Reklama

Reklama

Bojovník

(seriál)
  • USA Warrior
Trailer
USA, (2019–2023), 27 h 20 min (Minutáž: 44–65 min)

Tvůrci:

Jonathan Tropper

Hrají:

Jason Tobin, Andrew Koji, Olivia Cheng, Kieran Bew, Dianne Doan, Dean Jagger, Langley Kirkwood, Rich Ting, Kenneth Fok, Dustin Nguyen, Joanna Vanderham (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Hrůzostrašné a akcí nabyté kriminální drama Bojovník se odehrává během brutálních válek bojových gangů Tong v sanfranciské Čínské čtvrti ve druhé polovině 19. století. Seriál sleduje mladého génia bojových umění Aha Sahma (Andrew Koji), který emigruje z Číny do San Francisca za záhadných okolností a stane se nájemným zabijákem u jednoho z nejvlivnějších gangů Tong (čínská zločinecká rodina). Tento dramatický seriál z produkce Cinemaxu, který se natáčel v jihoafrickém Kapském městě, je inspirován tvorbou legendy bojových umění Bruce Leeho. Tvůrci a výkonnými producenty jsou Jonathan Tropper ("Banshee") a Justin Lin. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (83)

dannyyy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: U první série jsem byl docela skeptický a úplně mě na zadek neposadila a na další sérii jsem se nijak netěšil. Nicméně stejně v rámci žánru jsem dokoukal do konce a řekl si, že fajn, ok. 65% 2. série: Rozhodně posun kupředu. Druhá série už mě zaujala a těšil se na tu třetí. 80% 3. série: Třetí série už mě na zadek posadila a to doslova. Příběhově ani ne. Je to stále dokola, korupce, vydírání, boj o moc. Postavy jsou zde ale zajímavější a to hlavní... souboje. Ty jsou zde vyšperkované skoro k dokonalosti televizní zábavy. Hltal jsem každou jedinou bojovou scénu a to jich není málo. Pokud tvůrci dokázali se seriálem takhle vyspět, tak u čtvrté série si budu muset pořídit kyslíkovou bombu, abych to rozdýchal :)) 95% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Odvažuji se napsat, že od dob Bruce Leeho tady nic takového nebylo. Choreografie soubojů je natolik vymazlená, že jsem si některé sekvence musel několikrát zopakovat a ani tak jsem neměl dost. Ale označit seriál jen za kung-fu záležitost by byl omyl. Podobně jako u Banshee i tady sází Tropper na nejednoznačné postavy propletené ve složitých vztazích, přidává něco politiky a vše zastřešuje nekompromisní brutalita. Jednoznačným plusem je i prostředí Ameriky resp. San Francisca v druhé polovině předminulého století, kdy se irští dělníci bouřili proti levné síle z Číny, což dalo vzniknout nejen národnostním třenicím, ale základům budoucích odborů. A protože se děj odehrává v době pistolníků, dojde i na westernový díl, který je jednoduše boží. Herecky naprostá pecka a Koji s Dianne Doan v roli osudových sourozenců nemají chybu. Jestli to po dvou sériích skončí, tak budu pěkně nas*anej. 100% ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 % Ze začátku mi chyběl nějaký háček, který by mě donutil ihned skočit na další díl. To se naštěstí změnilo od poloviny série, kdy jsem si na postavy konečně zvykl a začaly mne zajímat. Souboje jsou skvěle vymyšlené, syrové a dobře natočené, jen jich žel není tolik, kolik by divák očekával. Naštěstí to vynahrazuje ne příběh, ale postavy a chemie mezi nimi. V tomto směru skvěle fungují Kirkwood, Bew a Weston-Jones. Jsem zvědav, jak se jejich postavy dál vyvinou. Z bojových scén krom hlavní postavy musím vyzvihnout Taslima, kterému jednoduše vše věříte. Ne, že by uměl tak dobře hrát, ale věřím, že fakt umí nakopat zadek. :) 2. série - 100 % Takový progres jsem fakt nečekal. Už to není bezduchá dobře natočená mlátička, ale dává to smysl, má to spoustu zvratů a skoro u všech postav jdeme do hloubky. Postavy prochází vývojem, mění se dle situace a reagují, tak jak byste asi čekali - i když občas dokážou překvapit. Je to stále velmi syrové, dobře natočené a plné akce, ale dobrý příběh a zajímavé postavy tomu dávají něco navíc a já na tom jednoduše ujížděl. Předposlední díl mě dokázal vyždímat...nemá to chybu a snad bude další řada! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Menší vzpomínková akce. Přeci jen, kdo by nechtěl sledovat příběhy z dospívání opepřené lehkou skutečností a z prostředí kung fu, které mu bylo blízké. Znám do filmů a obsahu obecně tohoto typu mnohem větší blázny, ale i tak můj pohled zde působil lehce sentimentálně. A o to více jsem si mohl vše užít. Originalita zde vidět je. Jsme na úrovni dobré hudby, která doplní a ukáže situaci na začátku století v San Franciscu a začátek proslulé Čínské čtvrti. Ale stále trochu jinak. Krvavou cestou gangů. Z toho obecně se dalo vyždímat více, ale nestěžuji si. Hlavní hrdina je neuvěřitelný sympaťák a vy jenom mnohdy obdivujete jakým způsobem je vytvoření jeho a i obecná choreografie bojů. Plus k tomu nevidím sebemenší problém s odvyprávěním příběhu. Na konci nás sice s postavou čeká určité klišé ze života, ale s tím se dá žít. Druhá série vřele vítána. 2. série: Druhá série se trochu nese ve formě zklamání. A takového nic v podstatě. První série mě zasáhla minulé léto velmi tvrdě a já měl pocit, že je tu opět náběh na nový zajímavý seriál, který kombinuje zajímavé téma z mého dětství do nové doby a vlastně z doby sto let zpět. Jenže toto kouzlo se až zvláštním způsobem opět ztrácí. Seriál ve druhé série nenabízí nic, co by mě nějak zajímalo. Jenom dává příběhy a zápletky z minulé série a snaží se je udělat znovu a jinak. Ale nic víc v tom nevidím. Téměř nic si z nové série nepamatuji, jelikož se v ní nedělo nic, co by mě chytilo za mysl, že bych si tuto sérii užil stejně jako před rokem. O to více je zajímavé, že to pocítilo více lidí a seriál bude asi po druhé sérii zrušen, s čímž skoro nikdo nepočítal v rámci rozjeté série, které nekončí úplně uzavřeně. Moc to tomu nepřeji, věřím, že věrní byli i teď, ale já alespoň budu mít čisté svědomí, že to skončilo se mnou. Případnou šanci třetí sérii totiž vskutku nedám. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože je skoro každý trochu svině, většině postav jsem fandil. Tehdejší doba byla syrová, krutá a kdo chtěl přežít, nemohl brát ohledy. Coolový čínsko-westernový seriál z čínské čtvrti v San Franciscu druhé poloviny 19. století. Obě série jsou super. Jen to bohužel vypadá, že další pokračování nebude. Trailer k první sérii: https://youtu.be/79rtcCnaeyo ()

Galerie (399)

Zajímavosti (18)

  • Když sedí Dylan (Dean Jagger) s Ah Sahmem (Andrew Koji) u stolu, tak má před sebou sklenici s pitím. Později ale bude sklenice prázdná, i když jí nedopil. (Duoscop)
  • Jako koordinátor soubojů a režisér druhého natáčecího štábu na první sezóně pracoval Brett Chan. (Rominator)
  • Když Wang (Hoon Lee) zaútočí na muže v nevěstinci kladivem, tak na něho dvakrát po sobě stříkne krev. (Duoscop)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

11.07.2019

Herec Joe Taslim (The Raid, Rychle a zběsile 6) byl obsazen do role Sub-Zera v připravovaném rebootu akčního Mortal Kombat. Taslim, který v minulosti reprezentoval Indonésii v judu, se naposledy… (více)

Reklama

Reklama