Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (408)

venalce 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch klasických českých (československých) pohádek, které na atraktivitě neuberou ani roky ani opakovaná zhlédnutí. Je překvapivě dospělácká a nečernobílá - hlavním hrdinou je princ "donchuán" a ke štěstí přijde i princezna, která kletbu způsobila. A navíc se tu Libuše Šafránková zasloužila o jednu z nejsušších pohádkových hlášek: "Tvůj první/druhý bratr, srdce moje. Je krásný jako ty...jen ještě žije." No, něco takového by se mělo tesat do kamene. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od iných vianočných rozprávok je tento film dosť depresívny a ponurý, veď to je aj Erbenov štýl. Napriek temnej atmosfére, alebo možno práve kvôli nej, sa mi príbehovo páčil, možno aj tým, že je proste iný. A má aj zaujímavý dej. Šafránková dospela do najväčšej krásy. Trávnička ako princa ale zase nemuseli dávať. Ono to u Popelky človek ešte nejako vydrží, ale Trávniček zase princom a ešte dvojnásobne? Skôr mohol hrať nejakého podkoního, alebo rovno koňa. ()

Reklama

Novalinda 

všechny recenze uživatele

Jako malá,jsem tuhle pohádku milovala.Mladý Pavel Trávníček byl pro mě princ se všim všudy,krásný,statečný,hodný.Ano tehdy jsem ještě věřila na pohádky.Scény,které se odehrávají ve skalách,mají svojí strašidelnou atmosféru dodnes.Moje nejsilnější vzpomínka,je srdce tlučící ve skále.Jenom Jiří Bartoška dostal v téhle pohádce zbytečně malý prostor. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Sice pochmurná, ale další z mých oblíbených českých pohádek, tentokrát od pana Moskalyka, který vsadil na již ověřenou dvojci Trávníček + Šafránková. Je pravdou, že jim to opravdu svědčí a když se na scéně objeví Jiří Bartoška jako princ Jindřich po boku princezny z diamantových skal - dost to tam skřípe. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, několikrát, ale k srdci mi, přes všechny nepopírané kvality, tato pohádka nepřirostla. Není to ani temnou náladou, ani nehonosnou výpravou, které obé mohlo být i kladem, ale spíš podivným odstupem, který tu cítím, a nejspíš taky Trávníčkem, protože už jednou ho mívám plné zuby a tady je hned dvakrát. To je možná na jednu pohádku až příliš. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kdy jede princ Jaromír (Pavel Trávníček) s princeznou Milenou (Libuše Šafránková) k ohradě s ovcemi, je v levé části obrazu vidět za stromem muž držící Jaromírova psa, kterého následně za princem nechá běžet. (Bejdule)
  • Herec Pavel Trávníček se svěřil, že natáčení v exteriérech i interiérech bylo poměrně náročné. Například musel v lehkém kostýmu natáčet při mínus 20 stupních Clesia na Šumavě, nebo naopak ve filmových ateliérech, kde pro změnu bylo hrozné horko. (Lynette)
  • Sedlo, které si princ Jaromír (Pavel Trávníček) koupí od kupce u Diamantových skal, „zdědil“ i kovář Mikeš z pohádky O statečném kováři (1983) – je jím osedlán kůň na konci pohádky, kdy se Mikeš vydává plnit své královské povinnosti. (HowHighest)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama