Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Roger Cobb je válečný veterán a spisovatel. Po úspěšné hororové knize se už rok snaží napsat své zážitky z války ve Vietnamu. Po smrti své tety se nastěhuje do jejího domu, kde kdysi při návštěvě tety záhadně zmizel Rogerův syn, v domnění, že tam bude mít klid a dokončí svou knihu. Roger postupně začne zjišťovat, že s domem není něco v pořádku, až se nakonec ukáže, že Rogerův mrtvý kamarád z války jeho syna vězní a snaží skrz strašidelný dům pomstít. (jonyyy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pohodová, preslnená hororová komédia, ktorej ten humor sekne, ale vie aj pritlačiť na pílu. Vynikajúca je linka zo zmiznutím syna, trauma z Vietnamu a s Benom, verzus námet o dome, v ktorom sa môže stať čokoľvek. Záver s oknom v kúpeľni pripomenie Lovecrafta alebo Evil dead 2, Manfredini sa úspešne vymanil z hudby, ktorá evokuje Friday the 13th. Nič proti, práve naopak. Aj režisér natočil dva geniálne, nesmrteľné diely tejto série. Tu sa pohral s formou aj obsahom, natočené je to skvelo. Miner vie! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že se ty skvělé echt osmdesátkové sekvence tak často střídali se sekvencemi nudnými a přehnaně komediálními. protože občas až zůstával rozum stát na co to vlastně koukám. Přitom to mohla být docela fajn podívaná. Jako ne že bych si nějak zvlášť stěžoval, ale občas to bylo až moc přes míru. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

"House" je parádním příkladem pro žánr báječných 80.let. Tvůrci spáchali zábavný snímek, který nabízí dobrou atmosféru, přesně načasované šoky, perfektní efekty a obludy ze zlaté éry latexu (vietnamský veterán Ben s přehledem splachuje do záchoda trapnou CGI modernu). Všudypřítomná nadsázka paradoxně z filmu nedělá hororovou komedii (které nenávidím), ani nekazí atmosféru. Navíc film táhne výborným hereckým výkonem talentovaný William Katt v hlavní roli a taky ostatní postavy odvádějí dobrou práci. "House" je prostě kult z první ligy, absolutní spokojenost! ()

masw 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně špatná práce Steva Minera. Ze začátku to vypadá, že to bude horor s atmosférou, poté se to díky idiotským nápadům svrhne na nechtěnou komedii (asi se točit nedařilo, třeba díky pitomé příšeře vytvořené dětmi ze školky, tak poté to maskovali jako komedii). Nakonec to dojde zase do atmosféry, pak příjde mrtvý voják z války z Vietnamu (který ovšem s oběšenou babičkou neměl nic společného, tak jak se tam vzal?) No prostě tragédie, jediné plus je obsazení George Wendta, který hrál v seriálu Cheers. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy Miner měl dobrý čuch na výběr hororů, v kterých se sice moc neumíralo (samozřejmě nepočítám jeho dvě děti ze série Pátek třináctého), ale pracovalo se hlavně s atmoškou, je už nenávratně pryč. Srandovních nebo strašidelných kreatur se tu tolik nevyskytuje, ale když už nás nějaká ta svině překvapí, vypadá parádně. Hlavně voják Ben a mýval ze šatníku jsou krasavci. Do toho tu vyhrává Manfrediniho zlověstná hudba a krásný pohled je na onu vyvinutou sousedku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Skutečný syn Williama Katta přijel na natáčení v den, kdy tvůrci natáčeli scénu, kde je Roger (William Katt) vtažen do skříně. Chlapec se strašlivě vyděsil, když viděl svého otce v nebezpečí. (LION-MR.T)
  • Příšera ze skříně byla pojmenována jako Válečný démon. Jeho úmyslem bylo připomínat napalmová těla (napalm se používal právě ve Vietnamu) a místo prstů měl nábojnice. Válečný démon měřil skoro 5,5 metru a k jeho obsluze bylo zapotřebí až 15 lidí. (LION-MR.T)
  • Světová premiéra se uskutečnila 27. února 1986. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama