Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jason poprvé promluvil a hned je to znát. 10 zářezů na rukojeti mu již nikdo neodpáře. Režie se chopil Steve Miner a na kvalitě se to projevuje. Přestože teda ani první díl nebyl nikterak slabý. Nejvíce mi bylo líto sympaťáka na vozíčku, ale na city Jason prostě nehraje. Vozíčkář + mačeta v hlavě = 1:0 pro Jasona. PS: Copak ti lidi nemůžou jezdit k jinému jezeru? :) 70% ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak jako Noční můra v Elm Street má i Pátek třináctého slušný mysteriozní základ a vyvraždovat se začalo až v dalších dílech. Jason Voorhees s pytlem místo hokejové masky se tu poprvé objevuje na scéně a to znamená začatek jednoho z největších vrahů dějin filmu. Tento lesní netvor zavraždí každého, kdo vstoupí na jeho území. Přesto že ještě není tak silný, je neskutečně vynalézavý. Celá tato série není založena ani na ději, ani vyloženě na brutalitě a přesto je to základ teenage slasherů. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(54%) Máme tu druhou část této celkem známé hororové série. První díl mě teda moc nechytl, pomalé tempo, pár amatérsky natočených vyvražďovaček a trapná postava Jasonovi matky. No, druhý film nám zezačátku rekapituluje cca posledních 5 min v závěru původního snímku a pak nám během dalších 3 minut uzavře hlavní postavu v předešlém příběhu. Poté se začne rozvíjet dějství nových postav a začne to celé nanovo. Postavy mi naštěstí už nepřišly tak nudné a otravné – takže aspoň nějaká změna k lepšímu. Vraždy jsou opět obyčejnější, ale sem tam se na ně dívá už lépe, zejména finální cca 20 minutovka se už víc rozjede. Vidíme tu už konečně Jasona (sice má na sobě takový prostěradlový pytel, takže vizuálně nevypadá moc děsivě) ale nevadí. I klasické hudební theme mi zde přišlo snesitelnější, tak už jsem si na ten soundtrack zvykl. Celkově to není žádná velká pecka, podruhé bych si to už nepouštěl, je to taková lepší verze jedničky. Nicméně furt lepší než drátem do oka. Stopáž byla kratší, takže to nakonec bezbolestně uběhlo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V druhej časti americkej, kultovej, slasher horrorovej série "Piatok trinásteho" prichádza na scénu Jason Voorhees. Jeho matku, ktorá chcela pomstiť jeho tragickú smrť, zabili a tak sa toho chopí sám Jason. Chladnokrvný nemŕtvy zabiják od jazera Crystal Lake. Ešte nemá na tvári svoju povestnú starú hokejovú brankársku masku, ale už z ostra bezcitne likviduje jednu obeť za druhou. "Friday the 13th Part 2" je film v ktorom odštartoval svoju vražednú kariéru slasher horrorový kráľ Jason Voorhees. *** ()

topi 

všechny recenze uživatele

Poprvé se na scéně objevuje Jason, zatím jen s papírovým pytlem přes hlavu, na konci ovšem ukáže svoji deformovanou tvář. Razí si heslo - Zabili jste mě matku, tak tady máte přes držku! A tak likviduje nejenom nebohé teenagery, ale každého, kdo se mu postaví do cesty. A s nikým se vůbec nesere! Jen je škoda, že mordy nejsou tak detailní, jak u předešlého dílu, kde si mistr Savini dával moc záležet. To prostě k takovému druhu filmu patří a u tohoto pokračování je to nedostačující. Ale i tak, atmosféra, lekačky, hudba, vraždící Jason - to vše je krásná osmdesátková slasheřina! ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku a Nórsku. (Paldiny)
  • Paul (John Furey) u večeře řekne, že mají jen dvě auta. Červené patří Ginny (Amy Steel) a černé Jeffreymu (Bill Randolph). Obě auta odjíždějí do města. Poté se Ginny s Paulem vrací v červeném voze. O několik minut později se přitom Ginny snaží dostat do třetího žlutého auta. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama