Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

hladass 

všechny recenze uživatele

Friday the 13th Part III pokračuje přímo tam, kde druhý díl skončil... Po divoké noci, kdy obsazenstvo kempu u Křišťálového jezera značně prořídlo, přijíždí další skupinka teenagerů a tři motorkáři, aby se setkali s jedním z nejvýkonějších masakrátorů v dějinách filmového hororu... S Jasonem Voorheesem... A protože se jedná o skvělý slasher a Jason navíc konečně dostane na ksicht hokejovou masku, která se během desitiletí stala jeho poznávacím znamením, je tento díl asi tím nejlepším z celé série... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ať se na to dívám jak se dívám (a jelikož jsem během několika málo dnů nakoukal všechny Pátky, mám celkem jasno) vychází mi trojka coby nejlepší Pátek 13., mající jako jeden z mála dílů opravdu vše. Drží se původního příběhu, Jason je ve formě a s maskou, puberťáci jsou sympatičtí tak akorát a všem šáfuje skutečně šikovný režisér. Vynikající slasher. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Trojka je ideální díl série Pátku - vraždy a masky jsou solidní, atmosféra a rozpočet dostačující, je tady děj pobavující smyslem pro černý humor a Jason konečně našel svou tvář. Kromě chytlavé úvodní disko melodie divák nezapomene na postavu dementního vtipálka, který dostal za vyučenou. :) Prvky natočené pro 3D trochu prudí (v praxi v podstatě trčící předměty do kamery, případně letící harpuna, kterou rozeznáte až v dalším záběru poté, co dosáhla cíle), nic ale nemůže zabránit kvalitní slasherové zábavě. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Po celé sérii zvedám ze 3* na 4*, protože tenhle díl je nejlepším celé série. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pořád ta stejná písnička, těžko uvěřit, že někoho může bavit úplně to samé napotřetí. A to je ještě několik dalších pokračování... Jestli jsem měl po chabé dvojce ještě chuť na trojku, tak teď už se mi chce s touto chaboučkou vyvražďovací sérií nadobro skoncovat. Film je blbý, nudný, některé scény hrozně trapné a nemyslím po technické stránce, ta je na tu dobu zmáknutá vcelku dobře, ale v chování postav. V té době to lidi možná žrali, teď už to působí spíš divně než hororově. Já osobně si dám radši nějakou novodobější vyvražďovačku. 40% ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Ve scéně, kdy Rick (Paul Kratka) a Chris (Dana Kimmell) nasednou do auta a chystají se odjet pryč z tábora, je možné vidět v odrazu od zadního okýnka kameramana a dalších pár členů štábu. (ČSFD)
  • Film měl v Americe premiéru přesně v pátek 13. srpna roku 1982. (Stocki)

Reklama

Reklama