Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme za sebou poslednú sériu tohto geniálneho seriálu. Musím povedať aj keď nerád, že rozhodne najhoršiu. Nie je zlá, pozerá sa nato fajn, baví to, ale ako keby stratila to, čo robilo tento seriál výnimočným. Zmena prostredia na poslednú sériu za mňa chyba, vylúčenie niektorých postáv( síce vedľajších) chyba a celkové zakončenie chyba. Tu sa patrilo skončiť veľkolepo, v štýle a dobrej nálade. Troška mi prišlo, že chémia medzi Otisom a Maeve sa vytratila. Na druhú stranu som sa bavil, postavy mi budú veľmi chýbať tak ako aj celý seriál a nemôžem tomu odoprieť skvelé komediálne ale aj dramatické scény, ktoré tlačili slzy do očí. Veľká vďaka tvorcom za niečo tak šialeného  a za kopu zábavy. PS: Za mňa Endgame Otis a Ruby, ktorá si ma od druhej série neskutočne získala. PS: Parádne vygradovanie postáv ako Adam, Aimee, Michael. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle nehodnotím jednotlivé řady, ale propad 4. série Sexuální výchovy oproti těm předchozím je tak markantní, že to jinak nejde. Místo jen lehce ztřeštěného a možná zhuštěného vyprávění o sexu mladých v době internetu, se ocitáme v jakémsi katalogu sexuálních odlišností, kdy jsou normální žáci na škole výjimkou a sexuálně odlišní žáci normou. Nedíváme se na jednotlivé příběhy ale na vzorové situace jak z výukového videa nějaké uvolněnější školy. Ještě horší je, že s postavami už se nedá ztotožnit, zastupují typy nebo sexuální odlišnosti, aniž by to hladce zapadalo do děje, spíš to působí násilně a nepřirozeně. Postava Otise byla ještě protivnější a sobečtější než v předchozích řadách. Celkově jsem měla pocit, jakoby všichni byli tak trochu ztracení a nevěděli, co hrát či proč. Dosledovala jsem jen proto, že jsem si řekla, že to dodívám. SHRNUTÍ: Když sexuální esprit vyprchá i u puberťáků. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průserová čtvrtá konečna řada byla zklamání pokud srovnáváme s tím co už bylo v tomto kouzelném seriálu natočeno. První 3 série byly až famozní, ale tohle byla ostuda. Tvůrci se zbytečně zaměřili na gerdrovou neutralitu aby to bylo cool a přesně to to nebylo. Taková škoda, ale za tohle zprznění bych jim dal šroubovák do oka. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Slabé 3* za staré postavy a občasné záblesky komediální kvality. Na čtvrté sérii je strašně vidět, jaký je rozdíl mezi dobře míněnou inkluzivitou a prachsprostou propagandou a co se stane, když se tahle poměrně tenká linie překročí. Jedna věc je propagovat toleranci, druhá věc je propagovat přeoperování zmatenýho nezletilýho teenagera. U nových postav jsem si den po dokoukání nepamatoval ani jejich jména, charakterově šlo totiž o ploché karikatury, na nichž bylo zoufale vidět, že byly do seriálu dosazeny jen a pouze proto, že jsou queer. O to směšnější bylo, když tam postava, jejíž doslova jedinou osobnostní charakteristikou bylo, že je trans, pronášela hlášky typu "straight people are so basic". Tenhle důraz na "korektnost" navíc výrazně upozadil dějové linky, které v minulých sezónách byly zajímavé a do značné míry způsobil i to, že se v této sérii vlastně všechno děje tak nějak nahodile a beze smyslu. Jeden na sílu vecpaný cringe proslov střídá další a narativně je to jeden velký chaos, jemuž zoufale chybí schopný dramaturg, který by tenhle mišmaš byl schopný ukočírovat, aby z toho byla (když už) alespoň kvalitní propaganda. Hlavně, že si scénář dává velký pozor na každé "they/them", ale aby jednotlivé sub-zápletky měly nějakou hlavu a patu, to už zde evidentně nikoho nezajímá. Velká škoda po předchozích třech sériích, které byly kvalitou úplně jinde a LGB-whatever tématika se tam taky vešla. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná sezóna je v dosti věcech jiná. Nová škola, nové postavy, které dostávají dost prostoru na úkor těch, které jsme sledovali dříve. Někdo se neukáže vůbec. Nemělo to takovou lehkost jako první dvě řady. Některé věci se přidali jenom kvůli tomu, aby byli ještě více diverzifikované. Někdy měl neskutečný vývoj (Adam, Erik, Aimee) A titulní dvojice? Za mě musím říct, že přesně takovou podobu jsem na závěr chtěl. A tajně budu doufat v budoucnu na nějakou zkrácenou miniserii, kde se prozkoumá jejich život. Casting byl úchvatný. Mnoho z nich se propracovává do nejvyšší lig v jiných projektech. a tak toto moje přání zůstane nejspíš navždy nevyslyšené. Ale třeba se podaří. Každopádně SE je úžasný seriál. Nabádá lidi k tomu, aby se nebáli s jinými komunikovat, páč je to jedna z nejdůležitějších vlastností všech vztahů. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)
  • Keď v 28. minúte Pan Groff obeduje na WC, v držiaku na toaletný papier je kľúč, avšak pri zábere zhora tento kľúč zmizne. (maros336)
  • V epizodě je odkaz na filmovou sérii Pán prstenů, a to ve scéně, kdy sestra Jean (Gillian Anderson) v bance zmíní, kde pracovala, a pracovník odvětí, že by chtěl na Nový Zéland kvůli filmu Pán prstenů. V následující scéně pak napodobují Gluma ze zmíněné série. (griph)

Reklama

Reklama