Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

castor 

všechny recenze uživatele

Vražedné zbraně se objevují, jak se to tvůrcům a obětem hodí, ale to nechejme stranou, protože dobrodružství tohohle primitivního chlapíka zdaleka nestojí na originálních zápletkách. Máme tu prostě standardní slasher se vším, co k sérii patří, tedy solidní atmosféru, přihlouplé postavy (které dělají všechno to, co jim z kanape budeme na dálku rozmlouvat), brutální násilí, trocha sexu a nahoty. Příliš (s ohledem na rok vzniku) nicméně nechápu ono „3D“, ale nelze si nevšimnout, že tu pořád někdo něco strká před kameru: baseballovou pálku, vidle i třeba jojo. Kudrnáčovi při těle pak můžeme děkovat za to, že Jason konečně sundal pytel z hlavy a všemi milovanou image získal právě od vtipálka, který v partě mladého masa na porážku platí za nejapného outsidera se smyslem pro černý humor. Takže konečně i s maskou hokejového brankáře a něčím ostrým v ruce Jason svou pracovitostí vynahrazuje tu poměrně hloupou vatu okolo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Posuny od horrorů k horrorovým komediím často vnímám nelibě, ale tenhle kousek se povedl. Tedy komediální byl vlastně jen jeho začátek, pak už se pomalu přetransformoval v klasickou odlehčenou vyvražďovačku. Jeho asi největší zajímavostí je několik nezvykle otevřených záběrů na Jasonovu hnusnou tlamajznu, tedy ještě než nalezne svou oblíbenou masku. Opět jako ve dvojce vesměs sympatické a slušně vykreslené postavy, i když partička je to tentokrát dost nesourodá. Bavil mě třeba párek postarších vyhulenců (když do sebe chlápek začal cpát v dodávce trávu v domnění silniční kontroly, skvěle jsem se zasmál). A zprvu jsem myslel, že se jedná o hippie rodiče někoho z omladiny. Bavil mě i trojlístek "motorkářů", i když asi nechtěně - mám totiž tucha, že tyhle postavy měly v osmdesátkách působit drsně, a ne směšně. Šilhavý oplácaný taškář byl taky dost neskutečný týpek... Taky pár mile oldschoolových triků bylo fajn, třeba očičko na provázku, nebo nůž lezoucí z falešných prsou. A ještě se mi líbilo, jak Jason šalamounsky vyřešil ruce přiskřípnuté v okénku auta. No a když k tomu připočtu něco nápaditých vraždiček (vede harpuna do oka a rozpolcení chodce na rukou), je to čtvrtá hvězda jak vyšitá. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý slasher. Možno jeden z najlepších. Oproti predošlým dvom častiam posun minimálne o level vyššie. Napätie neporovnateľné, rovnako atmosféra a Jason sa konečne ukáže. Nečaká celý film niekde v tme, aby nakoniec vystrčil iba ruku, ukáže sa celý a konečne má masku! Inak zaujímavé, že jeden režisér dokáže natočiť dva filmy o tom istom, kvalitatívne obidva úplne niekde inde. Toto už nie je priemer, toto je právoplatný zástupca slasherovej prvej ligy. A tie mordy... 85% (v rámci žánru samozrejme) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Friday the 13th Part III pokračuje přímo tam, kde druhý díl skončil... Po divoké noci, kdy obsazenstvo kempu u Křišťálového jezera značně prořídlo, přijíždí další skupinka teenagerů a tři motorkáři, aby se setkali s jedním z nejvýkonějších masakrátorů v dějinách filmového hororu... S Jasonem Voorheesem... A protože se jedná o skvělý slasher a Jason navíc konečně dostane na ksicht hokejovou masku, která se během desitiletí stala jeho poznávacím znamením, je tento díl asi tím nejlepším z celé série... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak Jason mě konečně začíná majinko zajímat,konečně má masku,opět ale vraždí unyle a nudně.Geniální dialogy a logické chování postav mě dokonale baví ( ve scénách,kde by nemělo : ) a řvu smíchem když holka drtí dodávku na mostě co se hroutí,místo toho aby utekla před vrahem,který byl postřelen,probodnut,zapálen,oběšen a má tempo důchodce po vydatné dávce fazolí.Baví mě fanoušci Jasona....opravdu moc.Hold já neumim ocenit vrozenou demenci ténhle břečky a tu příšernou hudbu,když v mé hlavěš je jedničkou vysoce inteligentní stroj na zabíjení v bílé masce,který za zvuků geniální hudby a ledově chladných reakcí nakopává tuhle arci parodii do prdele ze předu a to i v jeho slabších dílech. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • V původním scénáři se postava Ricka (Paul Kratka) jmenovala Derek. Jméno Rick bylo použito proto, že mělo o jednu slabiku méně a lépe se křičelo. (Stocki)
  • Když si Debbie (Tracie Savage) prohlíží časopis Fangoria, tak narazí na článek o Tomu Savinim, který se podílel na maskérských efektech v několika dílech Pátku třináctého. (Chatterer)
  • Film byl původně uveden do kin ve 3D formátu. (Stocki)

Reklama

Reklama