Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

waits 

všechny recenze uživatele

Polodokumentární styl o politice/historii cílí přesně na centra mých filmových zájmů, Černobyl jsem tedy ocenil od první minuty. Velmi strohý, odtažitý styl, precizně vykreslená tíživá atmosféra tehdejšího SSSR a strach a bolest zúčastněných odpovídající vážnosti situace. Velmi dobrý nástup do miniserie. ()

krysik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobré, uvidíme jak dál. Chybí mi ruština, ale chápu... Doufejme, že v dalších dílech uvidíme rekonstrukci řetězce chyb, který obsluha udělala a osvětlení pochodů v reaktoru, které pak následovaly. Pokud by to pokračovalo po politické lince, bylo by to pro mě málo. I když politika v případě Černobylu sehrála obrovskou roli. Těším se na další díl. PS. Zářivky na velíně byly jiné a ovládací panely také... 😉 ()

Reklama

BaruM 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla, že se jedná o seriál či minisérii o Černobylu, měla jsem trochu obavy, protože o této údálosti je už plno filmů, dokumentů a celkově tvorby. I přesto jsem se rozhodla začít sledovat, a po prvním dílu musím přiznat, že toho nelituji. Dílo nabízí blízký pohled do zákulisí události, a díky tomu je Vám celé dění bližší. Rozhodně se těším na pokračování. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy jsem si připadala jako při sledování dokumentu o katastrofě, kterých je hodně. Ale byl tam rozdíl. Uvěřila jsem emoce postavám, a prožívala to s nimi, takže to bylo prostě jiné. Prostě minisérie, ne dokument. Protože vy si při sledování říkáte: "Ty k@e, nevolej denní směnu.", protože jste lidské bytosti. Ale víte, že to nic neznamená a nic nezmění, protože se to stalo. Víte, jak to dopadne. Každý z nás o "té věci" něco věděl. Teď toho víme víc. Zajímalo by mě, zda koukají i ti, kdo neví, že se něco takového stalo jenom proto, že na koukají všichni ostatní. Ale stále...pravda je tam někde venku. Tohle celé natočit muselo být hodně náročné, strašně plánování a ještě víc peněz. Při tanci dětí v popílku jsem myslela, že hodim šavli. Do toho score a máte zaděláno...prej chtějí rusové natočit svou verze. Já jsem pro. Předělají to na komedii, aby ta pravda nebyla americká propaganda. Ha ha ha. No, rusové jsou ve lhaní dobří, tak si můžou potrénovat... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Děsivé. Krásné, ale děsivé. O to děsivější, že vy z pohodlí sedačky ani ne metr od vaší 49-palcové televize víte přesně, co se právě děje, a co to v širším důsledku pro všechny znamená, jenže drtivá většina postav nemá páru, nebo jsou vyloženě obelhávány. Ve výsledku je to jako sledovat vraha ve filmu, kterak se plíží do ložnice nic netušící manželky hlavního hrdiny. Jsme zhruba v polovině, takže existuje klidně šance, že skutečně zemře. Napětí stoupá, manželka dál klidně spí. Hlavní hrdina se bezmocně žene napříč městem, aby vraha zastavil. Snaží se manželce volat, ta má ale mobil vypnutý. No a pak... na tom vlastně nezáleží, co se stane pak. Důležité je totiž to napětí, která ve vás scéna vyvolala. Obyčejně trvá 5 minut. V úvodu tohohle seriálu trvá celou hodinu. A to je strašně těžký vytvořit, takže už jen kvůli tomu mám pocit, že se na nás řítí mimořádné dílo. Krásné. Ale děsivé. 10/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)

Reklama

Reklama