Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je tak nudná, že nezaspať pri nej je umenie...Neskôr sa divákovi dostane aspoň aká-taká atmosféra s pár vychytávkami (harpúna). Aspoň nejakým pozitívom je posledných 30 minút kde sa Miner snaží rýchlo dobehnúť, to čo mu ušlo v predchádzajúcej hodine a celom druhom diely. Okrem toho, že Jason konečne nasadí svoju kultovú masku, ani tretí diel nevybočuje z radu celej série... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Piatok trinásteho" je moja suveréjne najobľúbenejšia slasher horrorová séria. Nemŕtvy zabiják Jason Voorhees a jeho brutálne vražedné vyčínanie pri jazere Crystal Lake. Tretia časť ("Friday the 13th Part III") je podarenou súčasťou tejto kultovej americkej vyvražďovacej kolekcie. Výrazná a významná je najmä tým, že si tu Jason prvý krát nasadí starú hokejovú brankársku masku. Doplnok, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou jeho image. Mimochodom, v tomto diely Jason zabije dvanásť ľudí. **** ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Posuny od horrorů k horrorovým komediím často vnímám nelibě, ale tenhle kousek se povedl. Tedy komediální byl vlastně jen jeho začátek, pak už se pomalu přetransformoval v klasickou odlehčenou vyvražďovačku. Jeho asi největší zajímavostí je několik nezvykle otevřených záběrů na Jasonovu hnusnou tlamajznu, tedy ještě než nalezne svou oblíbenou masku. Opět jako ve dvojce vesměs sympatické a slušně vykreslené postavy, i když partička je to tentokrát dost nesourodá. Bavil mě třeba párek postarších vyhulenců (když do sebe chlápek začal cpát v dodávce trávu v domnění silniční kontroly, skvěle jsem se zasmál). A zprvu jsem myslel, že se jedná o hippie rodiče někoho z omladiny. Bavil mě i trojlístek "motorkářů", i když asi nechtěně - mám totiž tucha, že tyhle postavy měly v osmdesátkách působit drsně, a ne směšně. Šilhavý oplácaný taškář byl taky dost neskutečný týpek... Taky pár mile oldschoolových triků bylo fajn, třeba očičko na provázku, nebo nůž lezoucí z falešných prsou. A ještě se mi líbilo, jak Jason šalamounsky vyřešil ruce přiskřípnuté v okénku auta. No a když k tomu připočtu něco nápaditých vraždiček (vede harpuna do oka a rozpolcení chodce na rukou), je to čtvrtá hvězda jak vyšitá. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film začína, kde skončila dvojka (a štvorka začína tam, kde skončila trojka) - Jason nezomrel a zase vraždí. Má to síce menej deju ako niektoré artovky, v rámci žánru je to ale prvotriedny kúsok s perfektným gore, dobre vygradovaným napätím a monumentálnym Jasonom, ktorý konečne dostal hokejovú masku! Akurát tínedžeri sú tu aj na túto ságu príliš otravní (otvorene campy dementní). Zato tie 3D efekty sú presne akurát dementné! PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Třetí díl začíná přesně tam kde druhý díl skončil. Jason to přežil a ve vraždění může pokračovat. Trojku režíroval Steve Miner stejně jako dvojku a natočil to ještě líp. Taky jsme to měli půjčený od tátovýho kamaráda na videokazetě. Opět jako dvojka to bylo nahraný z programu Premiéra TV. Jo jo tenhle díl se mi líbil mnohem víc a taky proto že Jason tu má už svojí legendární hokejovou masku. A jak je už zvykem v týhle sérii, zas parta teenagerů odjíždí dodávkou blízko k táboru Crystal Lake. Scéna s trávou v dodávce mě pobavila :D A ještě je tady parta tří motorkářů, jeden bílej, jedna negryně a jeden negr a to jsou pěkný zmrdi a Jason zabije všechny tři :D Gore slušný, hlavně scéna s nohama se povedla. Jasona si tu zahrál Richard Brooker a je výbornej. Atmosféra napínavá víc než ve dvojce a na konci filmu kdy Jason nemá masku, tak jde fakt z něho strach, to byl ale ksicht :D Skvělá maska. Další pokračování Jasona se povedlo. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Jediný díl původní série natočený v anamorfickém širokoúhlém formátu 2.39:1. Ostatní díly byly natočeny s poměrem stran 1.85:1. (dennykr)
  • Jediný díl série, kde žádná z postav nezmíní jméno Jason. (Chatterer)

Reklama

Reklama