Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

Gediman 

všechny recenze uživatele

Uf... hodně silný propad ve kvalitě. A hlavně v logice prvního filmu. Větší retcon než tohle obsahuje snad už jen Dallas. Spoilery! Je odhaleno, že nesmrtelní jsou ve skutečnosti lidé z planety Zeist (mimozemšťané?), navíc z minulosti (what?), i když ta minulost je víc high-tech, než co má Země. Connor a Ramírez byli vůdci rebelů, kteří byli za trest vyhnáni na Zemi - a ne, nijak jim paměť vymazána nebyla. Takže i v prvním díle Connor moc dobře ví, čím je, ale dělá naprosto překvapeného a o nesmrtelných nic neví. Očividně nezná ani Ramíreze! (Leda že by na tuto minulost nějak zapomněli a potom si dodatečně vzpomněli... nevím.) Btw, ano, ty jména jsou jejich normální mimozemská jména. Pobavilo mě, že i sama hlavní ženská hrdinka zjevně naráží na nesmysl tohoto retconu, ale Connor nad tím jen pobaveně mávne rukou. Celý film je prostoupen eko-agitkou ohledně ozónové vrstvy. Hlavní padouch Katana poslal na Zemi dva služebníky, aby zabili Connora, z důvodu, který jsem moc nepochopil. A nepochopil ho ani sám Katana, protože Connor už díky jejich příchodu získal zpět nesmrtelnost a jejich zabitím získal zpět i mládí. Přitom stačilo počkat pár let a Connor by umřel stářím. Což mu sám Connor pak i řekl! Ramírez byl reinkarnován z důvodu... eh... protože filmaři chtěli Seana Conneryho zpět. Ano, jeho přítomnost nemá naprosto žádný smysl. Connor ho obživil těsně poté, co zabil ty dva Katanovy služebníky, ale ještě před tím, než přišel sám Katana. Tudíž fakt neměl důvod to dělat. Nehledě na to, že Ramírez mu v boji s Katanou nakonec nijak nepomůže. Ale alespoň se obětuje, aby zastavil velký větrák, což je také důležité. Nikdo totiž nechce být rozsekán velkým random větrákem. Katana se z naprosto nevysvětleného důvodu přidá k druhému hlavnímu padouchovi, majiteli korporace, která udržuje celoplanetární štít proti smrtícímu záření. Fakt k tomu nemá žádný důvod. A mimochodem se celou dobu chová jako šílený magor, i když ani k tomu nemá žádný důvod. Autoři filmu nejspíš chtěli podobného padoucha, jako byl Kurgan v prvním díle. Jenže tam to dávalo smysl, tady vůbec. Btw, Kurgana i Katanu hrají herci, co si potom spolu zahráli ve Starship Troopers :) Jediným plusem na tomhle filmu je prostředí budoucnosti Země. Je takové temné, trochu ve stylu cyberpunk. To se mi líbilo. PS: Já koukal na verzi, co má 109 minut. To je prý speciální edice, de facto nějak upravená Renegade verze. Je fakt, že Zeist tam nikde zmiňován nebyl (to jsem si přečetl dodatečně), ale stejně to prostě nedávalo smysl. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První klasický díl nastolil otázku, kde se vlastně nesmrtelní vzali? Scénáristé Brian Clemens a William N. Panzer se rozhodli pro odvážný tah a přenesli fantasy příběh do sci-fi kulis. Celkem ztřeštěný nápad, který obsahuje nejeden bizardní detail (vrahy, kteří jsou vzhledem kříženci punkerů, skejťáků a slepice, snad ani nikdo nemohl myslet vážně). Nicméně, i takovéto absurdní rozvinutí legendy by mohlo mít jistou šanci na životnost, nebýt toho, že na režijní stoličce usedl Russell Mulcahy. Jedničky ještě ustál, ale v druhém dílu už své slabiny neukočíroval a namísto stylové fantasy nabízí přeplácaný patvar, kterému nepomůže ani ta prodloužená remasterovaná verze... ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(Blu-Ray verze Director´s Cut neboli Renegade) - je to neuvěřitelné, ale přestože jednička nevydělala dost peněz v kinech (až později na VHS, jak to zpravidla s kultovními filmy bývá), našli se šílenci, kteří natočili dvojku už ne za necelých 20 melounů USD, ale rovnou 35 a světě div se, zase to v kinech propadlo. Celá mytologie jedničky (přestože režisérská verze ledacos utlumila) je tady změněná z jediného důvodu a to, aby se vrátil Sean Connery a aby měl Lambert zase s kým bojovat. Šíleného Clancy Browna se snaží zastoupit specialista na zloduchy Michael Ironside, jehož škleby připomínají krajana z Kanady Jima Carreyho. Zápletka dvojky s štítem proti ultrafialovém záření je celkem v pohodě a na kulisách města jsou ty prachy z rozpočtu kurevsky vidět - a za prostředí a nihilisticky násilnou jízdu metrem přidávám hvězdu. Film tentokrát není dostatečně srandovně dementní, aby vás bavil (starý MacLeod je úlet, ale už se tu orgasmicky nesténá jako v jedničce) a už je jen blbý. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jak si úspěšně podělati tak squelle vytvořenou mytologii představenou v 1.filmu? No, přece dvojkou. Ještě že je tu III a další. Vznikl tu tak zajímavý paradox,, kdy v tomto snad jediném př., předělání fantasy do SF, je pro mne něco nepřijatelného. Blbinka na jednou kouknutí...jistě. Ale od pokr. Horala bychom měli chtít víc. Ani ta kukadlová Virginia ´Irulan´ Madsen mi to tenkráte nevytáhla nijak vysoko.:( No, jak jest zmíněno výše...ještě že tu jsou další příspěvky do H universa, které to nenápadně zmizíkují.;-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stewart Copeland: 1. Trust - Heeren Stevens ,2. One Dream - The Lou Gramm Band ,3. Who's That Man Part I - The Magnetic Aka ,4. Haunted - Glenn Hughes ,5. Here We Go - Notorious ,6. As Time Goes By - Brenda Russell ,7. It's a Perfect, Perfect World - Cash Hollywood/Ellis Hall ,8. Bird Flight - Stewart Copeland ,9. Destroy Shield - Stewart Copeland ,10. Sunshield/Escape - Stewart Copeland ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Honorář Seana Conneryho činil 3,5 milionu amerických dolarů za devět natáčecích dnů. Svůj honorář věnoval na charitu. (HellFire)
  • Pokračování filmu je oproti ostatním dílům 5dílné série dějově odkloněný. Například Highlander (Christopher Lambert) a Ramirez (Sean Connery) se seznámili v prvním díle, avšak ve druhém se znali i ve scénách, které se odehrávali již před prvním filmem, například scény z planety Zeist. Také Ramirez se objevuje živý, přestože v prvním díle přišel o hlavu. (tyzmrde)
  • Během natáčení se Christopher Lambert a Michael Ironside vzájemně poranili. Lambert ulomil svému kolegovi kus zubu a Ironside zase Lambertovi zranil prst v jednom ze soubojů. (Terva)

Reklama

Reklama