Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takové zvláštní guilty presure. Z Highlandera se stal špinavý post-apo, kde je vidět zmatenost herců a vlastně všech zúčastněných (Connery určitě nevěděl v čem vlastně hraje). Ale musím uznat, že se mi tahle podivnost, která se nejspíš odehrávala v kulisách Total Recallu (vč. Michaela Ironsida) zvláštním způsobem docela líbila. Ale film to je příšerný. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ono to fakt už nebylo tak dobré, jak první díl. Ramirez měl sice více prostoru, ale zase ne o tolik. Nějak mi chyběly hitovky od Queenů, zaznělo sem tam něco. Nemůžu si pomoct, ale už od prvního Highlandera mám pocit, že Ch. Lambert nebude moc dobrý herec. Nějak mu nejsem schopen uvěřit téměř nic. Naopak M. Ironside byl velesympatický a vtipný. K tomu moc hezká V. Madsen. Ale děj ... Celkem dobrý potenciál, ale tak trochu zabitý... ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Už první díl šel úplně mimo mě. Nechápal jsem, co z něj udělalo takový kultovní fantazy snímek s tak vysokým hodnocením. Přičemž jde jen o pouhou stupidní blbost o nesmrtelných evropských samurajích, kteří se mezi sebou vybíjí. Sice hlavní roli svěřili nejlepšímu Tarzanovi všech dob, Christopheru Lambertovi a na pomoc mu pozvali nejslavnějšího Jamese Bonda, Seana Conneryho, ale tím vše skvělé končí. U tohoto pokračování je tomu podobně. Tady alespoň pobaví, když si Connery vybírá nový oblek v nejstarším skotském krejčovství a Lambert coby 80letý stařík bojuje se dvěma kříženci punkerů a supů, kteří sekají mečem všude možně, jen aby Lamberta nezranili. I tento Highlander je pro mě prostě béčková blbost se strašnými triky a pro mě nepochopitelným dějem. [3983. hodnocení, 150. komentář, 48%] ()

Gediman 

všechny recenze uživatele

Uf... hodně silný propad ve kvalitě. A hlavně v logice prvního filmu. Větší retcon než tohle obsahuje snad už jen Dallas. Spoilery! Je odhaleno, že nesmrtelní jsou ve skutečnosti lidé z planety Zeist (mimozemšťané?), navíc z minulosti (what?), i když ta minulost je víc high-tech, než co má Země. Connor a Ramírez byli vůdci rebelů, kteří byli za trest vyhnáni na Zemi - a ne, nijak jim paměť vymazána nebyla. Takže i v prvním díle Connor moc dobře ví, čím je, ale dělá naprosto překvapeného a o nesmrtelných nic neví. Očividně nezná ani Ramíreze! (Leda že by na tuto minulost nějak zapomněli a potom si dodatečně vzpomněli... nevím.) Btw, ano, ty jména jsou jejich normální mimozemská jména. Pobavilo mě, že i sama hlavní ženská hrdinka zjevně naráží na nesmysl tohoto retconu, ale Connor nad tím jen pobaveně mávne rukou. Celý film je prostoupen eko-agitkou ohledně ozónové vrstvy. Hlavní padouch Katana poslal na Zemi dva služebníky, aby zabili Connora, z důvodu, který jsem moc nepochopil. A nepochopil ho ani sám Katana, protože Connor už díky jejich příchodu získal zpět nesmrtelnost a jejich zabitím získal zpět i mládí. Přitom stačilo počkat pár let a Connor by umřel stářím. Což mu sám Connor pak i řekl! Ramírez byl reinkarnován z důvodu... eh... protože filmaři chtěli Seana Conneryho zpět. Ano, jeho přítomnost nemá naprosto žádný smysl. Connor ho obživil těsně poté, co zabil ty dva Katanovy služebníky, ale ještě před tím, než přišel sám Katana. Tudíž fakt neměl důvod to dělat. Nehledě na to, že Ramírez mu v boji s Katanou nakonec nijak nepomůže. Ale alespoň se obětuje, aby zastavil velký větrák, což je také důležité. Nikdo totiž nechce být rozsekán velkým random větrákem. Katana se z naprosto nevysvětleného důvodu přidá k druhému hlavnímu padouchovi, majiteli korporace, která udržuje celoplanetární štít proti smrtícímu záření. Fakt k tomu nemá žádný důvod. A mimochodem se celou dobu chová jako šílený magor, i když ani k tomu nemá žádný důvod. Autoři filmu nejspíš chtěli podobného padoucha, jako byl Kurgan v prvním díle. Jenže tam to dávalo smysl, tady vůbec. Btw, Kurgana i Katanu hrají herci, co si potom spolu zahráli ve Starship Troopers :) Jediným plusem na tomhle filmu je prostředí budoucnosti Země. Je takové temné, trochu ve stylu cyberpunk. To se mi líbilo. PS: Já koukal na verzi, co má 109 minut. To je prý speciální edice, de facto nějak upravená Renegade verze. Je fakt, že Zeist tam nikde zmiňován nebyl (to jsem si přečetl dodatečně), ale stejně to prostě nedávalo smysl. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jak z kultu udělat koninu, nebo-li proč neudělat volné pokračování, ve kterém popřu základní myšlenku a vytvořím si svou vlastní. Přesunout příběhově Highlandera do dnes už ne tak vzdálené budoucnosti, mi samo osobě nevadilo, ale překopat myšlenku samotného zrodu Highlanderů, to se tvůrcům opravdu nepodařilo. Vůbec nechápu Widena s Bellwoodem napadlo, že divák pobere, že přesto, že MacLeod v prvním filmu vůbec nevěděl, proč je nesmrtelný, tak tady byl do 16. století už jako nesmrtelný poslán ještě ze vzdálenější minulosti. Nebo popření skvělého seznámení MacLeoda s Ramirezem zahodit a překopat to tak, že se vlastně už dávno znali. Prostě po scénáristické stránce se jedná o úplnou blbost, která naštěstí aspoň v některých místech odkazuje na předchozí film a v pozadí je občas k zaslechnutí melodie Queen.  Jako samostatný film, s popřením existence předchozího dílu, je Síla kouzla průměrným sci-fi, ale jinak je to blbost. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Když jsou Ramirez (Sean Connery) a MacLeod (Christopher Lambert) rozstříleni v autě od ostrahy MAXU, otevřou se dveře u řidiče, ze kterých se vysune MaLeodovo tělo. Poté, co jdou strážci okolo s Louise, kterou objeví v kufru auta, jsou dveře zavřené. (Fenk)
  • Během natáčení se Christopher Lambert a Michael Ironside vzájemně poranili. Lambert ulomil svému kolegovi kus zubu a Ironside zase Lambertovi zranil prst v jednom ze soubojů. (Terva)
  • Televizní reklamní kampaň k filmu stála 1 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama