Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (234)

lilina133 

všechny recenze uživatele

Začnime tým, že mám tento film veľmi rada, takže moje hodnotenie pri ňom nie je až tak objektívne a možno si toľko hviezdičiek nezaslúži...Ale, ak si odmyslíme, že je to zaradené žánrovo aj k hororu, je to celkom slušná komédia s jednou z najlepších scénok, aké som kedy vo filme videla - krokodíl + kamión v záverečných titulkoch:)) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice milé překvapení. Nečekal jsem od toho mnoho, ale po druhém dílu (ten jsem viděl první) jsem už čekal dobrou zábavu a dočkal jsem se ještě mnohem víc. Krokodýl loví v jezeře je povolána panteoložka z muzea (spíš jí potřebovali na pár dní uklidit), k tomu je tu místní šerif a ještě jistý ochránce zvířat. Kelly je naprosto nevhodná do přírody a šerif ani ochránce jí sebou nechtějí. K tomu se tam ukáže jakýsi bohatý pošuk co má rád krokodýly. A tak se všichni různě handrkují což přináší spoustu vtipných situací. Postupně spolu spolupracují a snaží se krokouše malýho chytnou. K popukání je místní babka co ko krmí a je správně ujetá. Mimochodem chudák kráva co jí měli jako návnadu. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jediný díl s příhodným hodnocením, jediný, který ale natěšenému divákovi, toužícímu po pořádných jatkách v zubech prehistorického predátora, příliš mnoho neposkytne. Můžeme se pokochat v trochu horší kvalitě aljašskou divočinu a na konci se snad dočkáme alespoň pohledu na zmiňované monstrum. Sice se další díly série objevují v hrozivých hodnotách, CGI už je dost lámané přes koleno, ale v rámci vyvražďovačky stupidních postav i stejně stupidních herců mně osobně následující tři díly vystačily. Ke crossoveru s Anakondou se ale již raději vyjadřovat nebudu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jazero sa u nás bohužiaľ na plátno kín nedostalo, ale je neporovnateľne lepšie a poctivejšie ako ANAKONDA či ÚTOK Z HLBÍN. Odborník na umieranie Steve Miner (H20) sa s filmom vyhral, netlačí na pílu, baví fanúšikov žánru. Krásne triky, veľmi dobrí herci, odľahčené dialógy, hudba... My, čo vieme, že zoo vyvražďovačka je nenahraditeľná súčasť ľudskej kultúry musíme len dúfať, že sa stále nájdu podobne naladení režiséri, ktorí vedia, ako si žáner uctiť... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pro Lake Placid a místního makrokrokodýla mám slabost. Třeba pohlceného méďu si jako jednu z mála filmových scén skutečně pamatuju a dokonce si ji ve vzpomínkách i správně řadím k tomuhle filmu. Alzheimer je totiž svině. V poslední době se tedy, ještě než se mi definitivně setmí, vracím k zamilovaným flákům, abych na ČSFD vyryl alespoň náznak svého skutečného filmového vkusu, v posledních letech pošramoceného setkáním i s kvalitativně hodnotnější filmovou tvorbou. U podobných béček však slintám blahem, ne snad proto, že bych u nich tzv. vypínal mozek a relaxoval, to bych si lhal do kapsy, ale proto, že se v nich cítím jako ryba ve vodě a všemu dokonale rozumím. Nádherná příroda, převeliký krokodýl, dobrodružství, spousta legrace a i nějaké to napětí. Jooo, velmi osvobozující návrat ke kořenům jednoduché komentařiny přímo od srdce! Kdybych byl býval, debil, v ní byl vytrvalejší, mohl jsem to tu třeba mít i za sedm litrů jako golfista. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • V Španielsku sa film nazýval jednoducho Mandíbulas (v španielčine znamená "čeľuste"), ako pocta filmu Stevena Spielberga, pretože jeho film sa volal Tiburón (po španielsky "žralok") namiesto doslovného prekladu. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo na třech kanadských jezerech, a to na Shawnigan, Buntzen a Hayward lake. (Terva)
  • Pôvodný termín natáčania sa pre zlé poveternostné podmienky zrušil. Steve Miner preto film odsunul a natočil Halloween: H20 (1998). Následne sa vrátil k tomuto filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama