Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Když váš život ovládá Netflix, můžete dělat i dost šílené a/nebo amorální věci, které by vám v běžném životě byly proti srsti. Chápu paralelu divák-hlavní postava, kdy jsou oba pouze loutkou vyšší entity zvané Netflix (ať už je to nějaká hra, cizí planeta či mimozemská forma života), která řídí jejich životy, třebaže jim dává zdánlivý pocit svobody a vlastní volby. Chápu také fakt, že tvůrci mají vytvořený určitý příběh a konkrétní dramatický oblouk, jenž má vyvolat určitou emocionální reakci, takže vás „nenápadně“ vedou k jednomu z očekávaných konců. Přesto se však musím ptát – nebylo by v rámci prozkoumávání možností média a narativních principů, k čemuž samotná futuristická premisa Black Mirror více než vybízí, lepší umožnit divákovi rozbít příběh natolik (ať už záměrně, či nikoliv), že by skončil s pátou vedlejší postavou na dovolené v Burkině Faso, třebaže bez jakékoli původně zamýšlené katarze? Podobně (blbě) jako Bandersnatch to totiž už řadu let dělají/dělali například David Cage nebo Telltale Games (a mnozí další dávno, dávno před nimi). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo v tomto príbehu oceňujem, je tá toľkokrát spomínaná interaktivita. Určite musí to byť skvelý pocit mať akože dej vo svojich vlastných rukách. Hoci som nezažil túto verziu, je to veľký krok vpred. Hodnotím však v rámci deja a pútavosti. Tá absurdita ktorú Black Mirror bežne nosí tu bola zachovaná, nebol to však jeden z najlepších príbehov série. A ako som sa vlastne dozvedel, celkovo dej divák i tak nemôže ovplyvniť, pretože to smeruje k jednému a tomu istému koncu. Film je v jednej slučke s rovnakým záverom, v tom sa stráca jeho čaro. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Díky interaktivnímu větvení a meta rovině velmi inteligentní a chytlavé. Věřím, že když to někdo poskládá pirátům do ripu, možná to i ocení, ale nemyslím, že to stahovače nadchne tak, jako lidi sledující to v původně zamýšlené formě na Netflixu. Mindfuck, kdy s vámi v začne děj komunikovat, je úžasný. Jako člověk, co programoval na ZX Spektru (respektive jeho socialistické kopii Didaktiku Gama) z toho mám samozřejmě navíc nostalgii jak prase. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Fajn. Bavil som sa. Možno aj z toho dôvodu, že som Bandersnatch sledoval v skupine. Samotného by ma ale časté pretáčanie príbehu nazad mohlo pomerne nudiť. Navyše pokiaľ si odmyslím interaktívnu formu pozerania filmu,určite nejde o žiaden svetoborný príbeh. Práve naopak. Napriek tomu by som však dal podobnému experimentu znova šancu. Chcelo by to už ale čosi hlbšie a prepracovanejšie. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film tohohle formátu co jsem měl tu šanci sledovat. Líbí se mi jak chytře se všechno propojuje, což má za nasledek to že informace které získáte, získáte občas úplně jinak než zvolením právě dané odpovědi. Meta hrátky a retro feeling jsou už jen další plus. Ikdyž právě to meta v tom mě extrémně bavilo a cítil jsem z toho trochu superhot vibe. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Celý film je interaktivní, natočený formou choose-your-own-adventure, kdy divákovi jsou nabízeny volby mezi dvěma možnosti ovlivňující kompletně děj filmu. Kvůli tomuto faktu bylo celkem natočeno přes 5 hodin použitého materiálu, přestože následná stopáž sledovaného filmu má 90 minut. (hansel97)
  • V herní společnosti je na zdi pověšen plakát s robotickým psem, který lovil přeživší ženu během nevysvětlené apokalypsy v epizodě Metalhead (2017). Plakát upozorňuje na počítačovou hru s názvem „METL HEDD“ evokujícím epizodu. (hansel97)
  • Na začátku, když se Stefan (Fionn Whitehead) poprvé setkává s Colinem (Will Poulter), tak jakmile si Colin sundá sluchátka, je slyšet, že právě poslouchá skladbu „New Life“ z roku 1981 od Depeche Mode. (Dangerous2)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama