Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (134)

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sex Education skončila právě včas. Řekla vše, co mohla, a zůstala věrná svému vlastnímu pojetí. Ani čtvrtá řada nehraje na klasické struny, ať už co se týče vyprávění, tak především co se týče postav. Vypráví po svém, nenuceně, britsky. Postavy nejednají “v rámci” nebo “mimo” svůj charakter, mnohem více než postavy připomínají lidi, a to se všemi svými obavami, kompulzivním a zdánlivě nepodloženým chováním. A právě to, jak je seriál celou dobu svůj, nepoddává se a nepodbízí se zažitými vzory, z něj udělalo jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl. Je dobře, že se svou tendencí k adoraci libovolné (fyzické i duševní) vychýlenosti Sex Education končí, než se z něj stala nepokrytá freak show. Všem bylo dopřáno hlasu, nikdo neskončil jako černobílá karikatura, Sex Education po celé své trvání hrálo všemi barvami, všemi emocemi a v závěrečné řadě předestřelo pár fascinujících témat, skrze která může každý opět nalézt některé z odpovědí, které třeba hledá. Dočkali jsme se tak konce, který je stejný jako začátek - neskonale užívací a vtipný a zároveň emočně napjatý i podnětný. Prostě magie. Thank you for everything, dickhead. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší série ze všech čtyř. Nevadily mi tam nové postavy, naopak jsem si říkala, že jsou zajímavé a docela mi do příběhu i seděly. Ale co mi vadilo bylo to, jak nábožensky tuhle sérii pojali. Hlavně ohledně Erica, který měl náboženské vidiny, navštěvoval ho Bůh, tohle mi přišlo totálně mimo mísu. Chápu, že někomu se to může líbit, ale pro mě tohle nebylo. Mohl najít úplně jinou cestu, kterou by zjistil, že se má stát knězem. Na druhou stranu se mi ale líbilo, jakým způsobem zakončili linku mezi Maeve a Otisem. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seroš, co se za 4 roky vyprofiloval do pozice jednoho z nejoblíbenějších na Netflixu, jsem svého času fakt miloval a až na pár až moc extravagantních postav fandil naprosto každému, s kým jsme se tu začali pravidelně stýkat. Letošní kadence razantních změn mě ovšem až moc vylekala a donutila zarazit řádnou zpátečku ohledně očekávání, přeci jen jsem už předloni říkal, že mi tvůrci dluží do příště. To nedodrželi a naprosto chápu zdejší obecný propad v hodnocení. Naštěstí jsem dost za dobře s tím, jak to celé na konci zaoblili a stále budu vzpomínat pouze v dobrém. [viděno na Netflixu] ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je potřeba přežít první tři díly, následně se to zase vrátí do těch starých kolejí a člověk dostane uspokojivé ukončení, ve které jsem upřímně doufal. Tvůrci evidentně chtěli rozjet nové postavy, a to se jim moc nepovedlo. Je to škoda, jelikož tím trpí právě ty staré, které nedostávají tolik prostoru. Kdyby ho měly od samotného začátku, asi by to bylo lepší. Nakonec se to ale dokáže dostat do uspokojivého finále. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Slabé 3* za staré postavy a občasné záblesky komediální kvality. Na čtvrté sérii je strašně vidět, jaký je rozdíl mezi dobře míněnou inkluzivitou a prachsprostou propagandou a co se stane, když se tahle poměrně tenká linie překročí. Jedna věc je propagovat toleranci, druhá věc je propagovat přeoperování zmatenýho nezletilýho teenagera. U nových postav jsem si den po dokoukání nepamatoval ani jejich jména, charakterově šlo totiž o ploché karikatury, na nichž bylo zoufale vidět, že byly do seriálu dosazeny jen a pouze proto, že jsou queer. O to směšnější bylo, když tam postava, jejíž doslova jedinou osobnostní charakteristikou bylo, že je trans, pronášela hlášky typu "straight people are so basic". Tenhle důraz na "korektnost" navíc výrazně upozadil dějové linky, které v minulých sezónách byly zajímavé a do značné míry způsobil i to, že se v této sérii vlastně všechno děje tak nějak nahodile a beze smyslu. Jeden na sílu vecpaný cringe proslov střídá další a narativně je to jeden velký chaos, jemuž zoufale chybí schopný dramaturg, který by tenhle mišmaš byl schopný ukočírovat, aby z toho byla (když už) alespoň kvalitní propaganda. Hlavně, že si scénář dává velký pozor na každé "they/them", ale aby jednotlivé sub-zápletky měly nějakou hlavu a patu, to už zde evidentně nikoho nezajímá. Velká škoda po předchozích třech sériích, které byly kvalitou úplně jinde a LGB-whatever tématika se tam taky vešla. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)
  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno