Reklama

Reklama

Dycky Sunderland - Série 3

(série)
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2024, 2 h 9 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Sunderland zoufale potřebuje postavit na nohy. Do klubu proto přijde nový trenér, který ho má vytáhnout do vytoužené druhé ligy. (Netflix)

Recenze (13)

tomino28 

všechny recenze uživatele

I třetí série, která je tentokráte podaná divákovi pouze ve třech epizodách, mě stále baví. A ani zdaleka není podmínkou být fanouškem Sunderlandu alias černých koček. Stačí sledovat místní, jejich vztah ke klubu, propojení s týmem, a uvědomit si, jak velkou část jejich života tvoří fotbal a fandění jejich oblíbenému týmu. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Trochu slabsi nez prechozi dve serie, ale posledni dil to zachranil. Sunderland til I die. Sam velky fanousek, mam pro takove lidi slabost. Je dobre videt, jak fanousci na ostrovech fotbalem ziji. Napr. v Anglii jsou navstevy i ve 4. lize (Legue Two) daleko vetsi nez u nas. V tomto ohledu jsou na ostrovech o nekolik radu napred. Lze udelat dokument o kazdem klubu z 1-4. ligy v Anglii a stalo by to za to. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie, že by som konečne úspech Sunderlandu neprial, akosi som ho však nedokázal plne precítiť. Všetko v tejto sérii je totiž veľmi skratkovité, uponáhľané a zjednodušené, stopáž 2 hodín je žalostne málo. Ak by som to bral ako dodatok k 2 sériám, tak fajn. Ak by som nato nahliadal ako na plnohodnotnú sériu, tak je o triedu slabšia než prvé dve. 3* ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U řeky, na které se stavěly lodě, se pořád hraje bojovný fotbal a ještě alespoň jednou se o něm udělal dokumentární seriál. Bohužel jde tentokrát spíš o minisérii, která to, co mě vždycky bavilo nejvíce, tedy vzestupy a pády tabulkou napříč celým ročníkem, vměstnává přibližně do poloviny jediné epizody. Zbytek je věnován dalším víceméně anonymním obyvatelům a samozřejmě i oněm vymodleným zápasům o všechno. Jedná se tak o zdaleka nejslabší kapitolu sunderlandské kroniky, která většinu času působí vyrobená až trochu na sílu a čistě pro potěchu naléhajících fanoušků, což mě těší. Bohužel radost z tvorby je na první i druhý pohled pryč a body získává jen síla sportovního sentimentu, překvapivě přirozený pocit logického uzavření cyklu a zvrat, který by ve filmu působil přehnaně, ale tady ho napsal sám život. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál sleduji od jeho počátku. Byl prvním z těch, který dalším otevřel dveře. Mám na mysli sérii All or nothing. Sunderland je zkrátka město, kde tím žije každý. Tvrdá dřina místních obyvatel se odráží i na lásce k místnímu fotbalovému klubu. Zajít na zápas je víc než náboženství. De facto nic jiného nemají. Je to až dojemné. Třetí sérii si údajně vymodlili sami fanoušci. Je to nejkratší a bohužel také nejslabší série. Všechno se snažili natřískat do 3 epizod. Žalostně málo. A nic na tom nemění ani fakt, že konečně postoupili aspoň do Premiership. Do Premier League je ale ještě daleko. Snad jim to vyjde co nejdříve. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama