Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se seriál honosí slovíčkem DRAMA, tak události a důležité postavy jsou reálné. Sice nevím, jaký doopravdy byl Fomin či Toptunov, ale o Djatlovovi se ví, že byl bl*ec. A i když také nemám tušení, jestli sešlost lidí v 5:30 u jaderné elektrárny v bunkru byla vedena osmdesáti letým komunistickým pohlavářem co díky svému proslovu si u mě vysloužil místo v TOP 10 záporáků. Opravdu nevím, jak přesně se vše odvíjelo, ale ty detaily co znám o této havárii, zde nebyly opomenuty. + klobouk dolů, že nezapomněli na "most smrti". .... ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jako malej kluk zažil, co to bylo, když jsme měli zakázáno otevírat okna, kvůli Černobylu a nesměli jsme si chodit hrát ven. Tak moc jsem chtěl o týhle katastrofě vědět co nejvíc a tohle mě opravdu nadchlo. Ne to, co se tam stalo, ale ta syrovost a realičnost, jakou to je podaný a zpracovaný. Doufám, že další díly nepoklesnou a budeme se dozvídat jen víc a víc podrobností. Zatím klobouk dolu ()

Reklama

waeslly 

všechny recenze uživatele

Otec mi vyprávěl, že když se to stalo měl obtloustlého kolegu a ten řek: Mně je 50, mně už je to jedno, ale Vy dvacetiletý Vás se to týká vaše generace bude mít nádory a podobný sračky..... Fascinující jak je to prakticky bez hudebního podkresu a stejně to sledujete bez dechu, prostě to není třeba jak je to silný!!! ()

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré. Tak hutnou a těžkou atmosféru jsem neviděl ve filmu či seriálu už hodně dlouho. Seriál vyráží dech perfektní výpravou, angličtina překvapivě nebije do uší a naturalismus některých scén smysluplně podtrhuje vážnost námětu. Není zcela jasné, jakým směrem bude seriál směřovat, zda bude více oslavovat lidskou vytrvalost a statečnost, nebo varovat před zbabělostí a mocichtivostí. Přeci jen ve spojitosti s touto událostí postrádám v úvodním díle větší rozebrání příčiny (série velmi špatných rozhodnutí), ale pevně věřím, že se ho dočkám v příštích dílech. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Realita zde hraje v (ne)prospěch filmového média. Paradox, na kterém se bude v dalších epizodách stavět, nebo naopak podkopávat. Faktografická přesnost jako prostředek odosobněného vyprávění, kterému by, při vší vůli, na poli fikce nikdo neuvěřil. Chci více vztahu k postavám, jinak to z pozice neutrálního „dokumentu“ se štědrým rozpočtem za zády, zásadně promarní příležitost. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)

Reklama

Reklama