Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je tohle mírný pád dolů. Některým se sice pokračování líbí víc, ale mně teda rozhodně ne. Chybí tady napětí, které v jedničce bylo. Vraždy jsou hodně odfláknuté a předvídatelné, v jedničce jsem se alespoň párkrát leknul. A navíc je tady záběr na každý mord nanejvýš tak pětivteřinový. Čekal jsem přece jenom víc než jen jednoduchou vyvražďovačku. Pochválit můžu hudbu, která se snaží, co to jen jde, navodit tu pravou atmosféru, ale bohužel jen to nestačí, a tak se jí to moc nedaří. Nejlepší tak na filmu byly záběry z jedničky a právě provázání s předchozím dílem. Uvidíme, jestli další díly budou lepší, šanci jim určitě dám... 40% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poté, co jednička napodobila závratný komerční úspěch Halloweenu, nutně musela přifrčet dvojka a ani ne do roka a do dne taky přifrčela (samozřejmě opět na pátek třináctého). Mrtvou vražedkyni paní Voorheesovou šalamounsky nahradila dospělým Jasonem a z whodunnit vyvražďovačky přepnula do přímočaré vyvražďovačky, kdy otázka nezní, kdo vraždí a proč, ale jak vypadá dospělý Jason. Druhý Pátek jede tvrdě přes kopírák, ale daří se mu dodat dvě památné vraždy (probodnutí sexujících teenagerů a zabití vozíčkáře) a sympatičtější final girl. Nejlepší je podle mě scéna vyprávění o Jasonovi u táborového ohně, která jasně ilustruje, čím celá série je - zfilmovanou táborovou legendou. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ne tak propracovaný jako jednička, ale podle mě zábavnější a to hlavně kvůli Jasonovi, kterej naplno využil hojnej počet táborníků a vraždí je tam všim co má zrovna po ruce, přičemž nejoblíbenější má samozřejmě mačetu, ale nepohrdne ani sekerou nebo nějakým kopím, navíc to celý podporuje dobrá hudba a osvědčený lekačky. Super slasher ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

:))) Tieto old school sračkové céčkové horory mám proste rád! Jednotka bola nič moc a dvojka je ešte viac nič moc...Ale je to celé také guilty pleasure až to bolí..Logiku a nejaké súvislosti nehrozia ani v náznakoch, celé je to tak dementné, že dám ruku do ohňa za to, že toto by napísala a zrežírovala aj priemerne inteligentná opica...Atmosféry to tiež veľa nepobralo, slasherové vsuvky sú také ako by ich robila asistentka tej opice čo režíruje...Ale inak je to "super" a určite idem pozrieť celú sériu :) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Poprvé se na scéně objevuje Jason, zatím jen s papírovým pytlem přes hlavu, na konci ovšem ukáže svoji deformovanou tvář. Razí si heslo - Zabili jste mě matku, tak tady máte přes držku! A tak likviduje nejenom nebohé teenagery, ale každého, kdo se mu postaví do cesty. A s nikým se vůbec nesere! Jen je škoda, že mordy nejsou tak detailní, jak u předešlého dílu, kde si mistr Savini dával moc záležet. To prostě k takovému druhu filmu patří a u tohoto pokračování je to nedostačující. Ale i tak, atmosféra, lekačky, hudba, vraždící Jason - to vše je krásná osmdesátková slasheřina! ()

Galerie (144)

Zajímavosti (38)

  • Jelikož byl Jasonův (Warrington Gillette) make-up vytvořen na poslední chvíli, má jednu část hlavy zarostlou rezavými vlasy a vousy. Přitom v prvním díle vlasy nemá a v dalších pokračováních také ne. (LION-MR.T)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku a Nórsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama