Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Největším nepřítelem jsou ti, co nejsou vidět. Ta netvárná masa, ten anonymní dav. Ta drtivá většina, co jako tupé stádo opakuje, co ji někdo druhý předžvýkal..." (Henrik Ibsen, Nepřítel lidu). Proč se mi v souvislosti s tímto filmem vybavil právě citát z této Ibsenovy divadelní hry, je vcelku nabíledni. Film ukazuje, jak lehce manipulovatelní mohou být lidé. Stačí vymyslet dobře zapamatovatelné heslo (v tomto případě "take the control back"), namíchat to se zavádějícím výpočtem kolik stojí členství Británii její členství v EU a doplnit k tomu naprosto lživý předpoklad, že se tyto peníze přesunou do zdravotnictví a o výsledek referenda o vystoupení Británie z EU je postaráno... Jak už totiž správně poznamenává postava dr. Stockmanna z uvedené Ibsenovy hry "hloupých je všude naprostá většina" a proto tedy "většina má moc, ale ne patent na rozum...." Pro mě tak z tohoto filmu vyplývá zcela jasné poselství. Už nikdy žádné referendum o zásadních věcech! ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Anyone can start a fire. Nuže, burn, motherfucker, burn. Z něčeho, co dle trailerů působilo jako parodie a potom jako typicky cynická sračka přiživující se na aktuálních událostech, se nakonec prostřednictvím jediné stolové scény vyklubalo nečekaně přesné shrnutí toho, proč jsme jako západní civilizace totálně v prdeli. Jo a Rory Kinnear je moje duševní zviřátko a tvář Jackovy absolutní rezignace. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fascinující rekonstrukce toho, jak celé tohle nekonečné stupidní šílenství vlastně začalo. Musím říct, že jsem byl překvapen. Navíc je tento Brexit výborně natočen a má geniálního Cumberbatche, který tady ztvárňuje dalšího podivína. Je to mimořádně zajímavý film, ovšem zdá se mi, že ho v Británii skoro nikdo neviděl, nebo jsou hloupější, než jsem si myslel. Takhle se dělá kampaň, Andreji! 85%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO SE OBVYKLE DĚLÁ, KDYŽ SELŽE SYSTÉM? RESETUJE SE. NEDĚLÁM NIC JINÉHO. RESETUJU. CO UDĚLALI ONI? CO JSTE UDĚLALI VY VŠICHNI? ZNOVU JSTE NAHODILI STEJNÝ OPERAČNÍ SYSTÉM, TU SAMOU, OŠOUPANOU STAROU POLITIKU S KRÁTKODOBÝMI CÍLI A SEBESTŘEDNÝMI, OMEZENÝMI KECY...“ /// Hodně slov a ještě víc politiky. Tý zákulisní… Zapomeňte na vděčný hrátky jako je House of Cards, nebo oslavné životopisy. Tady jde o podstatu vedení kampaně. REÁLNÝ kampaně! Prostě tohle není pro obyčejnýho člověka, co se chce bavit. Tohle je popsaném sled událostí, který ovlivnili Británii a zřejmě celou Evropu. Kladně? Záporně? Každopádně i naši opoždění političtí dinosauři se můžou poučit. Jestli to ovšem pochopěj… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nečetl jsem ani „Unleashing Demons: The Inside Story of Brexit“ od Craiga Olivera, ani „All Out War: The Full Story of How Brexit Sank Britain's Political Vlase“ od Tima Shipmana. 2.) Furt přemejšlím, jak změnit běh dějin. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V skrátenej forme sme videli pozadie tej lživej kampane, ktorá viedla k jednému z najstupídnejšiemu rozhodnutiu oviec v dejinách. Zástancovia kampane Remain sa rozhodli útočiť na rozum voliča, zástancovia Leave zas na city a to je iste lepšia taktika, keďže väčšina ovcí rozum nemá. Ako Ricky Gervais vo famóznom vystúpení Humanity krásne vysvetlil: "Politici sa rozhodli alibisticky ponechať rozhodnutie na priemerného voliča. Do prdele, viete ako tupý je priemerný volič? Veď ešte stále máme na bielidle napísané nálepku, že Nepiť! Navrhujem, aby sme tú nálepku na dva roky odstránili. A potom usporiadajme referendum!" ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama