Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Ani by mě nenapadlo, že někdy budu se zájmem sledovat zápasení a to ještě mezi ženami. Tvůrcům filmu se podařilo natočit wrestlingové zápolení tak strhujícím způsobem, že jsem ani nemohla odtrhnout oči od obrazovky a Geetě fandila skoro nahlas. Jedna z věcí, která mě předem od sledování odrazovala, byla i délka filmu. Ale nakonec mi to celé ulitlo bleskovou rychlostí, nenašla jsem v příběhu žádná hluchá místa, všechno do sebe dobře zapadalo a skvěle gradovalo až k závěrečnému finále. A holky to zahrály senzačně. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sportovní snímek má dvě hlavní témata: boj s předsudky a vztah k otci, který si chce umanutě prostřednictvím svých děti naplnit svůj dávný sen. Popravdě, takoví rodiče jsou postrach a ze sportu je známo hodně odstrašujících příkladů. Snímek ale vztah nekompromisního otce a ke sportovní dřině odsouzených dcer ukazuje v trochu jiném světle, v krátké scéně s jejich čtrnáctiletou násilně provdanou spolužačkou se otcova urputnost jeví přece jen přívětivěji, než je snaha zbavit se dcery co nejrychleji a někam ji vyvdat. _____ Otázkou ale zůstává, jestli by měl o dcery vůbec zájem, kdyby z nich nevychoval zápasnice. Vnímá je jen tímhle způsobem, nikdy jim nedovolí být něčím jiným, být dívkami, být samy sebou. Když se starší z dcer vymaní z otcova přísného režimu, čeká ji trest a kajícný návrat pod otcova křídla. Podle mě to není láska, ale zotročení. _____ Ve filmu je hodně scén ze zápasů, ty závěrečné jsou skoro v reálném čase, ale natočené jsou napínavě, takže to jde zvládnout, i když člověk zrovna není fanouškem zápasení. /5. 7. 2017/ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bollywood u nás vďaka nedostupnosti zažiari len občas, zatiaľ som mnoho indických filmov nevidel, ale tento si zapamätám navždy. Netuším ako film bodoval v Indii, ale odhadujem, že to musel byť veľký hit. A niet sa čomu diviť, pretože tento film si vás jednoducho získa a osloví bez ohľadu na to, či šport, v tomto prípade zápasenie máte radi alebo nie. Príbeh je chytľavý, občas vtipný, v závere dojímavý. V zápasníckych scénach som teda čumel ako to tvorcovia dali realisticky, každý zápas bol čistý adrenalín, dokonca i ten medzi otcom a dcérou, "stará škola versus nová technika". Dangal ma nadchol po všetkých stránkach a ak v Indii vznikne len 5 takto kvalitných filmov ročne, chcem ich všetky vidieť. Dangal je jednoducho bomba! 100%. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo, jak nepovedená parodie. Otec zápasník má mindrák, že nevyhrál medaili, a tak chce syna, aby jí vyhrál za něj. Dostane ale samý dcery, tak je z toho strašně na dně, ovšem jen do chvíle, kdy dvě jeho nejstarší dcery zbouchají nějaký drzý kluky a jemu dojde, že oni vlastně taky "mají zápasení v krvi" a začne je k jejich nevoli trénovat. No prostě jeden facepalm za druhým. Nicméně jak byla první polovina filmu přihlouplá, tak ta druhá "vyloženě sportovní" byla oproti tomu fakt dobře natočená. Tak dobře, až mě to ke konci dojalo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

V prvni tretine jsem si rikal, ze me film s takovym nametem a bez typickych bollywoodskych pisni, klipu a hezkych herecek nemuze bavit. S prichodem starsi sestry na sportovni akademii zacne film gradovat a sve kouzlo si ponecha az do samotneho zaveru. Pekne vykresleny trenerske metody otce vs. profesionalniho trenera. Zabery ze zapasu velmi dobre natocene. Nevim, jak je to mozne, ale u indickych filmu mi dlouha stopaz nevadi. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Film byl promítán také v indickém parlamentu ve snaze posílit postavení žen ve společnosti. (HellFire)
  • Televizní premiéru na indické televizní stanici Zee TV v květnu 2017 sledovalo přes 16 milionů diváků, což je historicky druhá největší sledovanost po filmu Prem Ratan Dhan Payo (2015). Tři měsíce nato byl film slavnostně uveden na televizní stanici Zee Tamil, kde jej sledovalo přes 33 milionů diváků. Obrovský úspěch slavil především v Číně, kde jej na internetu zhlédlo přes 400 milionů diváků. (HellFire)
  • Film se natáčel v opačném pořadí. Jako první přišel na řadu závěr, kde Aamir Khan (Mahavir Singh Phogat) hraje starší postavu a nakonec se natáčely scény, v nichž představuje svou mladší verzi. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama