Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

BaruM 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla, že se jedná o seriál či minisérii o Černobylu, měla jsem trochu obavy, protože o této údálosti je už plno filmů, dokumentů a celkově tvorby. I přesto jsem se rozhodla začít sledovat, a po prvním dílu musím přiznat, že toho nelituji. Dílo nabízí blízký pohled do zákulisí události, a díky tomu je Vám celé dění bližší. Rozhodně se těším na pokračování. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidět hlavní hrdiny, kteří se vrhají na smrt, aniž by o tom věděli a ještě k tomu podle skutečné události, to je silný kafe. Udělat dokument o Černobylu dokáže dnes každej druhej, ale zaujmout diváka tak, aby si uvědomil, že šlo o jednu z největších katastrof světa a že tajit to nebyl nejlepší nápad, to už se tolika tvůrcům nepovede. Seriál servíruje sběh událostí tak, že se mi nechce tomu věřit, ale zároveň mnou prochází husina, protože je to pravda. Silný téma, dobrý zpracování. Alespoň v prvním díle. ()

Reklama

Autenticita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děs a běs. Mimo jiné jsem z toho měla morální kocovinu, jak to ohodnotit. Dlouho jsem si připomínala, že hodnotím film, a ne tu otřesnou událost. // Jsem pamětník, takže jsem si vybavila, jak to tady soudruzi zlehčovali, čím nás krmili... na Ukrajině padaly z nebe mrtvé vrány a nás se školou poslali do prvomájového průvodu defilovat s mávátkama před Husákem a dalšíma papalášema. // Tento díl byl pro mě nejsilnější a ty příkazy, které tam probíhaly za naprosté ignorace varovných signálů a zdravého rozumu, jsem rozdýchávala ještě druhý den. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

K samotným epizodám komentáře téměř nepíši, zde však udělám výjimku. Ze sledování hodinové pilotní epizody mi bylo nepříjemně, dokonce až fyzicky zle. Přesný a hyperrealistický pohled na tuto katastrofickou událost je vlastně plusem. Tvůrci sázejí na to, že samotná katastrofa je to, proč na seriál koukat. Postavy jsou až na druhé koleji a je to tak dobře. Díky hudbě, kameře, efektům a v neposlední řadě díky výpravě jsem měl po celou dobu pocit, jako bych jen ze samotného sledování skrz obrazovku počítače dostával pravidelnou dávku vysokého rentgenového záření. Myslím, že cítím kov. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tímto způsobem by se měl učit dějepis, formou takových seriálů a jen ústně uvést v patrnost či na pravou míru důležitá fakta nebo odchylky.Tak hnusna tíživá atmosféra vážení..... První díl jsem dával nadvakrát, protože jsem nevěřil nahypovanym recenzím a neunesl jsem to!!!Tudíž vim bezpečně, ze Chernobyl pozvolna attakuje pozici nejlepší minisérie vůbec!!! Uvidíme, co přinesou další díly!!! První tři....????Kam se hrabe Requiem za sen s Cestou dohromady tvl!!! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)

Reklama

Reklama