Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Garson odpad!

všechny recenze uživatele

Nad českými filmy asi poslední dobou drží ruku nějaký insolvenční správce,protože takový úpadek české kinematografie se jen tak nevidí.Tohle nebyla žádná kriminálka,to byl pohled do vietnamské kultury okořeněný českými titulky.David Novotný jako egoistický policista nevnímající názory druhých neudělal dobrý dojem a radši měl se svým herectvým zůstat u seriálu Okresní přebor který měl aspoň úroveň.Jeho přidělená kolegyně pohledná Vietnamka Ha Thanh Špetlíková byla ještě horší a bylo hodně vidět že herecké základy získané v seriálu Ordinace v Růžové zahradě jsou hodně chatrné.Miss Hanoi je slátanina poskládaná jako domino které spadlo už na začátku filmu. ()

dragon94 odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem průměrnou českou kriminálku, ale to co jsem dostal, se s mím očekáváním vůbec nemůže měřit. Naprosto katastrofální vyprávění, plné nezajímavých scén, nudných dialogů, absolutně nepředstavených postav, nevýrazné hudby a vskutku otřesného střihu. Film nemá absolutně žádnou atmosféru. Jediné dobré na tom filmu je námět, který je absolutně ubitý otřesným a nezajímavým provedením. Ke všemu je film naplněný snad největším množstvím nepravidelných scénáristických berliček co jsem kdy viděl. Když na konci filmu prohlásí hlavní postava, že vůbec netuší proč jí to druhá postava říká, tak se přiznám, že taky nemám vůbec tušení a tak se prosím vyřeší celej případ. Tohle je opravdu kolosální maglajz, který si nezaslouží nic jiného než ODPAD! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč to chtít vidět, se jmenuje Ha Thanh Špetlíková - sice je zde výborná, ale ani ona to nezachrání. Ten film je strašná blbost a nuda k uzoufání, nic dramatického se tam za celou dobu nestane, nemá to žádnou funkční atmosféru, postavy jsou zcela nezajímavé (a v případě toho mladého Vietnamce i tragicky zahrané), téma šlo asi zpracovat líp, a celkově je podle mě největší slabinou filmu ne moc dobrý scénář, podle něhož asi nic lepšího ani natočit nešlo. Veskrze promarněných 90 minut. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Miss Hanoi" byla jedním z mála českých filmů, jejichž námět mě za posledních x-x-x-let zaujal, nakonec ale zůstalo jen u velkých očekávání. Kdo je vrah, mě (bohužel) napadlo hned v úvodu vyšetřování, a i když se pak odkryla ještě jedna věc, nějak jsem měla problém jí uvěřit. Brala bych hlubší exkurzi do vietnamské kultury, ale tak alespoň už vím, proč se SAPA jmenuje SAPA. Že je to oblast ve Vietnamu jsem věděla, ale že je to jediná oblast, ve které sněží, to jsem netušila.;-) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Z prvního pohledu celkem přitažlivý detektivní náhled do SAPY, potažmo do životů našich malých žlutých všudypřítomných trhovců, prodejců omamných látek, zaručeně originálního oblečení a přejetých psů, což je celkem zajímavé a téměř netknuté téma. Start byl nadějný, jako když se před vámi začne svlékat prvotřídní slečna, která očividně touží po kvalitní kopulaci a vy jste čirou náhodou ten šťastlivec, který se k tomu zrovna nachomýtl. Úvodní scéna s holou prdelí a odhaleným ňadrem hlavní představitelky k tomu přímo vybízí a vy jste jako na trní. Pak však nastává chvíle, kdy ta pomyslná roštěnka stáhne kalhotky a na vás se vykoulí poměrně solidní utahovák, doplněný o povislý pytel, a barytonem jste sice něžně, ale intenzivně vyzván k tomu, abyste si vyzkoušel roli ministranta. To vám samozřejmě dost ukrutně změní náhled na vzniklou situaci a vy si jen říkáte, jak z toho ven. V příběhu se tedy neobjeví výše zmíněné, ale téměř. Přikutálí se tam totiž ukrutně bystrý, třeskutými hláškami nabitý drsoň v podání otylého nesympatického přehrávajícího Davida Novotného, který by se hodil spíš do reklamy na laxativa nebo jako žrádlo pro kočky. Následuje nepřehledná směsice lopotného detektivního pátrání, zamotávání děje a setkáváme se s řadou nedůležitých a nezajímavých postav. Když už si myslíme, že je vše naprosto jasné, zjistíme, že vrahem je překvapivě pomyslný zahradník. Mohlo to dopadnout lépe, nedopadlo. Vhozená rukavice nebyla sebrána. Scénáristé si sami podrazili nohy. 40% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu trvalo s přestávkami skoro dva roky. Točilo se převážně ve Varnsdorfu, kde žije početná vietnamská komunita, a to i v reálných interiérech vietnamských domovů, kde jsou všichni představitelé Vietnamců výhradně z řad neherců. Podařilo se také natáčet na pražské tržnici Sapa. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • V jedné scéně Anh (Ha Thanh Špetlíková) odpovídá v legraci Křížovi (David Novotný), že ve Vietnamu mají moře, pro změnu Žlutý. Ve skutečnosti však Vietnam omývá moře Jihočínské (ve Vietnamu se užívá jméno „Východní moře“, Biển Đông). Žluté moře se nachází zhruba o tisíc kilometrů severněji mezi Čínou a Korejským poloostrovem. (Stan Borowitz)
  • V úvodní scéně někdo nasprejuje na zadní pravé dveře policejního auta kosočtverec. Pěkně velký, barva je i na horním rámu dveří. A v další scéně, v příjezdu na „slavnost“, je kosočtverec zřetelně menší. (Franki69)

Reklama

Reklama