú pre mňa flashbacky. Pretože tam som nemal dôvod neveriť ich pravosti. Pôsobilo to veľmi skutočne. A potom je tu rozuzlenie celej tejto hry. A to je rozhodne najlepšia časť filmu. Keď si to celé dáte dokopy, všetko dáva oveľa lepší zmysel. Možno by ma to bavilo viac, keby sme to mohli vnútorne zistiť nejako inak než cez veľkú dávku expozície, no funguje to skvele. Zvyšok filmu je podľa mňa okey. Tie scénky majú ducha a atmosféru, no pre jednoznačnosť a priehľadnosť príbehu sa to nevie moc výraznejšie vybudovať. Takže sú to len scénky, ktoré idú za sebou. Myslím si, že ak si prečítate anotáciu a znie to ako film, ktorý sa vám bude páčiť, môžete byť s výsledkom spokojní. Je dostatočne zaujímavý a má dobré momentky. No ak máte pocit, že to nemá nič na ponúknutie, asi by som sa tu moc nezdržoval. Zhodnoťte si, na ktorej strane sa nachádzate a uvidíte sami. Hodnotenie: B- ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

Hlavný koncept je síce dosť otrepaný, ale "Dokonalá lož" dokázala sakra prekvapiť koncom. Tušil som, že sa nakoniec karta obráti. No ale takýto perfektný obrat som nečakal. Dosť ma prekvapilo, že sa film postupne začal uberať skôr thrillerovým štýlom, než komediálnym. Ian McKellen je perfektný. Jeho postava nám je v priebehu celého filmu detailne rozobraná. A aj napriek tomu, že je sviňa, je sympatický. Rovnako skvelá je aj jeho kolegyňa Helen Mirren. O jej postave platí to isté. Celkovo ako duo im to ide na výbornú. P.S.: Ian McKellen znovu dokazuje, že je jedným z TOP hollywoodskych hercov, ktorí sa neživia iba hraním v blockbusteroch. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)
  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama