Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Náš parket byl bitevní pole a pěkně v páru bodák na bodák! Nahlas hrála naše kapela a svítily světlice na nebi a rytmus tam udávala děla a my tančili mezi hroby. Jo a na zádech s plnou polní zubatou do náručí uchopit a pak se divit, co to voní! Byl to parfém jménem Yperit! A za potlesku kulometů, jen tak mezi námi přáteli, když zachtělo se občerstvení, tak lítaly zčerstva šrapnely! To byly doby - muž proti muži - ne jako teď - žár a pak už nic! Tenkrát si moh bránit kůži a taky nás přežilo víc! - Zpívá se v jedné písni a nebýt stará 21 let, řeknu, že se její autor při skládní textu inspiroval tímto snímkem. Perfektně natočený, poměrně komorní atmosféra, děj nese punc skutečné události, což dodává ještě víc na hloubce oněch 92 minut. Nemám výtky, hodnotím plným počtem. Mezi TV filmy naprostý skvost. Jsem rád, že divák opět dostal po delší době možnost nahlédnout na bojiště 1. světové války. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Na poměry Tv filmu velkolepá záležitost. I přes nízký rozpočet je výprava na poměrně kvalitní úrovni a kdybych si zde nepřečetl, že se jedná o televizní film, tak by mi to během sledování ani nenapadlo. Je mi jen trochu líto, že film nebyl o dvacet minut delší kvůli prostoru pro postavy, na které film silně trpěl. Jsem vděčný za každý film z první světové války. Tento rozhodně nezklamal. ()

Reklama

jirijost 

všechny recenze uživatele

Na první světovou válku se ve válečných filmech moc nemyslí to je pravda, je to škoda protože některé filmy jsou opravdu skvělé. Tenhle mezi ně patří, neni to sice žádný trhák u kterého by jste slintaly ale něco do sebe to má. Velmi silný je hlavně konec, ten je vážně výborně zpracovaný, já dávám čtyři hvězdičky ale musím říct, že jsme se dlouho rozmýšlel jestli tři nebo čtyři. Trochu mě ale mrzí nedostatek nějaké hezké vážné hudby, která dá vždycky těm bojům skvělý nádech tady jí ale bylo opravdu pomálu. ()

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

No popravdě, kdyby to nebylo podle pravdivý události dal bych hvězdičky sotva dvě. Je to až obludně oslavnej film americkejch jednotek. Takovejch náborovejch kliše sem neslyšel snad nikde. Ale ono se to fakt stalo. A když k tomu přičtu velmi povedený bojový scény, podání atmosfery zákopový války a celkem dobře zahraný role, vychází mi z toho tak 3,5 hvězdy. ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

6/10 - Válečný filmy mam rád a tohle jakožto Lucembursko americkej televizní film mi příjde hodně v pohodě. Nejzajímavější je asi děj a celkovej příběh ze zákopový války. Jinak neni moc o čem mluvit. Neznámí herci přestřelující se na malym kousku lesa. Toť vše. Bez velkolepého amerického zapojování do atmosféry stříká čistá sirovost z bajonetů do nijak zvlášť zajímavejch záběrů. Díky filmu, kterej má být hodina a půl z jedný bitvy Světový války a protáhnul se na dvě díky třem nebo čtyřem reklamám na stanici COOL, si příští sledování filmu v televizi rychle rozmyslim.... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama