Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

viperblade 

všechny recenze uživatele

U třetího dílu této série jsem se cítil jako na houpačce. Začátek byl slušný, scény zabíjení byly (na tu dobu) efektivní a já se těšil na moment, až si Jason poprvé nasadí masku. To se stane zhruba v polovině filmu. Následujících cca 20 minut jsem si říkal "to je ono!", film měl grády a já byl spokojený. Jenže, pak přišel konec, který byl jednak dost natahovaný a jednak i dost nesmyslný (pochopil jsem to tak, že režisér chtěl vzdát hold jedničce, což je v pořádku, ale když ta scéna neměla prakticky žádný smysl…) Ano, konec tenhle díl opravdu zabil. Díky němu jsem měl chuť dát tomuto dílu o něco nižší hodnocení, ale když si vzpomenu na těch 20 minut, když Jason… však víte. Takže jak to já vidím, Friday the 13th Part III se vyrovná jedničce, ale dvojka je IMHO někde jinde… 70 %. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Na začiatku tu máme zábery z dvojky potom sa dej presunie na teenegerov, ktorý sa rozhodli že pôjdu na farmu u krištálového jazera a so sebou vezú aj dvoch hyppíkou. Cestou ich bude varovať bezdomovec, že to jazero je prekliate ale nepočúvnu ho a tak sa zomelú vraždy ktoré im pripraví Jason. Brutálna scénka sa mi páčila jedna, keď Jason vystrelil šíp dievčaťu du oka 80 percent. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher, který již dnes ničím mimořádným nepřekvapí. Omladina u Křišťálového jezera má své dny sečtené. Nezničitelný Jason likviduje jednu oběť podruhé a mezi tím střídavě ukazuje svoji zhyzděnou tvář a brankářskou masku. Kromě mačety dojde na vidle, harpunu i drcení hlavičky, až odletí očičko. Běžné gore jako useknutá ruka nevyděsí, nejhezčí moment je asi použití mačety v houpací síti. Falešné lekačky, nedostatek sexu i krve, místy fajn atmosféra, místy trochu komedie - hlavně závěr je spíše k smíchu. Jako oddechovka dobré. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Trojka je ideální díl série Pátku - vraždy a masky jsou solidní, atmosféra a rozpočet dostačující, je tady děj pobavující smyslem pro černý humor a Jason konečně našel svou tvář. Kromě chytlavé úvodní disko melodie divák nezapomene na postavu dementního vtipálka, který dostal za vyučenou. :) Prvky natočené pro 3D trochu prudí (v praxi v podstatě trčící předměty do kamery, případně letící harpuna, kterou rozeznáte až v dalším záběru poté, co dosáhla cíle), nic ale nemůže zabránit kvalitní slasherové zábavě. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Z prvních tří dílů je trojka asi nejnudnější, než se začne opravdu něco dít, tak uběhne zhruba hodina, pak se teprve pořádně objeví Jason v plný parádě v hokejový masce a začně porcovat mačetou, sice mu to nejde až zas tak kvalitně jako v pozdějších dílech, ale toho kluka co chodí po rukou rozsek vejpůl lahůdkově. Nicméně i když za tu zbylou půlhodinu stihne vyvraždit téměř všechny, tak to na mě stejně působilo dost slabě a průměrně, mimoto postavy jsou tady hodně tupý, včetně Jasona ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Amy Steel, která ztvárnila postavu Ginny ve filmu Pátek třináctého 2 (1981), byla nabídnuta možnost zahrát si stejnou roli i ve třetím pokračován. Herečka ale roli odmítla. (Stocki)
  • Ve scéně, kdy Rick (Paul Kratka) a Chris (Dana Kimmell) nasednou do auta a chystají se odjet pryč z tábora, je možné vidět v odrazu od zadního okýnka kameramana a dalších pár členů štábu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama