Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

mm13 

všechny recenze uživatele

Vlastne žiadne prekvapenie, veď ani prvý Highlander nebol skvost; ťažil zo spoľahlivých hereckých výkonov, žánrovej ojedinelosti a bombovej hudby! Plus bol tajuplný, a nazdávam sa, že práve tu je v prípade pokračovania hlavný kameň úrazu. Mulcahy a spol. to namiesto rozvinutia a prečistenia pôvodného námetu len znova celé prevarili, kvôli čomu vyplávalo na povrch ešte viac rozporov a čo bolo vďaka vyššie vymenovaným plusom nepodstatné, tu už vyslovene prekáža a rozčuľuje. Nehovoriac o tom, ako sa to celé vlečie, tú nudu nevykrýva ani Sean Connery, ktorý to ako správny profesionál dáva naplno, akoby sem skutočne prišiel z iného sveta (či filmu). Bieda, ľutujem, že som tomu po rokoch dal šancu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Béééčko. Higlanderovi 2 se podařilo během několika minut totalně rozbourat všechno z jedničky. MacLeod je tu ze začátku prezentován jako starý zlomený ožrala, který víceméně jen náhodou získá zpět své schopnosti. Pak se to trochu zlepší, ale ten idiotský scénář! Jak je možné že stejný režisér dokázal se stejnými herci a pořád slušným rozpočtem tohleto!!! A v jakou trapnou figurku se promění Ramirez. Achych to to bolí. O záporákovi škoda mluvit. Z prvních tří dílů je rozhodně nejslabším. Jedinýmy klady filmu jsou slušné tempo a místy nechtěná zábavnost děje. A samozřejmě skvělý Connery, ikdyž v nevděčné roly,který bez problému strčí Lamberta i s ostatními do kapsy. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčný komický mindfuck. Ozónová diera, starý MacLoad, vzdialená budúcnosť, ešte vzdialenejšia planéta, Shakespear, dobové kostýmy, komická škótska angličtina, ekoteroristi, megaštít okolo Zeme, hnusná Korporácia... riadny dojazd crackových 80s. Zo všetkých tých bizarností si ale vyberám Christophera Lamberta zamaskovaného, aby vyzeral na 70 a mumlajúceho, akoby mu práve niekto nakopal gule. Jeho herecký "koncert" je epic fail takých rozmerov, že zatváram obe oči a dávam brutálne nadhodnotených 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom dvadsiateho storočia dosiahlo znečistenie vzduchu také hodnoty, že ozónová vrstva Zeme bola úplne zničená. Planéta bola vydaná na milosť smrtonostnému ultrafialovému žiareniu. Na ochranu ľudstva bol v roku 1999 vybudovaný elektromagnetický štít. Píše sa rok 2024 a príbeh takmer nesmrteľného škótskeho horala Connora McLeoda pokračuje. No ale radšej ani nemusel. Pretože oproti výbornému pôvodnému filmu z roku 1986 je táto druhá časť len zbytočný, nudný nezmysel. ** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomatený Horal - Síla kouzla zmizela. Projekt, od kterého chtěli aktéři i tvůrci utéct, či se alespoň distancovat, má šanci zaujmout leda postavou Katany Ironsidea, který úspěšně krade zubící se škleby Nicholsonovi. Mulcahyho podíl na výsledku je sice omezený, ale i tak se měl spolu s investory zamyslet nad hlubokým moudrem kmeta MacLeoda, který tvrdí, že na světě jsou dva druhy lidí. Jedni, kteří ví, kdy přestat a druzí, kteří to nevědí.. Co se týká soundtracku k filmu, vydala v roce 1991 kapela Queen u EMI Records album, o kterém se moc neví. Jmenuje se A Kind of Septic a seznam skladeb je následující: 1. No Vision, 2. A Kind of Septic, 3. One Year of Shame, 4. Pain is so Close, 5. Scrap will be Scrap, 6. Who Wants to be Associated with this Forever, 7. No One Gimme the Prize (Mulcahy Theme), 8. Don´t Lose Your Name, 9. Pointless of the Universe.. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Při natáčení scény se vznášedlem nebyly použity žádné speciální efekty. Christopher Lambert měl oblečen postroj, ke kterému byly upevněny dráty. Na celou scénu dohlížel tým zodpovědný za Supermana (1978). (HellFire)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)

Reklama

Reklama