Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí díl má stejnou úroveň jako druhý. Aby taky ne, když si jej natočil Steve Miner, ten člověk má prostě talent. O tom se ostatně můžeme přesvědčit již v úvodní scéně, kde si krásně pohrává s prvními obětmi. Pak Jason smlsne na třech motorkářích a jde se na mládež. Hodně se mě líbí že se tady vskutku na sympatie nehraje a i ti nejmilejší z nejmilejších končí stejně pod Jasonovou mačetou. Poprvé zde vystupuje v hokejové masce. Body count: 12. Hodnocení 70% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pořád ta stejná písnička, těžko uvěřit, že někoho může bavit úplně to samé napotřetí. A to je ještě několik dalších pokračování... Jestli jsem měl po chabé dvojce ještě chuť na trojku, tak teď už se mi chce s touto chaboučkou vyvražďovací sérií nadobro skoncovat. Film je blbý, nudný, některé scény hrozně trapné a nemyslím po technické stránce, ta je na tu dobu zmáknutá vcelku dobře, ale v chování postav. V té době to lidi možná žrali, teď už to působí spíš divně než hororově. Já osobně si dám radši nějakou novodobější vyvražďovačku. 40% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Sprievodca hrôzy zostáva na slobode. Steve Miner dostal medzi dvojkou a trojkou porážku. Inak si neviem vysvetliť razantný prepad kvality a atmosféry. Jason Voorhees síce prvýkrát v ságe dostáva kultovú hokejovú masku, ale čo z toho, keď 3-D trojka je taká zlá, ako len sequel slasheru môže byť? Nevýrazné a málo vyzlečené postavy, tupý kosič Jason (zbavený tajomstva), triviálna výprava, priemerné vraždy. Pocit ohrozenia prostredníctvom vtieravej kamery zmizol a mrazivé gore takisto nikde nie je. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí část už přivádí na scénu Jasona v jeho ikonické podobě, v níž se nesmazatelně zapsal do srdcí svých fanoušků. Poprvé si totiž nasadil masku hokejového brankáře a stává se hrůzostrašným strojem na zabíjení. Trojka pokládá pro celou sérii koleje, z kterých vlak téměř všech následujících pokračování prakticky nesjede. Jason přežívající, kroužící, kydlící a mrtvý. Postupně ztrácí svou původní motivaci, jíž byla pomsta a stává se pouze ztělesněním zkázy a nástrojem smrti. Smrti, kterou není možné usmířit ani zastavit. Jako nenasytný predátor zabíjí všechny, kteří se zatoulají do jeho teritoria. Tentokrát to bude „překvapivě“ opět skupinka mladých nadrženců, kterým se místo očekávané pohody plné píchání a dalších radovánek dostane poněkud odlišného povyražení, nutno však poznamenat, že píchání si docela užijí, jen to bude jinam a něčím jiným. Mačeta, harpuna, elektrický proud či vidle jsou jen krátkým výčtem různorodých způsobů, jak dospět už potřetí k nirváně. A já tam zase dospěl. Skutečný zrod legendy si zaslouží jedině plné hodnocení. Edit komentáře a hodnocení po příznačných 13 letech (původní komentář utopen v Křišťálovém jezeře, původní hodnocení ****) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rozdielne názory užívateľov na tretie pokračovanie s hodnoteniami od najnudnejšej po najlepšiu sú, rovnako ako pri všetkých hororov s nekonečným počtom pokračovaní pochopiteľné. V podstate príbeh nie je príliš odlišný od predchádzajúcich častí (v tomto type filmov pochopiteľne ani nemôže byť), oživením je snáď konflikt obetí s motorkármi, z ktorých sa nakoniec tiež stanú obete. Film je spracovaný lepšie čo sa týka akejtakej dôveryhodnosti, Jasona je vidieť aj cítiť a neprichádza odnikiaľ. Rovnako dobre otvorený ostal aj záver, ktorý fanúšikom v roku svojho vzniku ponúkol otázku, či séria bude vôbec pokračovať alebo nie. My neskôr narodený sme vo výhode a môžeme si vkľude vychutnať opakované pozretie aj ďalšej časti, aj keď povedzme pred desiatimi rokmi nás séria zaujala tým, že sme boli zvedavý na ďalší vývoj príbehu a teraz s odstupom času skôr žasneme nad tým, čo pred viac ako tridsiatimi rokmi trhalo rekordy v návštevnosti a predaji kópií...Ak to však porovnám s dnešnými Marvelákmi, tak mládež rokov devädesiatych bola predsa len trochu náročnejšia... ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Film byl původně uveden do kin ve 3D formátu. (Stocki)
  • Chris (Dana Kimmell) Rickovi (Paul Kratka) říká: "It's hard to believe The Wild Bunch is already in bed“ (Těžko uvěřit, že divoká banda je již v posteli). Jde odkaz na western Divoká banda (1969). (Stocki)
  • Film bol zakázaný v Nórsku (v rokoch 1983 – 2003). (Paldiny)

Reklama

Reklama