Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se těšil, že uvidím dobrej válečnej film z první světový, ale nešlo to... V podstatě se jedná o nízkorozpočtovou obdobu Bratrstva neohrožených (dokonce tam hrají i ti samí herci), akorát že scénář je na hovno, režisér tam asi žádnej ani nebyl, kamera - škoda mluvit a efekty k smíchu; především je tam ale hrozně vidět, jak se na všem šetřilo. Když bylo v jedný scéně vidět, jak před týpkama bouchly petardy od Vietnamců (měly to jako být odražené střely, které je málem zasáhly), tak jsem to vypnul. Update: tak jsem to dokoukal, akční scény jsou fakt legrační, chlapi do sebe střílí, jako by o nic nešlo, žádnej stres, žádnej adrenalin... no a konec je patetická sračka. ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Na první světovou válku se ve válečných filmech moc nemyslí to je pravda, je to škoda protože některé filmy jsou opravdu skvělé. Tenhle mezi ně patří, neni to sice žádný trhák u kterého by jste slintaly ale něco do sebe to má. Velmi silný je hlavně konec, ten je vážně výborně zpracovaný, já dávám čtyři hvězdičky ale musím říct, že jsme se dlouho rozmýšlel jestli tři nebo čtyři. Trochu mě ale mrzí nedostatek nějaké hezké vážné hudby, která dá vždycky těm bojům skvělý nádech tady jí ale bylo opravdu pomálu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady válečných filmů, který si zařadím mezi své nejoblíbenější. Skvělé herecké výkony i atmosféra jsou hlavním lákadlem jenž přivábí diváky k obrazovkám. Navíc je to velice dobře natočené a podle skutečné události. Musím smeknout klobouk před němci, kteří tuhle bandu amíků doslova obdivovali, stejně jako já. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V roce 1944 řekl prý brigádní generál McAuliffov německé spojce, která byla k americkým jednotkám vyslána s nabídkou aby vzdaly : ,,Prdlajs!'' jiné zdroje uvádí ještě lépe znějící po významové stránce stránce ,,Nasrat!''. Němce tato odpověď pochopitelně šokovala a mně se sakra líbila. To jsem ale netušil, že Amíci v tomto jak se zdá mají hlubokou tradici. O ztraceném praporu majora Charlese White Whittleseye jsem doposud nic neslyšel a tak jsem u filmu po dlouhé době zase zažil radost válečníka. Sice to zpracování bohužel TV film přímo prozrazovalo, na stranu druhou si tvůrci celkem dali práci s dobovými reáliemi a uniformami a to se cení. Cením i to, že měl někdo potřebu ty statečné kluky připomenout tímhle filmem. Dnes se sice na Amíky zhusta nadává, ale málokdo si uvědomuje, že to byla hlavně ona, kdo svět vysekal ze dvou světových válek. Rusofilové se teď určitě křižují s kladivem v jedné ruce a srpem v druhé, ale kde by bylo Rusko bez lend and lease v prvních měsících války, kdy Stalina napadl(mimochodem jeho kámoš a spojenec - na to nezapomínejme) Hitler? Mít to něco víc a teď neumím správně definovat co, šel bych na 4 hvězdy. takhle je to ale jen za 3 poštovní holuby. * * * ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Náš parket byl bitevní pole a pěkně v páru bodák na bodák! Nahlas hrála naše kapela a svítily světlice na nebi a rytmus tam udávala děla a my tančili mezi hroby. Jo a na zádech s plnou polní zubatou do náručí uchopit a pak se divit, co to voní! Byl to parfém jménem Yperit! A za potlesku kulometů, jen tak mezi námi přáteli, když zachtělo se občerstvení, tak lítaly zčerstva šrapnely! To byly doby - muž proti muži - ne jako teď - žár a pak už nic! Tenkrát si moh bránit kůži a taky nás přežilo víc! - Zpívá se v jedné písni a nebýt stará 21 let, řeknu, že se její autor při skládní textu inspiroval tímto snímkem. Perfektně natočený, poměrně komorní atmosféra, děj nese punc skutečné události, což dodává ještě víc na hloubce oněch 92 minut. Nemám výtky, hodnotím plným počtem. Mezi TV filmy naprostý skvost. Jsem rád, že divák opět dostal po delší době možnost nahlédnout na bojiště 1. světové války. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama