Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Sheelle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl by si zasloužil ještě o půl hvězdy více než první. Když pominu drobné nesrovnalosti, které v rámci dramatizace lze klidně přehlédnout, tak dokonalost sama. Zpracování, spád děje, kamera, vše super, nevšimla jsem si ničeho, co by bylo rušivé. Vše samozřejmě umocněno faktem, že jde o reálnou událost. V tomto dílu také slyšíme co nás mohlo čekat, podáno velmi přesvědčivě. ()

Mejlaprod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k poměrně slušnému dodržení autenticity mě mrzí havárie vrtulníku jakožto prvního, který se přiblížil k ohnisku nehody.. Ve skutečnosti byla tato havárie až půl roku po výbuchu reaktoru a stál už i ochranný sarkofág. Stroj zavadil rotorem o lana jeřábu, který tam ještě v té době stát ani nemohl. Jinak smekám nad věrným americkým ztvárněním tehdejšího SSSR a castngem. Výborná práce! ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojnásobně intenzivnější než první díl. Od první minuty až do poslední jsem měl husinu. Paráda. Po Game of thrones má HBO novýho koně. Hodnocení napovídá jak je to skvělý. I když jsem viděl zatím dvě epizody, tak už teď musím říct, že se jedná v současnosti o nejlepší seriál. Jen tak dál. Na další díl se moc těším. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A soudružské kurevstvo pokračuje! Není co vytknout! Atmosféra hutnější než uran; herecké výkony přesvědčivější, než soudruzi od KGB při výslechu; vizuál depresivnější, než libovolná schůze komunistické strany a děj napínavější, než sledování ukazatele na dozimetru! Rozhodně má Černobyl nakročeno být jedním z top seriálů, co kdy byly natočené. ... “Do I smell metal?” - “Yeeeeaaaaah!!!” 🤘🎸 a namísto “Vnimaniye, vnimaniye!” by se z tlampačů v Pripjati ozvali Gamma Ray... ()

megacik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto bola neuveriteľne intenzívna časť....oproti mierne slabšiemu prvému dielu to bolo priam neskutočne majstrovsky natočené. Celú problematiku mám dopodrobna naštudovanú, pozrel som desiatky dokumentov, viem ako to celé prebiehalo, ale táto časť ma fakt prekvapila. Prekvapila ma až tak, ako prekvapila komunistickú stranu informácia, že radiácia nie je 3,6 roentgenu ale 15000 roentgenov. Táto epizóda je neprekonateľná. Myslím, neprekonateľná celkovo v rámci seriálov, natočených podľa skutočnej udalosti, nielen v rámci tejto série. Alexej Ananenko, Valeri Bezpalov a Boris Baranov....títo traja by mali mať pamätník v každom štáte nášho kontinentu, lebo najmä týmto vďačíme za to, že máme domov.... ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Použité televizní zpravodajství americké NBC a sovětské státní televize jsou autentické, stejně tak hlášení o evakuaci v pripjaťském místním rozhlasu. (Skalda1989)
  • Natáčení probíhalo v litevské jaderné elektrárně Ignalina, exteriéry Pripjati v litevském hlavním městě Vilniusu, ve čtvrti Fabijoniškės. (Skalda1989)
  • V seriálu švédská atomová elektrárna Forsmark zachytí radiaci ještě před evakuací blízkého města Pripjať. Ve skutečnosti to bylo až poté, co již tamní obyvatelé město opustili. (Macik1982)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno