Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Nedůvěřivá agentka CIA vyslýchá charismatického muže, který založil duchovní hnutí a vyvolal politické nepokoje. Co je přesně zač? A o co mu jde? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (80)

higuain 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná záležitost. Za prvé se jedná o materiál, který by byl daleko vhodnější pro film. Na prostoru deseti epizod je zde přespříliš omáčky a zbytečných vedlejších linek (např. Jibril a Samer, naprosto zbytečná zápletka, kterou bych komplet vystříhal). Je to škoda zejména proto, že ta ústřední zápletka je sama o sobě hodně zajímavá, alespoň teda její premisa, provedení už pokulhává, čímž se dostávám k druhému bodu. Rozjezd je velice slušný a z prvních dílů vyvstane dost otázek, na které rozhodně chcete znát odpovědi. Těch se ovšem z větší části nedočkáte a místo pořádného finále tvůrci v posledních dílech bezradně přešlapují na místě a nevědí, jak příběh ukončit, nebo ho lépe řečeno ani nechtějí ukončit - je zřejmé, že cílem byla druhá série, tu ovšem Netflix neposvětil, takže je z toho jen další "neukončený" seriál. 70%. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Tak tohle překvapilo! Pustila jsem si seriál s nedůvěrou, jen proto, že mně zaujal trajler na Netflixu a nakonec shlédla 10 dílů za 2 dny. Je to opravdu na hranici mezi uvěřitelným a fantasy, taky nemám ráda náboženský motivy ani arabský svět, ale je to tak dobře zpracované, zahrané a vůbec podané, že jsem neměla velký problém tomu celému božímu nadělení uvěřit. Sice tomu postupně trochu docházel dech, ale jako výborný. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Partia cynikov, ktorá verí iba v seba samých, natočila seriál o tom, ako vidí náboženstvá (hlavne tie 3 monoteistické). Ako prastarú konšpiračnú teóriu, ktorú každý interpretuje podľa svojich momentálnych zážitkov a emócii. Každý je v živote sám, pretože univerzálneho Boha niet a najvyššou autoritou je tajná služba, či niečo ešte tajnejšie. Pozrite si prvých 6 častí, potom to už len upadá do klišé. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Zacina to vcelku dobre, zaujme temou aj hereckymi vykonmi (Michelle Monaghan je vyborna, aj Mehdi Dehbimu to ide). Ale postupne vychadza najavo akasi prazdnota celeho serialu, mnoho dejovych linii sa nijako vyznamne nestretava, nedava to vobec zmysel. Tiez jednanie CIA je celkom neologicke, iked chapem, ze autori chceli vytvorit nejaky pribeh, ktoreho zlozitost moze byt problem.  Posledny diel - velke sklamanie. Asi dobre, ze nebude druha sezona. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Někdo uvěří snadno, někdo neuvěří nikdy - no věřili byste tomu? Já vím, že bych bych neuvěřil nikdy, ale něčemu takovému bych věřil rád. Mnoho postav s originálními charaktery a vlastními motivacemi, nejasnost, avšak ne zmatečná, nýbrž cílená. Čekal jsem trochu rychlejší tempo, ale nakonec se ukázalo být ideální. V součtu další zajímavý Netflix Original, který jsem milerád bingewatchnul. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Okolo 30. minúty sa protagonisti vezú na československom aute Škoda Forman. (shushen)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Reklama

Reklama