Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chernobyl mi už potretíkrát dokázal ,že takmer dokonalá epizóda nebola trojitá náhoda. Oproti minulým dielom sa tu skvôr rozoberá dopad katastrofy na občanov ako na vyriešenie problému. Dokonca nám tu ukázali dopad radiácie na ľudské telo a jeho postupný rozklad. Túto epizódu neodporúčam pre slabé povahy. 10/10 ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle přesně vypadaj mé nohy po celodenním výšlapu. Krom masek další zbytečný díl. Celý seriál by stačil na jeden film. A to by se v něm museli ještě nejvíc zaměřit právě na zdravotní dopady radiace, protože ty unylé polemiky postav kolem stojí pro diváka za hovno. Teprve pak by to bylo zajímavé. Ostatně to jsem taky od toho čekala. Veliké zklamání. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ti horníci, byli jako Horst Fuchs, něčím Vás zaujmuli, ale přesto to byla přihlouplá podívaná, ty jejich charaktery na tu dobu a na ten režim, no nevim, nevim... Tento díl se motal kolem horníků co dělali slavný tunel pod 4. reaktorem, ale většina té hodiny vůbec o této práci nebyla, režisér dal přednost houpajícím klobáskám před důležitějšími fakty... škoda, tedy alespoň pro mě. .. Jinak třetí part je stále nadprůměr, ale už né tak chytlavý jako první hodinovka... ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád se nestačím divit, jak někdo, kdo má na listě víceméně špatný filmy, může udělat takovej masterpiece. Atmosféra seriálu je nepřekonatelná, jsem u něj posraná víc než u všech horrorů dohromady, takže myslím, že nic víc netřeba říkat. Prostě tomuhle kousku nemám co vytknout, doufám jenom, že získá pořádnou řadu cen a zaslouženou pozornost. Celou sérii jsem viděla už 5x, takže myslim, že to mluví samo za sebe. Hodnocení: 10000/10 ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl už ztratil působivost prvních dvou, přesto obsahuje spoustu parádních dialogů (k nejlepším patří ty hornické). I když chápu, že tvůrci z toho nechtěli dělat naturalistickou podívanou, přesto si myslím, že radiací zničená těla v nemocnici by si zasloužila ještě o něco více prostoru. Horší je, že se nám začíná trochu ztrácet příběh. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda názorně ukazuje působení radiace na lidské tělo (od malých příznaků, až po smrt). (Freddy22)
  • Ulana Chomjuk (Emily Watson) byla zavřena do skutečné cely používané KGB. Nachází se v někdejším vilniuském ústředí KGB, z něhož je nyní muzeum. V téže budově během nacistické okupace Litvy roku 1941 sídlilo Gestapo. (mikiqex)
  • 28 hasičů a pracovníků elektrárny nejvíce zasažených radiací a převezených na speciální oddělení 6. moskevské nemocnice, bylo pohřbeno na moskevském Mitínském hřbitově v severozápadním správním obvodu. Jejich těla byla vložena do igelitového obalu, pak do dřevěné rakve, poté do dalšího igelitového obalu a nakonec do svařené zinkové rakve, která byla navíc zalita betonem. I přes tato opatření je v místě uložení měřitelná zvýšená úroveň radiace. (mikiqex)

Reklama

Reklama