Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (134)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oukej, 4. série byla dost šok. Změna prostředí, z relativně nenucené zábavy na téma sex, vztahy a nejrůznější sexuální poruchy a úchylky jsme se ocitli v doslova zoo LGBT a duhy. Objevili jsme se spolu s hlavními postavami v dystopické říši zrůdiček (a teď to nemyslím nijak zle), kde snad nikdo není hetero, netrpí nějakou duševní/tělesnou poruchou a celá škola působí jako Bradavice pro děti duhy. První díl byl tedy opravdu přepal, u kterého jsem si říkal, že tohle nepůjde. Jenže já se nevzdávám a duha mě nevyděsí! Minulé 3 série mě opravdu bavily a tak jsem se hecnul. A udělal jsem dobře, seriál sice ani jednou nedosáhne kvality předchozích sérií, ale nakonec se docela dobře rozjede a zakončení je důstojnější, než by se s prvním dílem dalo čekat. Nové postavy nejsou dobré, prostě nejsou. Otis je ještě víc nesympatický a Maeve je zde málo, povětšinou navíc mimo hlavní dění. Díky bohu za Ruby, Aimee a Adama s Michaelem, kteří dokázali táhnout poslední sérii a jejichž zakončený vývoj stojí za dokoukání seriálu. Scénáristicky ale promrhané, minimálně vtipné, téměř bez původního kouzla a přítomná agitka už je za mě přespříliš přestřelená, propad kvality je opravdu znát. Hodnotím ušmudlanýma 4 robertkama, ale funkční baterky jsou jen ve 3 z nich a já tak hodnotím spíše z lásky k předchozímu obsahu. ()

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

A západní svět se nemůže nabažit nekonečnou masturbací nad černoškou líbající se s asiatkou zabalenou v hadru přes obličej. O ano, ano, prosím ještě víc, ať je na světě o hektolitr víc semene vanoucího ze západu. Chce to ještě mnohem víc veřejné onanie, aby si dorůstající generace vštípila do hlavy, že je normální hulit chulina dvěma černochům s náušnicí a kozačkami, když mám bimbase mezi nohami taky. Pohlaví je, děti, totiž věc názoru, nikoli přírody. A pokud to nechápete, tak jste nemorální fašisti xenofobové rasisti a zlo dnešní doby. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série mě hodně vyděsila svým prvním dílem, který naladil úplně jinou náladu, než na kterou jsme byli v tomhle seriálu zvyklí. Trochu mi to připomnělo zážitek z první série And Just Like That..., kde se roztrhl pytel s nadměrnou a dost otravnou hyperkorektností a propagací LGBTQ+ komunity a celý ten nový woke koncept a nové křiklavé postavy v nové škole mi přinesly celkem dost rozpaků. Po třetím díle to ale naštěstí zase sklouzlo do známých kolejí a zdejší příběhy a osudy postav byly dojemné a oduševnělé. Nic to ale nemění na faktu, že ty dějové linky byly dost roztahané, zdlouhavé a až na svěží nápad s Otisovou konkurencí to nenabízí téměř nic nového. Takže dějově určitě slabší než zbylé řady a jak tady někdo psal, tak i na mě ty vedlejší postavy často působily karikaturně a přišlo mi, že už jsme kulturně spíš v Americe než v Británii. Paradoxně mi ta škola v Americe, kde se náchazela Maeve přišla méně americká než ta Otisova. Uvažovala jsem spíš o třech hvězdách, ale suma sumárum je to furt srdcovka, i když už trochu ohraná. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtou sérii Sexuální výchovy hodnotím po sedmém dílu, kdy se u mě všechno zlomilo. A to u scény protestu kolem výtahu, kdy jsem si uvědomil, jak moc byla první série dobrá a jak si dokázala hrát s klišé, dokázala nám odhalovat nitra postav a ukázat, jak jsou lidské charaktery nejednoznačné, aniž by nám to křičela do ksichtu. U "výtahové scény" je to přesný opak, banda mutantů deklamuje svoje problémy a svůj nárok na to, aby je okolí respektovalo. V tu chvíli se seriál překlopí v sebeparodii, která je snad už i přiznána postavou kvadruplegika, kterej tam protestuje, aniž by na školu chodil, nebo já nevím co... Banda nesympatických zjevů, fyzických a psychických mutantů, které "musíme" mít rádi, jenom proto, že jsou jiní a že menstruují, když chtějí šulínka. Jak jemně tohle téma na pozadí obyčejného příběhu o lásce dokázaly tlačit předchozí série, tak tahle jenom křičí - dívejte se a poserte se, jsem jinej! - a je to jediná agenda dřív tak milého seriálu o problémech mladých a nejen jich. Vše pak kontrastuje s chvílema, kdy mají otěže staří známí a kdy je Sex education zase fajn a v pořádku. Obyčejné problémy Adama mi pak přijdou daleko závažnější a uvěřitelnější, než že někdo nemůže vyprstit kluka, protože má krámy... Takže hodnocení je pak výsledek chvil, kdy Sex education jede ve starých kolejích a já ho miluju a kdy ho nenávidím, protože vzdává jakoukoliv snahu dát nám uvěřitelné postavy a jejich vývoj....zaokrouhleno směrem dolů, protože proto. PS: a nebo jsem to celý nepochopil a je to záměrná parodie woke kultury, za což by náležel klobouk dolů, ale pak stejně moc nefunguje naroubování téhle "větve" na "strom" Sex education... ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebyla to série vyloženě zlá, ale nejhorší ze všech 4. Většina dějových linek neměla žádnou konzistenci a dřív řešený témata na pět dílů tu odmávli za pět minut a řešili raději nikam nevedoucí a nudnou situaci, nepodstatnou pro nic. A finále taky nic, co by bylo hodno na nadprůměrný seriál. Škoda, tu pátou bych si dal s Ericem v hlavní roli 🙌 3* a.k.a 55% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)
  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama