Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

fugazi 

všechny recenze uživatele

Black Mirror Bandersnatch je interaktivní film, kdy v určitých rozhodnutích jednáte za hlavního hrdinu vy, pomocí klávesnice. Jemu se poté podle toho, co vyberete, mění psychická stránka a celé jeho chování. Začínáte od malých nepodstatných věcí, jako je výběr vloček ke snídani nebo jakou hudbu si pustit na cestě autobusem. Příběh postupně graduje a může to dojít tak daleko, že si hrdina uvědomí, že je někým ovládán. To teprve začíná sranda, protože rozhodovat se, jestli má před svojí psycholožkou vyskočit z okna, nebo jí zmlátit pomocí karate kopů, nemá ve filmu obdoby. Vaše rozhodování je ovlivňováno cestováním časem, při kterém postupně získáváte informace potřebné pro další postup v ději, který pomáháte vytvářet. Takže jestli do teď nemáte Netflix, založte si účet, protože tahle interakce jinde fungovat nebude … 8/10 ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Pro formu trochu zadupanej obsah. Když už bych se hrabal v tom "sám si vyber" subžánru, tak Telltale games přinesli s první epizodou Walking Dead daleko emotivnější a především ucelenější kus. Tam je topka. Tady je především solidní nástup, ale s pokračující stopáží spíš projíždíme oblastí nudy. K čemu mi ty možnosti jsou, když mě to nebaví objevovat? Nicméně ve více lidech u ovladače je to pořád poměrně zážitek. ()

Reklama

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Hvezda navic za koncept (i kdyz samozrejme o zadnou novinku nejde). Stejne jako u interaktivnich her tohle muselo dat docela praci a stejne jako u nich jsou ty moznosti vlastne dost omezene, i kdyz tady se vraceni zpatky je soucasti pribehu. Ale porad je to berlicka. Kazdopadne to stejne stoji a pada na pribehu a ten opravdu je spis slabsi. Pomrkavani na divaka a bojova scena me ale uprimne rozesmala, kdyz uz nic. Zkousim to jet ve zrychlenym modu podruhe, ale nevim, jestli je to neco k cemu se moc lidi bude vracet. U her je to trosku jine. PS: Zasadne nesouhlasim s tim, ze Ddavid Cage to dela podobne blbe. Minimalne u Heavy Rain a hlavne Detroit byly scenare o dost kosatejsi. I kdyz jsou porad svazane timhle systemem. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nápad naprosto famózní. Kdo by nechtěl mít víc pokusů na to se rozhodnout správně. "Správně". Ne dobře, ne špatně, ale "správně". Úžasně přelomové. Ale děj se tak trochu rozplizne do divno nudy. Je to buď nudné. Nebo divné. Nebo moc se opakující. Ve filmu Mr. Nobody byla obdobná myšlenka, ale zpracovaná tak, že každá dějová linie bavila. ()

Darill 

všechny recenze uživatele

Úplně na začátek bych chtěl upozornit, že nehodlám spoilerovat děj. I tak doporučuji nejdříve Bandersnatch vidět a až pak číst komentáře včetně mého... ...Bandersnatch je rozhodně zajímavé dílo, které stojí za pozornost. Technicky funguje perfektně, ale rozhodně bych ho neoznačil za nějaký etalon pokroku. Možná i proto, že jsem před sledováním hrál hru od studia Telltale, které podobné zážitky přináší už dlouho. ...Očekával jsem, že se B. bude držet víc "při zemi". Linie s "hlavní" pointou je zajímavá, ale hned několik možných vyústění je na můj vkus opravdu šílených a hlavně nepředvídatelných. ...Ve výsledku mi tak přišlo, že B. je spíše o tom "vyklikat si všechny možné konce" než si užít film, do kterého můžu zásahy s nějakým citelným dopadem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Celý film je interaktivní, natočený formou choose-your-own-adventure, kdy divákovi jsou nabízeny volby mezi dvěma možnosti ovlivňující kompletně děj filmu. Kvůli tomuto faktu bylo celkem natočeno přes 5 hodin použitého materiálu, přestože následná stopáž sledovaného filmu má 90 minut. (hansel97)
  • Na začátku, když se Stefan (Fionn Whitehead) poprvé setkává s Colinem (Will Poulter), tak jakmile si Colin sundá sluchátka, je slyšet, že právě poslouchá skladbu „New Life“ z roku 1981 od Depeche Mode. (Dangerous2)
  • V herní společnosti je na zdi pověšen plakát s robotickým psem, který lovil přeživší ženu během nevysvětlené apokalypsy v epizodě Metalhead (2017). Plakát upozorňuje na počítačovou hru s názvem „METL HEDD“ evokujícím epizodu. (hansel97)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama