Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak po povedené jedničce tady máme Highlandera, a když už já osobně ho tu mám, tak rovnou zase Director's cut. No nevím ale je to jedno z těch pokračováních, co nemělo nikdy vzniknout!!! Film se snaží navodit atmosféru, jako měla jednička ale bohužel to se nedaří. Celková výprava působí jak bečkový film, ba dokonce možná i céčkový. Přesně takový ve kterém bych si představil Christophera Lamberta. Jen nevím, co tam dělal Sean Connery, který aspoň dal film nějaký vtip a hlavně je to lákadlo. Navíc tady nebyla ani úžasná hudba od skupiny Queen. A padouch? No působil velmi směšně!! Radši se nebudu ani rozepisovat o scéně v metru, kdy se mi na tváři objevil jistý úsměv! Blbina největší!! ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Uf! Teda taká stupidita deluxe sa len tak nevidí. Po výbornej jednotke som čakal minimálne tie isté koľaje ale toto bolo niečo svetelné roky vzdialené. Nevidím síce až tak hlboko do celého sveta menom Highlander ale ako je možné že v prvom diely bol Ramirez head-off a teraz sa tu zrazu objavý, za náušnicu si kúpi oblek aby nakoniec "použil silu" a zničil ventilátor? Tak toto naozaj neberem. Taktieť celkové zasadenie deja do budúcnosti by mi nevadilo, dúfal som aspoň v náznak cyberpunku ale toto niekedy išlo už do Power rangers. Aj od samotných akčných scén a vizuálnej stránky som čakal rozhodne väčšie rúbanice a nie toto. Nechce sa mi veriť že v tom istom roku spatril svetlo sveta T2. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Asi som iný, ale mne to nepripadá až také strašné. Film má síce nedostatky, a je ich dosť ( triky, herecké výkony - až na Conneryho - , dialógy ), nejaké tie nelogičnosti a absurdnosti ( MacLeod má na fotke ženu, s ktorou žil v 16stom storočí !!!), ale má moje sympatie. Nebyť týchto nedokonalostí, dám mu hviezdičku naviac. A ani mi nevadí, že urobili z MacLeoda ufóna. Sci-fi spektákel s úžasnou výpravou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stewart Copeland: 1. Trust - Heeren Stevens ,2. One Dream - The Lou Gramm Band ,3. Who's That Man Part I - The Magnetic Aka ,4. Haunted - Glenn Hughes ,5. Here We Go - Notorious ,6. As Time Goes By - Brenda Russell ,7. It's a Perfect, Perfect World - Cash Hollywood/Ellis Hall ,8. Bird Flight - Stewart Copeland ,9. Destroy Shield - Stewart Copeland ,10. Sunshield/Escape - Stewart Copeland ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem svého času ujížděl, když jsem na tom byl v 92 v kině, bralo mě to tak, že jsem na to šel druhý den znovu. Svižnější, akčnější, ne tak utahané jako prví Highlander. Dnes z odstupem času zjišťuji, jak strašná, místy nelogická hloupost to je (udělat z Highlandera mimozemšťana je fakt úlet), nic to ale nemění na tom, že mě to pořád baví více než první Highlander a tu a tam se k tomu pokaždé rád vrátím. Už pro Virginii Madsen, to je prostě samice mého gusta. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Michael Ironside popsal svou účast na natáčení následovně: „Já, Connery i Lambert jsme se shodli na tom, že nenávidíme scénář. Při jeho pročítání jsem si představoval, že ho napsal třináctiletý kluk. Každý z nás ale potřeboval peníze a kromě toho jsem nikdy předtím nehrál barbara ohánějícího se mečem. Byla to moje první velká padoušská role. Tak jsem si řekl, že když už natáčím tak hloupý film, dám do toho všechno, aby si mě každý zapamatoval. A myslím, že se mi to podařilo.“ (HellFire)
  • Natáčení postihla smrtelná nehoda, když jeden z techniků spadl z jeřábu. (HellFire)
  • Při natáčení scény se vznášedlem nebyly použity žádné speciální efekty. Christopher Lambert měl oblečen postroj, ke kterému byly upevněny dráty. Na celou scénu dohlížel tým zodpovědný za Supermana (1978). (HellFire)

Reklama

Reklama