Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

choze 

všechny recenze uživatele

Síla kouzla paradoxně postrádá sílu kouzla originálu. Dvojka sice rozšiřuje mytologii série, ale příběhově těžce nefunguje - chybí napětí, nepodbízivý humor, elementární emoce. Vizuálně to taky není taková divočina (změnil se kameraman a s tím starým odešly i širokáče), ale zase se tu fest vyblbli na retrofuturistické výpravě, která je jediným důvodem, proč věnovat filmu pozornost. Bez Conneryho šaškování bych se obešel a zklamáním je i Ironside jako přiblble se šklebící záporák. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jo, myslím, že tahle série už mě opravdu nemá čím oslovit. Tohle ještě šlo, až na tu strašnou debilitu s tím, že jsou mimozemšťané. Ale kam se tohle ještě může vyvinout? Ne, nejspíš opravdu nikam. Tady jsou alespoň zajímaví herci, na kterých to stojí, sem tam dobrý efekt, ale jinak už opravdu nic moc. Takový zbytkový závan 80. let. ()

Reklama

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Chorý film, ktorý je výsledok nevkusného obdobia, nechal si však aj v takzvanej budúcnosti znaky doby, ako hudbu Queen z automatu, dlhé vlasy chlapcov, účesy z daného obdobia, ale aj mnoho iných vecí. Temné, ale proste nápad s ochranným štítom nad zemou, ktorý má nahrádzať ozónovú vrstvu bol jedinou vecou, ktorá bola vo filme originálna, inak je to šialené. Od chvíle ako začal som čakal, kedy sa začne niečo normálne diať a nedočkal som sa toho vôbec dokonca. Opäť sa potvrdilo, že pokračovania majú s kvalitou veľký problém. ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Toto byla opravdu : ,, Riadna haluz “ jak by řek můj slovenskej kámoš. Kryštof je starej šedivej Hájlendr, kterej si v budoucnosti v New Yorku pouští Kvíny už jen z jukeboxu a ve svým starým Porsche popojíždí odnikud nikam. Země je krytá štítem, kterej musí zničit, i když ho sám pomáhal vybudovat ( ?! ). Do cesty se mu staví poměrně zábavně se šklebící Michal, jenž s vlasama vypadá snad ještě víc odpudivěji, než ve Scanners, ale na pomoc mu přispěchá jeho přítel Sean z jedničky a navíc koukatelná Virginia Madsen z Candymana. Je to samozřejme ryzí béčko s totálně dementním scénářem, ale čekal jsem větší žumpu. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ono to fakt už nebylo tak dobré, jak první díl. Ramirez měl sice více prostoru, ale zase ne o tolik. Nějak mi chyběly hitovky od Queenů, zaznělo sem tam něco. Nemůžu si pomoct, ale už od prvního Highlandera mám pocit, že Ch. Lambert nebude moc dobrý herec. Nějak mu nejsem schopen uvěřit téměř nic. Naopak M. Ironside byl velesympatický a vtipný. K tomu moc hezká V. Madsen. Ale děj ... Celkem dobrý potenciál, ale tak trochu zabitý... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Když jsou Ramirez (Sean Connery) a MacLeod (Christopher Lambert) rozstříleni v autě od ostrahy MAXU, otevřou se dveře u řidiče, ze kterých se vysune MaLeodovo tělo. Poté, co jdou strážci okolo s Louise, kterou objeví v kufru auta, jsou dveře zavřené. (Fenk)
  • Christopher Lambert odmítl během soubojů používat falešný meč, což bylo vzhledem k jeho krátkozrakosti velmi riskantní. Stejně tak se podobně jako Michael Ironside nechtěl nechat zastoupit dublérem. (HellFire)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)

Reklama

Reklama