Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

emma53 

všechny recenze uživatele

Když jde podobným způsobem vytvářet reklamní kampaně, tak proč ne i politickou. Ano, dosáhla opravdu kolosálních rozměrů, sice jsem si občas připadala jak akvarijní rybka v Pacifiku, ale vůbec jsem se tím netrápila. Politika mě celkem nezajímá, takže u mě by měli asi utrum všechny strany. Ještě není tato kauza ukončená, tak časem uvidíme (možná) jak to všechno dopadlo. Spíš mně vadil střih. To píši zcela vyjimečně. Měla jsem pocit, že se sešla parta maniakálních střihačů, přiznávám, že mě to dost rušilo. Jinak Benedikt byl opět ve své vynikající formě, ale u něj je to bráno už jako samozřejmost. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Azda trochu komplikovaný jazyk spôsobí, že to mnohých divákov omrzí, ale nasadenou dynamikou a zaujímavým pohľadom do "zákulisia" brexitu bude každý vytrvalec odmenený. Príbeh mapuje obdobie od vyhlásenia referenda po jeho ukončenie. Benedict Cumberbatch je vo svojej úlohe skvelý a je vidieť, že mu tento typ postáv sedí. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o politiku se v posledních letch radši moc nezajímám (aby mi úplně nejeblo),můj vztah k evropské unii je lehce vágní a nikterak vyhrocený ani na jednu stranu a o brexitu v detailu prakticky nic nevím. To ovšem neznamená, že bych si neužil tuhle primárně televizní zábavu, protože je to prostě tak dobře natočené, že to zákonitě musí zajímat i politické ignoranty. Není tu sice všechno polopatě vysvětlováno, takže je možné občas lehce tápat, ale ve výsledku to ani trochu nevadí. Jako bonus se pak to celé dá naroubovat i na tuzemskou politickou situaci (občas sem úplně viděl Pitomia) a vlastně nejen na ní. Cumberbatch si pak střihnul dalšího působivého sociopata...80% ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Autentická, mrazivá, ale i zábavná výpověď o jedné politické tragédii, ale i o tom, jak funguje dnešní svět politických kampaní. Bavilo mě, že sleduji reálná mně dosud neznámá jména (a ta známá v čele s Johnsonem a Faragem taky potěšila), která hrála během kampaně klíčovou roli. Měl jsem tendenci fandit (iracionálně) brexiteerům, ačkoliv to byla očividně banda cyniků, i to tak nějak ilustruje situaci. A nebo to bylo jenom osobností Cumberbatche. Jenom škoda, že ke konci autenticitu lehce zabíjí až příliš návodný rozhovor mezi Cumberbatchem a jeho hlavním oponentem v hospodě, která jako by měla napovědět zmateným divákům. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Brilantní. Není sporu o tom, že 90% procent tvůrčího týmu by volilo "remain", ale i přesto se mi třaskavé téma brexitu zdálo být podáno netendenčně a s neohroženou střelbou i do vlastních řad. Prostor tudíž mimo jiné dostaly jak vypočítavý a neférový (až podvodný) přístup brexitářů k faktům, tak i podcenění a nezvládnutí kampaně zastánců setrvání (vedení kampaně dle zajeté šablony, přecenění vyhodnocování faktů z pohledu voličů a nulová empatie vůči tzv. potaženým globalizace). Řemeslné kvality snímku jsou nepopiratelné a plusem je i rozumná minutáž - tempo je chvílemi až smrtící a nuda je tak na nucené dovolené. Well done. Ale pro jistotu - nemyslím tím brexit, ale Brexit :-) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno