Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Keď je raz téma pre mňa nezaujímavá, tak sa môžu herci aj s režisérom pokakať a nedám tu hviezdičiek blížiacich sa ku premršteným 73%. Táto medializovaná téma, ktorá sa na Slovensku 95% ľudí vlastne ani netýka je typická. Zasierať ľudom myseľ nepodstatným, čo mal napr. americký prezident na večeru, alebo kde sa britská kráľovna vysrala, ale dôležité veci obchádzať, či bagatelizovať. Jediné čo ako tak podstatné je fakt, že tam mnoho Slovákov pracuje a vystúpenie z EU im z komplikuje trošku život, ale a čo? Ľudia chodia na dovolenky do Egypta, Tuniska, alebo na Kubu. Priberieme ich do EU, aby sa ľudom jednoduchšie chodilo na dovolenky? Keď nechcú byť v EU, tak nech idú do pi*i a nech sa im nikto z EU nepoklonkuje a nepchá do prdele. A propagácia vecí a názorov je úplne bežná v Európe od 2.svetovej. Kto nepropaguje neuspeje! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že film o hlasování k Brexitu vyšel takhle rychle po tom, co se to odehrálo. Každopádně je škoda, že tvůrcům chyběl trochu větší odstup a z některých postav udělali úplně karikatury. Ne, že by si to Johnson, Gove nebo Farage nezasloužili, ale ubírá to na vážnosti vyznění. Ale bezpochyby je to zajímavý náhled do toho, jak se dělá kampaň. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Není co dodat. Vyvážené shrnutí průběhu brexitové kampaně z pohledu obou táborů, které by si měl povinně shlédnout každý, kdo šel v roce 2016 volit v referendu. Důsledkem tohoto politického debaklu je rozhádaná Británie, propadající se do čím dál tím hlubších vod nejistoty a ještě zoufalejší britská politická reprezentace, která si neví rady s tím, co jim připravili jejich předchůdci v kombinaci s nečistými marketingovými praktikami. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na film týkající se "manipulace davů" se mi až tak moc koukat nechtělo, ale kvůli Benedictu Cumberbatchovi jsem to zkusil a nakonec vůbec nelitoval. Své až tak ne moc populární role se zhostil opravdu na výbornou a velice věrohodně, i to cestování na kole za "vlivnýma" mu divák "žral i s navijákem". Film (nejenom) o vymývání mozků i manipulace davů názorně ukazuje více či méně sofistikované metody ovlvňování davů ve prospěch politiků i dalších "vlivných" a současně i to, že na trošku vzdálenější budoucnost už se tolik nemyslí a na ty davy (s výjimkou "škemrání" o jejich hlas) už teprve ne. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"It's not rocket science, it's simple. There are three types of voter. Those certain to vote to exit that's one third, they're in the bag, so, ignore them. Those certain to stay, that's another third, we can't touch them, so fuck 'em. The last third "I would like to leave, but I'm worried about what the effect will be to jobs and living standards." These are the only people that we need to care about. And, trust me, the others will be after the same bunch. Now these are who will decide the result." ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama