Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni problem druheho dilu je ten, ze se v podstate tolik neresi osud Connora, ale spis osud lidi a dej se od hlavniho tematu misty dost vzdaluje. Sice je dobre, ze se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnejch, ale ze zacatku je film misty zmatenej. Hodnoceni by bylo lepsi, kdyby nebyl prvni dil. Takle se v zasade jedna o variaci na prvni dil, akorat par veci o nesmrtelnejch si odporuje s tim, co bylo v prvnim dile receno, kamera je horsi, hudba daleko horsi nez v prvnim dile, i kdyz v podstate nijak spatna neni. A Connery tu je spis za takovou komickou postavicku. Nicmene porad jsem se docela slusne bavil a dej vetsinou svizne odsejpal. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(Blu-Ray verze Director´s Cut neboli Renegade) - je to neuvěřitelné, ale přestože jednička nevydělala dost peněz v kinech (až později na VHS, jak to zpravidla s kultovními filmy bývá), našli se šílenci, kteří natočili dvojku už ne za necelých 20 melounů USD, ale rovnou 35 a světě div se, zase to v kinech propadlo. Celá mytologie jedničky (přestože režisérská verze ledacos utlumila) je tady změněná z jediného důvodu a to, aby se vrátil Sean Connery a aby měl Lambert zase s kým bojovat. Šíleného Clancy Browna se snaží zastoupit specialista na zloduchy Michael Ironside, jehož škleby připomínají krajana z Kanady Jima Carreyho. Zápletka dvojky s štítem proti ultrafialovém záření je celkem v pohodě a na kulisách města jsou ty prachy z rozpočtu kurevsky vidět - a za prostředí a nihilisticky násilnou jízdu metrem přidávám hvězdu. Film tentokrát není dostatečně srandovně dementní, aby vás bavil (starý MacLeod je úlet, ale už se tu orgasmicky nesténá jako v jedničce) a už je jen blbý. ()

Reklama

Jirgen 

všechny recenze uživatele

PŘEŽÍT MŮŽE JEN JEDEN ! Je to prostě klasika :) Druhý díl je podstatně slabší než jednička, ale ještě jí drží nad vodou Sean Connery ... Jsem to do téhle doby ještě neviděl a myslím si, že kdybych to viděl o 10 let dříve tak by to pro mě byl nářez. Jenže bohužel časy se mění a ani Higlander není nesmrtelný ... Ale přesto průměr 3* ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Chorý film, ktorý je výsledok nevkusného obdobia, nechal si však aj v takzvanej budúcnosti znaky doby, ako hudbu Queen z automatu, dlhé vlasy chlapcov, účesy z daného obdobia, ale aj mnoho iných vecí. Temné, ale proste nápad s ochranným štítom nad zemou, ktorý má nahrádzať ozónovú vrstvu bol jedinou vecou, ktorá bola vo filme originálna, inak je to šialené. Od chvíle ako začal som čakal, kedy sa začne niečo normálne diať a nedočkal som sa toho vôbec dokonca. Opäť sa potvrdilo, že pokračovania majú s kvalitou veľký problém. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Fiktivní režisérský monolog: "Přátelé. Děkuji za vaši chválu Highlandera, jsem moc potěšen, že se vám tak líbí. Je to vskutku velkolepé, nesmrtelné dílo, které si zaslouží pokračování, jenž vysvětlí původ nesmrtelných. A přesně to vám teď dávám. Já vím, ruším v něm veškerou logiku prvního filmu a celý příběh je holá scifi hovadina, ale líbila se vám jednička, tak se vám musí zákonitě líbit i dvojka, ať je jakákoli." Dementnější pokračování si fakt již nedokáži představit. Po vcelku šílené, ale pěkné první půlhodině přijde něco tak blbého, že se tomu vyrovnají až pokračování po třetím díle. Dvojka je ale ubohost scenáristická i logická, na kterou sami producenti raději zapomněli s ohledem na fakt, že se k ní již žádný další film nevrací (ani jí nezmiňuje). Bohužel, tohle ode mě ani průměrné hodnocení nezíská. Půjdu ještě o kus níž. 45% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Televizní reklamní kampaň k filmu stála 1 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Natáčení postihla smrtelná nehoda, když jeden z techniků spadl z jeřábu. (HellFire)
  • Christopher Lambert se při natáčení v Argentině nechal přesvědčit místními podvodníky, aby investoval svůj honorář do několika finančních institucí. O své peníze přišel. (HellFire)

Reklama

Reklama